PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pravilna namestitev zunanjega temperaturnega senzorja?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Morda si spregledal....
Govor je o nizko temperaturnem kotlu.
Torej zaradi nizke temperature in kondenza ne bo nobene škode.

Kot sem že napisal, sodobne regulacije zmorejo prilagajati temperaturo kotla potrebam.
To pa ne pomeni da bo ta odvisna samo od zunanje temperature.
Če bo regulacija ugotovila, da ogrevanje ni potrebno, bo zaprlo mešalni ventil in znižalo temperaturo kotla (ali celo izklopilo).
Torej hipotetično, ti regulacija izračuna, da je za nočno ogrevanje potrebna temperatura dvižnega voda 25 stopinj, ti bo nastavilo kotel na nekoliko višjo temperaturo npr 30 stopinj.
Vse parametre in najnižjo dovoljeno temperaturo kotla lahko določiš. Če dovoliš da se izklopi, se bo pač izklopil.

Meni je tako deloval Buderus cca 12 let. Pa ni bil kotel nizko temperaturni......
Bi pa opozoril, da bo kondenza v dimniku kar veliko, tako da brez INOX dimnika in speljanega odtoka ne bo dobro......
Pred 25 leti mi je vremenska regulacija vklapljala gorilec odvisno od potreb po toploti, odvisno od nastavljene nočne temperature in časa. Kotel je imel samo stikalo za vklop, nastavitev temperature kotla , varnostnega termostata in termometra.
Vse ostalo je bilo delo vremenske regulacije. Glede na verjetno dobro izoliranost josi-jevega objekta pa tudi izolacije renomiranega kotla se tudi sedaj ne bi smel kotel ponoči vklapljat pri nočnem 2st. C nižji nastavljeni temperaturi razen ob ekstremni 2-3x letno.
Novejše kotlovske regulacije pa regulirajo resda vse od kraja, pa vseeno že zaradi daljšega faznega zamika ni potrebna nočna pripravljenost in ohranjati 20l piskerček na minimalni temperaturi in dvomim, da kotlovska regulacija dandanes to ne omogoča.
Meni se kotel ni ohladil za 5 st C v 12h urah v najhujšem lanskem mrazu, če ni bilo odjema se ve :wink:
Ja in niti sosedov navaden, niti moj schiedel nista protestirala, verjamem pa da znajo bit problemi pri kondenzacijskih.
1 2
Iskanje po temi