PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Grundfos UP15-14b kako obrniti el.priključek

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Navadno mu počasi pada kapacitivnost. Z tem se začne počasi ustavljat.

Hitreje pa kondi oslabi, če je obremenjen impulzno ....
Iz elektrotehnike poznam MP kondije s samougasljivim prebojem, pri čemer naparjeni prevodni sloj izpari. Vsak preboj pomeni zmanjšanje površine in s tem kapacitivnosti. Pri folijskih izvedbah kondijev, se pa to naj ne bi dogajalo.

Ko sem prišel do rotorja, nisem opazil nobenih poškodb zaradi klenkanja. Izvedba je res taka, da se nimam česa bati, zato bi eventuelno prišlo v poštev periodično izklapljanje, recimo minuto laufa, kinuto stoji.
Regulacija na ta način bi bila OK.

Zakaj pa si ne bi omislil termostata in časovnika?
Saj imam ful oh in sploh avtomatizacijo. Črpalka ima 2 funkciji, polni bojler ob porabnikih z vročo vodo iz bojlerja v zalogovniku, kakih 20% vode pa gre v cirkulacijo. Imam 2 termometra na bojlerju, ob črpalki pma merim FL in RL temperaturo. Med črpalko in zalogovnikom je Esbe termostatski ventil nastavljen na cca 52°C.
Brez da bi videl hidravlično shemo, težko rečem kaj bi bilo najbolj pametno.

Najverjetneje pa bi zadostoval diferenčni termostat 220V reguliranim izhodom.
Imam 44 termometrov in računalnik s 120kB kode, ti pa o diferencialnem termostatu.
Iz obtoka se vrača mix vode iz dna bojlerja in cirkulacije vroče vode po bajti. Regulirati moram na 2 parametra, dovolj velika cirkulacija in segret bojler. Trenutno sem naredil, da mi nekaj pred zajtrkom črpalka laufa 7 minut, nato vsakih 6 minut eno minuto. Cirkulacija je preslaba, na pipi priteče premalo vroča voda.
Ker ima avtomatizacija že izveden 3 min. interval, bom probal še z 1on, 2 off, če se bojler nevarno ohlaja, pa na ful.
Pristal sem na režimu 2 minute obratuje, 4 minute čaka, razen ob zagonu, ko laufa 8 minut.

PS: Te črpalka ne bi smeli nikoli prodajati, z enako električno močjo z UPS2560 (priključena na 110V) hladim 24m^2 kolektorjev, razen ko hočem velik izkoristek, takrat jo dam na 205V, ampak to je morda 10h na leto.
1 2 3
Iskanje po temi