PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na trda goriva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lj termocenter
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.google.si/?gws_rd=cr&ei=j1yBUtumLdHMtAa884DAAQ#q=termometer+dimnih+plinov">http://www.google.si/?gws_rd=cr&ei=j1yB ... nih+plinov</a><!-- m -->
Kapilarni termostat za pečico do 350°C z zunanje strani na inox dimni cevi za približno merjenje- Conrad. Meni tak termostat uravnava dodatni vlek primarnega zraka. Če so dimni plini manj od 120°C je loputa še za nekaj cm bolj odprta, ko pa dosežejo med gorenjem več od nastavljene se pa to dodatno odprje izklopi in Samson naprej uravnava temp. peči. Izklopi se tudi ko peč doseže 85°C električno in za vsak slučaj še mehansko. Težko opisat, poslikat v detajle pa ne morem ker je mehanizem stlačen med steno in peč.
LP Tomaž

Priložene datoteke
.jpg   Dodatni vlek na primarni loputi.jpg (Velikost: 45,28 KB / Prenosi: 879)
.jpg   Ternostat.jpg (Velikost: 55,23 KB / Prenosi: 879)
Ne samo miške preganjat, fleksarco v roke in dimne zapore naredit, če pa so že , kakšni so rezultati? Meni dela peč super, včeraj sem malo preveč naložil in smo se morali na komando vsi tuširat Big Grin
LP Tomaž
Citat:fleksarco v roke in dimne zapore naredit

Kam jih postaviš, kako naj bi zgledale? Kaj učinka? :wink:
A ni dosti slika? Bistveno nižja TDP, v dveh urah mi zalogovnik nafila iz 50 na 90°C z enim kurjenjem in količino dru na sliki, pa še ostane.

Priložene datoteke
.jpg   Drva.jpg (Velikost: 70,11 KB / Prenosi: 708)
zamot1 Napisal:S tem lahko bistvenio izboljšaš izkoristek, pri meni dela v kombinaciji z elektronsko regulacijo povratka- ND2 in 1000 lit hranilnikom. Enostavno za naredit v domači delavnici z hobi orodjem. Lahko prideš na ekskurzijo: je montirano na Viadruski VHU 26
LP Tomaž
Samo tole mi ne deluje ravno najbolj pametno. Ce imas zadevo v samo dveh kanalih/izmenjevalcih, potem si se dodatno zmanjsal povrsino saj v ta dva izmenejvalca pride zelo malo dima. Dim bi moral v vseh kanalih nekako "prisiliti" k steni kanala.
1 2
Iskanje po temi