PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kamin - koliko ga dejansko uporabljate?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali nimaš notranjega korektorja temperature na TČ (originalnega, ne kakšnih termostatov)? To je nujnost za moje pojme, sploh če imaš še kakšen notranji vir.

Vsaka kWh, ki jo prineseš v hišo na kakršenkoli način se šteje. Meni že 500W reflektor malce ogreje prostor, v katerem delam.
Nimam. Nastavljena je krivulja odvisnosti zunanje temperature in vhodne temperature vode v talno in tako je v hiši kadar ni nič dodatnega prižganega 22,4 stopinje.

Ko pa zakurimo še štedilnik, pa tv in računalnik se pa seveda prostor v katerem so naprave tudi dodatno segreje. Ampak to je lokalno.
ginekolog Napisal:Se pa pri ceni drv 60€/m3 in TČ finančno ne splača gret z drvimi, ker stane isto kot elektrika. Je pa seveda drugače, bolj prijetno direktno sevanje kamina zvečer na kavču Smile
Dobro pa saj ni treba kupit v Merkurju po 100€ meter. Mislim da je računica krepko v prid drvom <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje-in-klimatizacija/kuriva/drva/drva-les-za-kurjavo-1297395297.html?aclct=1424789332&kw=bukova+drva">http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje- ... ukova+drva</a><!-- m -->
Ovaj Kruno je jeftin.
res je, pred tremi leti smo nabavili 32m klanih na 1m v dugi resi. je prišlo 34€ po metru, za prevoz smo plačali še 150€. tako da definitivno se splača tule ob meji pogledat čez Smile
Sploh si ne znam predstavljat koliko bi pokuril drv če bi ogreval zgolj s kaminom. Smo pa v enem letu pokurili povprečno 75EUR/mesec elektrike kompletno poraba celega gospodinjstva, po mojem je za ogrevanje šlo ene 25EUR/mesec torej nekje pol kubika ali metra drv.
ginekolog Napisal:Se pa pri ceni drv 60€/m3 in TČ finančno ne splača gret z drvimi, ker stane isto kot elektrika. Je pa seveda drugače, bolj prijetno direktno sevanje kamina zvečer na kavču Smile
Bo držalo v primeru:
Bukev, 500 kg, 60€, =8000 Mj, ob 80% izkoristku da 2222 kWh
Cena za kWh 0,027 €
Tako ceno s TČ, COP3 dosežem ob delovanju na izključno nizki tarifi (8 centov za kWh).
Sicer ima moj kamin deklarirano 80% izkoristka, vendar ne verjamem najbolj tem številkam, zato sem upošteval 50% izkoristek, kar pa se potem že izenači s TČ ( 0,12€/kwh povprečno)
Saj tudi TČ nima COP3
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi