Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Ali nimaš notranjega korektorja temperature na TČ (originalnega, ne kakšnih termostatov)? To je nujnost za moje pojme, sploh če imaš še kakšen notranji vir.
Vsaka kWh, ki jo prineseš v hišo na kakršenkoli način se šteje. Meni že 500W reflektor malce ogreje prostor, v katerem delam.
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
Nimam. Nastavljena je krivulja odvisnosti zunanje temperature in vhodne temperature vode v talno in tako je v hiši kadar ni nič dodatnega prižganega 22,4 stopinje.
Ko pa zakurimo še štedilnik, pa tv in računalnik se pa seveda prostor v katerem so naprave tudi dodatno segreje. Ampak to je lokalno.
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
Sploh si ne znam predstavljat koliko bi pokuril drv če bi ogreval zgolj s kaminom. Smo pa v enem letu pokurili povprečno 75EUR/mesec elektrike kompletno poraba celega gospodinjstva, po mojem je za ogrevanje šlo ene 25EUR/mesec torej nekje pol kubika ali metra drv.
Objave: 386
Teme: 4
Ocena:
0
Sicer ima moj kamin deklarirano 80% izkoristka, vendar ne verjamem najbolj tem številkam, zato sem upošteval 50% izkoristek, kar pa se potem že izenači s TČ ( 0,12€/kwh povprečno)