PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Sneg pod streho

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tud mene to skrbi, sem šel na podstrešje in ravno tam je špirovec vlažen, kot da bi bila gor plesen, tole ni dobro, očitno bom moral poklica nekoga
to ni to, ker je sneg pod mrežico, kako lahko zmrzne tam, torej more zamakat na sekundarno kritino
No sedaj se saga očitno bliža koncu, po temeljitem raziskovanju podstrešja sem ugotovil, da je kanalizacijski odušek, ki je speljan v streho zabit s strešnikom (prej je bil tam zračnik). Po logiki, bi moralo biti to to, saj je odušek zaprt, kar povzroči, da namesto odzračevanja povzroči kondenz, ki povzroči vodo in posledično led. Ne gre mi v račun samo to, ker je na koncu strehe led en meter bolj levo kot pa je odušek, ali je možno da to ni pravi vzrok.
A tam kjer je sneg skopnel, tam je oddusek?
ne, odušek je nižje, tam je podstrešje, pohodno, je pa paropropustna folija do vrha in deske, mogoče je to problem
Tista luknja v snegu kot zanima
Nekoliko desno od linije dimnik-stresno okno.
Imaš tam vhod na podstrešje (izvlečne stopnice)?
Ne, vhod na podstrešje je iz terase, čisto desno
redar06 Napisal:res sem zelo jezen, ker ne vem kaj se dogaja, na streho ne bo šel noben v tem vremenu.
če bi streha res spuščala, bi tam kjer je malo snega(druga slika) visele sveče....in če je samo za "pest" snega, mislim da delaš iz muhe slona_definitivno pa treba (ko se vreme ustali) detaljno pregledat komplet streho, po na določenih mestih kje pa kje kak strešnik dvignit....
- je dimnik v funkciji? možno, da dim/veter potegne po tistem delu strehe, in zato ta cm snega zgine prej kot drugje......najmanj ti je pa bat, da bo kaj v "enem mesecu" zgnilo... :lol:
...vsekakor pa spremljaj zadevo....- pa napiši, če najdete razlog...
Hvala in ja, priznam res sem panik, pred 10 leti smo dali gor novo streho, delal je prijatelj, ki je sicer že pokojni, ne bom rekel res je bil poceni, ampak niso pa bili ne vem kako natančni. Imam namreč skoz paranojo, da bo potrebno spet dat novo streho in ostrešje čeprav vem, da tudi če bi res teklo, kar po mojem ne, ker vsako leeto naredimo kontrolo, bi ostrešje zgnilo šele čez 20 let, tako da mora funkcionirat še vsaj 20 let. Po mojem je res problem v oddušku kanalizacije, ki je zabit in zato nastaja kondenz. Takoj ko bo lepo vreme gre gor bramacov prezračevalni komplet, potem pa mislim da tega ne bo več. V mansardi je lepo živet, ampak moraš biti flegmatik, da te ne moti vsaka luknja v knaufu oziroma kondenz na strešnih oknih, to je pač življenje nobena stvar ni večna razen ljubezni Smile
1 2
Iskanje po temi