PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Sneg pod streho

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, imamo 10 let staro streho in danes sem opazil, da je z njo očitno nekaj narobe zato prosim če mi lahko nekdo razloži, kako lahko pride sneg pod streho v takšnih količinah. V zračnem kanalu sem namreč opazil sneg, za zaščitno mrežo, ampak samo na enem mestu. Jasno mi je, da v takem vremenu kot je sedaj sneg lahko pride med strešniki na sekundarno kritino, ampak bi se potem po logiki moral stopit in ne bi bil samo na enem mestu, sploh pa v takšni količini. Prosim za logično razlago, strešniki so bramac in izgledajo celi vsi.
Nič ni narobe, če piha veter gre sneg povsod skozi vsako špranjo. Če je streha dobro izolirana, bo sneg pod strešniki ostal še nekaj časa, odvisno od zunanje temperature. Ko se bo topil pa je naloga sekundarne kritine da odvede to vodo. Sem v hribih doživel da je sneg nosilo notri v hišo fin kot prah pri vsaki špranji.
hvala se že bolje počutim, zanimivo je samo to, da je tik za prezračevalno mrežico in samo na dolžini ene 30 cm, drugje pa nič,
ok, emso mi je dal zanimiv odgovor in mislim da sem odkril pravi vzrok te nadloge. Torej kot že rečeno, se mi je na delu strehe tik za zračno mrežico nabral sneg (v zračnem kanalu na sekundarni kritini), sedaj ko sem seštel ena in dve sem ugotovil, da je to led in ne sneg, saj sneg ne bi bil samo na tem mestu. Na istem mestu sem namreč večkrat opazil tudi to, da v določenih vremenskih pogojih pozimi tam nastanejo ledene sveče. Malo više na sredini strehe na istem mestu je strešno okno, kjer je kopalnica. Ker kopalnica nima zračnika se na strešnem oknu večkrat naredi led, tako da ga niti odpret ne moreš. Torej glede na te podatke je edino možno tole, zaradi kopalnice na tem mestu nastaja v zračnem kanalu kondenz, kar v zimskem času povzroči, da se voda, ki se po sekundarni kritini odvaja ven iz strehe na koncu strehe zmrzne, zato nastanejo ledene sveče in led. Sedaj sem ravno v fazi renovacije kopalnice in ker poznam problematiko z vlago v kopalnici, ki nima zračnika bom v novo kopalnico namestil sistem lunos (rekoperacija), tako da se bo kopalnica non stop zračila in mi niti ne bo potrebno odpirati strešnega okna (pozimi ga zaradi leda niti ne morem). V zvezi s tem vas sprašujem, ali bom s tem rešil navedeni problem in kaj vi predlagate. Ali lahko to škoduje strehi (morebitno zamakanje oz. gnitje rušta). Za vse odgovore vam bom zelo hvaležen.

l.p
Druga možnost pa je, da streha nekje tam pušča, kako naj to ugotovim
Odkrij vrsto ciglov nad mestom kjer spušča. Običajno na sekundarni kritini ostane kaj prahu na katerem se potem poznajo potočki vode če kje spušča. In okno je kar eno primerno mesto za možno spuščanje, tako da le preveri kakšno je stanje.
Evo še fotke...
Kje pa so?
Prevelike so najbrž.
Fotke na Pss lahko ojavkjas če imaš digitalna iz prejšnjega tisočletja.
Max resolucija je 640x480
Evo upam da bodo zdej fotke ok, sem jih moral zmanjšat....

Priložene datoteke
.jpg   IMG_5650 [].JPG (Velikost: 54,34 KB / Prenosi: 904)
.jpg   IMG_5646 [].JPG (Velikost: 45,42 KB / Prenosi: 904)
.jpg   IMG_5651 [].JPG (Velikost: 47,4 KB / Prenosi: 904)
Zanimivo je to, da je led samo na dveh delih in ravno v špuri, kjer je streha najbolj kopna , res sem zelo jezen, ker ne vem kaj se dogaja, na streho ne bo šel noben v tem vremenu. Streho nam je obnavljal krovec ki ga ni več med živimi žal, za drugimi pa pri nas nihče noče popravljat, kaj mislite, ali je to res lahko kondenz ali kje pušča streha. Dežja namreč ni bilo in imam led, lansko leto so bile na istem mestu sveče, poleti nisem opazil da bi med dežjem tam tudi teklo, če bi bil počen strešnik oziroma fizična okvara strehe, bi tudi dež tekel po sekundarni kritini, prosim za nasvet ker sem živčen za znoret
druga možnost pa je naslednja, tam kjer je kopno, je bil včasih zračnik (plastičen, kot je na desni strani), ker ni služil svojemu namenu, saj mi krovec ni izdelal zračnika v kopalnico sem ga odstranil in pokril s strešnikom. Ali je možno, da tam vleče zrak in nastaja kondenz, kako naj to ugotovim. Če ne bom saniral, bo čez par let zgnilo kar je lesenega al kako
Bo treba najbrž cegle odkrit za diagnozo.
ja kateri junak, bo zdaj lezel gor, poleti pa ne bo nič vidit
Ne delaj panike prehitro. Lahko se ti samo sneg topi in preden pride do žleba v mrzlem kapu zmrzne. Višje gor je nekoliko topleje zaradi ogrevane mansarde.
Zanima me zakaj se ti je sneg stopil tam med oknom.in dimnikom.
1 2
Iskanje po temi