Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Po mojih izkušnjah s konvektorjem je velika razlika, če v konvektor spustim zgolj vročo vodo ali pa vklopim še ventilator. Vendar to je konvektor. Pri radiatorju tako velike razlike ne bo, ker ni že ob konstruiranju predviden za ventilator. Preostane le še odpreti radiatorske ventile, če to ne zaleže, menjava radiatorja. Sedežna ni ovira, po mojih lastnih izkušnjah, ko imam oba radiatorja tako "skrita", je prostor več kot dovolj ogret.
Če se pa rad igraš z motorčki, potem pa le izvoli...četudi ne bo grelo, bo pa užitek ob igračkanju zelo velik (kot bi ti Miklavž nekaj prinesel...) Tudi tovrstno zadovoljstvo nekaj šteje.
Objave: 546
Teme: 10
Ocena:
2
Moja osebna izkušnja:
Ventilatorji precej pomagajo pri vseh ta novih tipih radiatorjev (tipa "jugoterm") in precej manj pri "ta starih rebrastih". Jaz sem v sobi zamenjal starega rebrastega z 20% večjim ploščatim, pa je bila soba naenkrat precej bolj hladna. Zato sem ekperimentiral z ventilatorji. Pod radiator sem dal najprej 2 računalniška (včasih se je dobilo še 220Voltne), pa je bil že sam šum zraka preglasen za uporabo. Zato sem ju vezal zaporedno, s tem se je zmanjšala hitrost vrtenja skoraj za dva, istočasno tudi jakost zvoka šumenja, temperatura sobe pa je bila še vedno več kot topla. Da skrajšam. Na koncu se mi je zelo počasi in neslišno vrtelo pod radiatorjem 6 (dva bi bila dovolj, a mi je bilo lažje hitrost vrtenja zmanjšat z zaporedno vezavo ventilatorjev, ker sem jih pobiral v firmi iz smeti) zaporedno vezanih ventilatorjev. Komaj so se premikali, soba pa je postala najtoplejša v hiši. Tako da ja, ventilator poveča izkoristek ploščatih radiatorjev v takšni meri, da se jih splača imeti. In zvok ležajev je ničen v primerjavi z zvokom šumenja zraka, če se ventilator hitro vrti.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
pobrisal, ker vidim da sem odgovarjal na dve leti staro temo.
Na kratko, tudi če je radiator skrit za sedežno pod okensko polico, vas lepo prosim da imejte odprtega.
Zakaj so radiatorji pri oknih in ne na notranjih stenah kot včasih krušne peči?
Zato da ogrejejo zunanji zrak ki najbolj vdira pri oknih.
Pa preverite da je topel po celi površini.
Imam sam tak problem, ker lojtra v kopalnico segreje premalo. Pa ne sanjam o ventilatorjih, ampak o dodatnem pravem radiatorju.
Objave: 8
Teme: 4
Ocena:
0
Hvala sem za koristna mnenja. Tudi sam sem do nedavnega razmišljal samo o zamenjavi radiatorjev z večjimi. Potem pa sem dobil nekaj namigov, da mogoče tudi to ne bo rešitev zaradi oblike prostora, zato sem želel z ventilatorji narediti neke vrste eksperiment prede grem v takšno ali drugačno zamenjavo.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Še nekaj sem našel.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.co.uk/itm/Electric-Radiator-Booster-Save-Gas-Energy-Money-Economizer-Fuel-Saver-/311164384712?pt=UK_Home_Garden_Hearing_Cooling_Air&hash=item4872d7b5c8">http://www.ebay.co.uk/itm/Electric-Radi ... 4872d7b5c8</a><!-- m -->