PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Dimenzija omarice za talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšna naj bi pa bila širina omarice za 5 vej talnega in priključni modul (razdelilnik naj bi imel sledeče "lasnosti": RF za talno ogrevanje, dimenzije DN25 (R1"), z odcepi dimenzije DN 20 (R3/4"), z vgrajenimi rotametri za nastavitev ter odčitavanje pretokov skozi posamezno zanko, z odzračevalnim ventilom, konzolami za montažo razdelilnikov, z termostatskimi vložki za možnostnjo vgradnje pogonov na posamezno vejo).

Bo 50cm širine dovolj?!?
Vidim, da že nekaj časa ni aktivnosti na teej temi, vendar me zanima, kaj je smisel pumpe v omarici. Talno bo v pritličju in mansardi.
Prilagam sliko, vendar je prevelika je ni mogoče pripeti
Ja preberi, prosim, par postov nazaj, kaj je napisal Fery ... :roll:
cebelice Napisal:vendar me zanima, kaj je smisel pumpe v omarici. Talno bo v pritličju in mansardi.
Prilagam sliko, vendar je prevelika je ni mogoče pripeti

He he...lepo da poskušaš (spremeniti moraš prej velikost na 800x600 pik pa je OK).

Če gre za samogradnjo...je verjetno vprašanje na mestu. Če ti bojo delali drugi, bojo vedeli zakaj bo tam pumpa oz. zakaj ne.
Ja sem prebral, sicer je bila pa vse samogradnja ja, tudi polganje cevi, majstr je samo namestil in zvezal cevi v omarico....
aha..čaki, to je slika tvoje omarice? Pa te zaniam zakaj je noter pumpa?

Pri meni je nekako takole (isto pumpa skupaj z mešalnim ventilom)..osnovni sistem oljne peči je imel črpalko za radiatorje, ki pa definitivno ne bi zadoščala tudi za talno..torej se naredi odcep do mešalnega ventila, kjer se pripravi temperatura vode, hkrati pa se da noter pupmpo, ki poganja vodo po talnem (neodvisno od radiatorjev).

V kolikor pa imaš npr. toplotno, pa le ta običjano že vsebuje črpalko, torej je ti v omarici ne rabiš.

Zato papravim, da če dela drug, mora vedeti če ja in zakaj ja (drugače je pa seveda to tvoja naloga, da ugotoviš ali jo rabiš oz. ali je že osnovna črpalka (nekje na začetku sistema) dovolj močna.
tista je prva ta je pa druga, verjetno že mora biti tako, da bo vredu delovalo. Saj pravim, je samogradnja, prav vse do sedaj, v ta del pa se ravno ne spoznam. Mogoče so to nove zahteve, mogoče je tako boljše, vendar je dobro da investitor ve zakaj je omarica dražja za xy eur in kaj bo to pripomoglo k izboljšanju delovanja sistema. Mogoče bom pa na koncu izvedel zakaj. Zdaj sem hotel izvedeti na kratko preko vas ali imate večinoma tako ali drugače, vendar ima verjetno vodovodar že celotni sistem v glavi in on že ve zakaj je to potrebno.
No, jaz imam v etaži dve omarici, pa v nobeni pumpe; le-ti sta v kurilnici. Zdaj, če nadgrajuješ sistem, potem razumem, da se pač prilagodiš. Če pa delaš v novogradnji pa ne vidim neke prednosti; razen tega da pač 'pumpa' oddaja nek zvok in ga slišiš iz omarice ...
jaz v omarici nimam nobene pumpe....

velikost omarice, pa se definria glede na velikost (št.vej) razdelilca...vsa umetnost!

ni slabo, če je malo večja, ni pa nujno.
1 2
Iskanje po temi