Objave: 347
Teme: 37
Ocena:
0
THS iz Maribora ponuja TČ voda voda z pretočnim grelnikom za sanitarmo vodo. Po njihovem zalogovnika(bojlerja) za sanitarno vodo ne potrebujem. Sam pa sem malo skeptičen, pa me zanima če ima kdo njihov sistem že inštaliran in kako se obnese.
Hvala
churimuri ma vas rad
Objave: 1521
Teme: 56
Ocena:
0
Kar se tiče pretočnih grelcev je tako da so velikih moči in da imajo omejeno količino tople vode v pretoku. Primerni so za manjše porabe.
Vsaj tako so men svetovali. Aja pa kar je več kot 3,6kW je trifazna priklučitev štroma.
Lp Andrej
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Jaz imam 500 l zalogovnik s pretočnim grelcem 42 l. Deluje super, vode je dovolj, pozimi pa sem tudi preizkusil koliko vode lahko iztočim. Pri temperaturi 53 stopinj je po iztoku 100 l vode padla temperatura na 48 stopinj in je bila približno takšne temperature zadnjih 30 litrov.
Ocena:
0
Imam neko kitajsko TČ, ki pa po nekaj intervencijah deluje solidno, pričakujem pa več podatkov to zimo, vsaj upam, da bo mrzla, pa seveda ne preveč.
Objave: 347
Teme: 37
Ocena:
0
Ok sedaj mi je jasno. Pri njihovem sistemu Hygienik nimamo ločenega zalogovnika in bojlerja. Sanitarna voda se ogreje z pretokom SKOZI zalogovnik, se pravi da se ne greje direktno z elektriko, ampak koristi toploto vode iz zalogovnika.
churimuri ma vas rad
Objave: 881
Teme: 53
Ocena:
1
Nekje sem bral, da je pri takem sistemu manjša možnost legionele.
Objave: 871
Teme: 125
Ocena:
0
cveto, katero kitajsko tč pa imaš? kje si jo nabavil?
Opusti se i uživaj, nemoj da nam sada kvariš doživljaj....
Ocena:
0
Tč je kupljena pri Geotermal. Firma ni ravno ne vem kaj, imel sem nekaj problemov, ki sva jih po intervencijah rešila, kako bo pa zares, ko temperatura pade pod -5 za več dni, pa bomo videli. Garancija 2 leti.
Kje kupim glikol za polnjenje sistema po ugodni ceni? Rabim ga za 700 l vode.
Objave: 66
Teme: 17
Ocena:
0
Maš dve možnosti:
1. vzameš IVT (Knut) ki ima v sebi cca 160 lit bojler za sanitarno vodo ( če vas je več kot trije je to rešitev za sanitarno vodo in potem lahko dokupiš zalogovnik 300 lit cca 700 eur za boljše delovanje ogrevalnega sistema ( deluje tudi brez hranilnika vendar ima nekaj več vklopov (zaradi majhne toplotne kapacitivnosti ogrevalnega tokokroga))
2. Vzameš toplotno črpalko z pretočnim bojlerjem in ima v črpalki dovolj vode za ogrebvalni tokokrog, toda dodati moraš hranilnik z bojlerjem za sanitarno vodo!
Vse temelji na predpostavki da je družina večja kot dva člana da lahko zagotoviš dovolj vode v primeru da se tuširata dva naenkrat, ali da se nekdo tušira, kopa eden pa pomiva posodo!
Objave: 24
Teme: 1
Ocena:
0
Ma ne moreš dat antifriz v kolektor. Ker je strupen. Bit mora ekološki glikol. Če tole preberejo ekologi, te zalovijo in pokončajo. :lol:
Ocena:
0
Če je za v avto, potem je tudi ekološki, v nasprotnem ga nebi smeli prodajat. Imam zalogovnik 500 l in cel sistem, TČ pa je zunaj v celoti.