Objave: 41
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdravljeni vsi. Še letos upam, da bomo naredili prizidek v izmeri približno 50m2 (1. nadstropje) in 25 m2 v pritličju (vhod + stopnice + utility). Ostaneta nama še 2 sobi iz "stare" hiše + kopalnica (35 m2- recimo). Moje vprašanje pa je sledeče. Kaj bi bilo najboljše za ogrevanje? Nočem se vezati na obstoječo centralno (drva + olje, olje gre počasi ven), ker pač hočem imeti svoj sistem. Premišljeval sem o TČ zrak-voda, vendar ne vem ali je smiselno vložiti toliko denarja za 100 m2. Aja, kleti nimamo. Ostane edino en majhen prostor pod stopniščem 1,4m x 3m, kamor bi lahko stlačil TČ. Premišljeval sem še o el. radijatorjih. Nizek vložek, visoki računi. Prizidek bo izoliran do neke razumne meje. Ne bom šel v pasivo, vendar bo objekt vsaj nizko energijski. LP vsem,
Objave: 247
Teme: 1
Ocena:
0
Če ni placa za kurilnico potem poskusi z 2 kom. inverter klimami. Podobno manjšo situacijo jaz rešujem z eno. MAlo poglej v tej smeri... Pa seveda talne enote...
Lp
Y.
Objave: 1304
Teme: 205
Ocena:
1
Tudi plinska peč je velikosti kuhinjskega elementa.
Objave: 41
Ocena:
0
Bom pogledal kako in kaj z inverterskimi klimami. Plinovoda pa ni v kraju, kjer smo. Hvala za predloge.
Objave: 247
Teme: 1
Ocena:
0
Vkolikor bo kaj pomagalo...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.podsvojostreho.net/vsebina/spletniki/yoldi/ogrevanje-z-inverter-klimo-na-gorenjskem/3211">http://www.podsvojostreho.net/vsebina/s ... jskem/3211</a><!-- m -->
Objave: 788
Teme: 9
Ocena:
0
Če se gr eprimarno za ogrevanje, potem je najbolj primerna talna klima.
Enota stoji na tleh in tudi topel zrak piha pri tleh.
Poleti ko hladi pa hladnega piha navzgor pod strop.
V nobenem primeru pa ne dobiš pihanja direktno v glavo, kot je to ponavadi pri stenskih klimah.
Objave: 793
Ocena:
0
Mislim da si nekaj zamešal... 1600kg tehta ena velika limuzina ne pa kamin...
Moderna peč na drva na vplinjanje z lambda sondo tehta 700kg... (dimenzije 1.5x1.5x0.7m).
Mogoče 160kg?