PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja nakup spodnje etaže hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Confusedhock: Confusedhock: Confusedhock: ampak tista z motečim obešalnikom čez okno je pa tud divja :lol: :lol:
Danes sem izvedela, da je bila cela hiša ocenjena na 240 000€, tako je rekla lastnica . Bil je uradni cenilec zaradi njenega hipotekarnega kredita. v zgornjem delu je po moje cca 76m2, ker je stanovanje tudi nad garažo. Nima pa atrija, to je res. Vendar je kljub temu cena res precej prenapeta, posebno ,ker vsa kvadratura ni stanovanje ampak je to še garaža.
@majpot: preberi si tole in potem dalje:

gapez Napisal:Nakup deleža hiše je zelo podoben tej zgodbi, hiše sicer ne bodo podrli ampak:
1. nikoli ne boš dobila svojega števca za elektriko, se pravi da ti bo plačilo odmerjal lastnik na podlagi odštevalnega števca, ki je nezakonit. In ta ti lahko elektriko tudi odklopi, nič ne moreš naredit proti temu.
2. enako velja za vodo, kanalščino,...
3. etažna lastnina se ne more uredit, ker to ni večstanovanjska hiša.

Za to bi potrebovali PGD projekt (če je tam sploh možno zidat večstanovanjsko hišo), kjer je treba prikazat zadostno število parkirnih mest (ponavadi 2 na stanovanje), pa hodniki in stanovanja morajo biti po pravilniku o stan. gradnji in v skladu z požarnimi smernicami, sledi tehnični pregled,...
...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Ne pomaga.
Punca je zaljubljena v atrij :twisted:
Tudi meni se zdi da se je že odločila. Verjetno potrebuje samo potrditev da se ni zaje..la.
Glej, če ti je všeč in če ima tako sploh in oh atrij ga vzemi. Pa tudi če bo na koncu 200k€. Važno je da se ti v njem dobro počutiš.
Narobe ste me razumeli. Prav razmišljam o drugem nakupu,celo gradnji, ki pa bi bila lesena, ekološka. Ja atrijska mi je všeč, ne vem pa kakšna je bosanska. Jaz se res ne znam in ne zmorem prerekati z raznimi izvajalci. Povsod pa so lahko pasti, to mi je še kako jasno. Če pa je to res, da bi mi nekdo odmerjal elektriko, da se ne da dobi etažne je pa sploh zgodba zaključena. Lastnica je sicer rekla da bo to dobila, se bom pa vseeno pozanimala in hvala za nasvet.

Res bolj razmišljam v drugi smeri, absolutno in hvaležna sem vam za vse komentarje.
Za primerjavo si poglej na AJPES prodajo v stečaju od LIZ inžineringa hiše v Virmašah so na dražbi - za dobrih 100 000 evrov lahk dobiš tam hiško (vrstne hiše oz. dvojčki) za primerjavo kako je tole precenjeno.
Super hiše v Virmašah...nasejane, kot gobe po dežju ena zraven druge, zraven prometne ceste, brez neke zemlje, soseda gledaš na sekretu...ne bi je vzel niti za pol nižjo ceno od te z AJPESa.
se strinjam modrookec
osebno živm v Virmašah že 30 let:
te hiše so katastrofa, grajene so bile brez pravega nadzora-saj so bile za prodajo a ne, saj jih niso gradili za sebe. Nimajo niti 150 m2 lastnega zemljišča.

Toda vam zastavim vprašanje: Kam greš lahko danes živet za do 100 000eur in cca 30 km okoli LJ?
gapez Napisal:http://24ur.com/novice/slovenija/blok-zg...trike.html

Nakup deleža hiše je zelo podoben tej zgodbi, hiše sicer ne bodo podrli ampak:
1. nikoli ne boš dobila svojega števca za elektriko, se pravi da ti bo plačilo odmerjal lastnik na podlagi odštevalnega števca, ki je nezakonit. In ta ti lahko elektriko tudi odklopi, nič ne moreš naredit proti temu.
2. enako velja za vodo, kanalščino,...
3. etažna lastnina se ne more uredit, ker to ni večstanovanjska hiša.

Za to bi potrebovali PGD projekt (če je tam sploh možno zidat večstanovanjsko hišo), kjer je treba prikazat zadostno število parkirnih mest (ponavadi 2 na stanovanje), pa hodniki in stanovanja morajo biti po pravilniku o stan. gradnji in v skladu z požarnimi smernicami, sledi tehnični pregled,...

Cene pa so kakršne so, v Ljubljani so pač višje kot kje drugje, ker je standard višji, slika kanačkaste hiše tu nič ne pomaga.

Glede na zgornje ....Majpot Ne kupuj ogledanega stanovanja! Raje dajte malo več pa potlej rihtate za svoje veselje ko bo denar. Vidim da si razmislila, poglej še malo okoli Big Grin
mbizovicar Napisal:se strinjam modrookec
osebno živm v Virmašah že 30 let:
te hiše so katastrofa, grajene so bile brez pravega nadzora-saj so bile za prodajo a ne, saj jih niso gradili za sebe. Nimajo niti 150 m2 lastnega zemljišča.

Toda vam zastavim vprašanje: Kam greš lahko danes živet za do 100 000eur in cca 30 km okoli LJ?

Nikamor!

In če pogledam ponudbo nepremičnin me prime nekam...kakšne slike nekateri obesijo na net in prodajajo za kakšen denar....lahko bi vsaj pospravili jaaaaoooooo
Hvala vsem komentatorjem, ste mi veliko pomagali.
Da še jaz pristavim svoje mnenje. Mislim da, tako kot večina, bi bilo €143.000 v tako stanovanje v hiši zelo slaba naložba. Predvsem ne boš nikoli sama lastnik v tolikšni meri, da bi lahko pri odločitvi v celi hiši obveljala tvoja. Recimo samo menjava strehe, oken, barvanje cele hiše itd. Vse se bo treba skupno dogovoriti z drugim lastnikom hiše, ki bo po vsej verjetnosti dominanten. Kako že pravi pregovor? "Pri dveh lastnikih je še pes crknil".
Praviš, da so ti všeč lesene hiše. Malo poglej lesene hiše od firme Smreka, kjer bi za slabih €60k dobila že spodobno hiško 80m2 stanovanjske površine. Nisem čisto prepričan, če je to na ključ, ali je potrebno še kaj dodati?
Ali pa srbske-Asu Hiše Ivanjica - Tip 81 4. faza za slabih €30k ali bosanske-Juting za €560/m2 na ključ.
Parcele tam v vašem koncu se dobi po €100/m, lahko tudi več ali manj, odvisno od želja in pripravljenosti popustiti od nakupovalnih centrov in se umakniti malo bolj v divjino. Pa recimo da vzameš 400m2=€40k, pa še papirji tam nekje €15 - €20k, pa še kaj, pa imaš za tistih €143k svojo hiško na svoji zemlji in na njej lahko delaš skoraj kar hočeš.
Če sem kje posebej falil, naj me kdo popravi, če se komu da, naj naredi še bolj podroben izračun.
Moje mnenje pa je, da če boste šli v ta naku, vam bo hitro žal, kot ste dolgi in široki. Jaz recimo tudi za pol cene nebi šel v tak nakup.
Hvala vsem res. Smreko sem že opazils, se bom poglobila. Tudi ostale predlagane bom pregledala. Itak se želim umakniti malo ven iz mesta, malo bolj v divjino, posebno, ker imam prav posebno željo, da nekoč ustanovim zavetišče za živali, ki bo HUMANO. Takoi je pri nas zelo malo, žal.

Bo kar prav tako, res. Hvala vsem najlepša. LP
1 2 3 4
Iskanje po temi