Ali to kaj pomeni, da Mitsubishi MFZ-KW25VG/MUFZ-KW25VGHZ greje do -25stopinjC, Perfera FVXM25B/RXM25A pa greje do nekje -15stopinjC?
PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ugodna klimatska naprava
14.4.2025 ob 09:25
Če želiš klimo za primarno ogrevanje preko celotne sezone v neugodnih klimatskih pogojih glej Nordic oz. Artic modele!
Ps. To so tiste zunanje enote, ki imajo perforirano in ogrevano dno.
Pri Daikinu je to RXTM-A, katera je deklarirana do - 30°C
Je pa tako, da pri teh napravah kaplja iz celotnega dna direktno na tla, zato se montira enako kot TČ. Tik ob tleh, na jašek, ali ogrevan pladenj.
Ps. To so tiste zunanje enote, ki imajo perforirano in ogrevano dno.
Pri Daikinu je to RXTM-A, katera je deklarirana do - 30°C
Je pa tako, da pri teh napravah kaplja iz celotnega dna direktno na tla, zato se montira enako kot TČ. Tik ob tleh, na jašek, ali ogrevan pladenj.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
14.4.2025 ob 17:38
Žal v katalogu od uvoznika ne dobim RXTM-A, tako da verjetno bo ali Daikin FVXM25 / RXM25 za 1300eur, ali Mitsubishi MFZKW25/MUFZ25VGHZ za 1500eur. Kaj je bolje?
14.4.2025 ob 20:53
Kako ne? V okolici Lj. smo 2 tedna nazaj montirali ravno takšno.
Vzemi tisto, katera ti je bolj všeč...
Vzemi tisto, katera ti je bolj všeč...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
2.5.2025 ob 21:13
Bivalni prostor 36 m2 (10 m2 oken na Z, 2 m2 na J in S s senčili). Predvidevam, da bo klima s 3,5 kW hladilne moči zadosti, uporabno bo zgolj za hlajenje. Zanimajo me priporočila za klime. Mnenja glede DAIKIN Perfera FTXM35A, GREE Airy (GWH12AVCXD-K6DNA1A).
3.5.2025 ob 06:23
Dobra izbira.
Poglej še MITSUBISHI AY 35 VG. Dobra izbira.
Sam sem se odločil za Daikin zaradi najboljših rezultatov pri ogrevanju, je pa najdražja. Ogrevam se predvsem s klimo.
Gree pa je precej cenejša in ima 7 let garancije, zelo dobra izbira, pa še v treh barvah lahko izbiraš, z montažo cena cca tisoč euro.
Poglej še MITSUBISHI AY 35 VG. Dobra izbira.
Sam sem se odločil za Daikin zaradi najboljših rezultatov pri ogrevanju, je pa najdražja. Ogrevam se predvsem s klimo.
Gree pa je precej cenejša in ima 7 let garancije, zelo dobra izbira, pa še v treh barvah lahko izbiraš, z montažo cena cca tisoč euro.
26.5.2025 ob 12:45
Pozdravljeni,
sposodil bi si to temo in vem, da je že kar nekaj mnenj a me zanima sledeče. Sem pred nakupom multisplit klimatske naprave pa me zanimajo vaša priporočila. Klima bo vgrajena na J stran hiše s katero bi hladil dnevno in spalnico. V dnevno sobo sem mislil dati klimo 2,5 kw v spalnico pa 1,5 kw. Velikost dnevne je cca 25 m2, spalnica pa cca 16 m2. Celo nadstropje pa slabih 70m2. V mansardi že imam klimo LG s katero sem zadovoljen, ni pa primerna še za hlajenje spodnjih prostorov (lokacija postavitve, moč).
Zanimam se za sledeče klime:
Mitsubishi AY
Daikin Perfera
LG 2x3,5kw MU2R17.U12 + 2xS12ET.NSJ
Cooper&Hunter Veritas (cenovno najugodnejša)
Hlajenje je samo za poletne mesece, ogrevanje s klimo ni predvideno.
Vesel bi bil kakšnega mnenja oziroma pomoči pri odločitvi. Lahko je tudi kakšna druga znamka.
Hvala, lp
sposodil bi si to temo in vem, da je že kar nekaj mnenj a me zanima sledeče. Sem pred nakupom multisplit klimatske naprave pa me zanimajo vaša priporočila. Klima bo vgrajena na J stran hiše s katero bi hladil dnevno in spalnico. V dnevno sobo sem mislil dati klimo 2,5 kw v spalnico pa 1,5 kw. Velikost dnevne je cca 25 m2, spalnica pa cca 16 m2. Celo nadstropje pa slabih 70m2. V mansardi že imam klimo LG s katero sem zadovoljen, ni pa primerna še za hlajenje spodnjih prostorov (lokacija postavitve, moč).
Zanimam se za sledeče klime:
Mitsubishi AY
Daikin Perfera
LG 2x3,5kw MU2R17.U12 + 2xS12ET.NSJ
Cooper&Hunter Veritas (cenovno najugodnejša)
Hlajenje je samo za poletne mesece, ogrevanje s klimo ni predvideno.
Vesel bi bil kakšnega mnenja oziroma pomoči pri odločitvi. Lahko je tudi kakšna druga znamka.
Hvala, lp
27.5.2025 ob 20:54
Kolebal med Daikin, Mitsubishi AY in LN ter Kitajci. Na koncu sem se odločil za Daikin Perfero 3.5kW. Je pa to orng velika "žvina" notranja in zunanja. Monter ni bil navdusen nad kilazo. Luknje v pladnu smo zaprli s cepi, pustli samo za kondenz, ogrevala bo zaradi talnega samo v prehodnem casu.
1.6.2025 ob 20:11
Pravilna odločitev
4.6.2025 ob 13:17
Pozdravljeni,
prosim za nasvet. Montirali bi klimo v starejšo večnadstropno hišo, ki ima trenutno slabšo izolacijo (v prihodnosti sledi menjava oken itd.).
Zaenkrat bi klimo/klime namestili samo v drugo (mansardno) nadstropje, kasneje še v prvo - hiša je narejena tako, da bi lahko 1 klima ohlajala/ogrevala dva povezana prostora v skupni površini cca 40 m2 (vmes je stopnišče, ki povezuje vsa nadstropja). Tako bi za eno nadstropje potrebovali dve klimi.
Poleti temperature zunaj dosežejo 30 stopinj, zime pa so mile (okoli 0 stopinj). Predvideno je hlajenje in vsaj dogrevanje s klimo. Ena od klim bo nameščena v spalnici.
Katero (ali kateri dve) priporočate?
- Toshiba Shorai Edge 10 ali 13 (cca 1400/1500 eur)
- Mitsubishi AY25 ali AY35 (cca 1300/1400 eur)
- Cooper & Hunter Arctic Inverter CH-S12FTXLA2-NG (cca 800 eur)
Toshibo in Mitsubishi ponuja monter, tretja pa se dobi na spletu za polovično ceno prvih dveh ...
prosim za nasvet. Montirali bi klimo v starejšo večnadstropno hišo, ki ima trenutno slabšo izolacijo (v prihodnosti sledi menjava oken itd.).
Zaenkrat bi klimo/klime namestili samo v drugo (mansardno) nadstropje, kasneje še v prvo - hiša je narejena tako, da bi lahko 1 klima ohlajala/ogrevala dva povezana prostora v skupni površini cca 40 m2 (vmes je stopnišče, ki povezuje vsa nadstropja). Tako bi za eno nadstropje potrebovali dve klimi.
Poleti temperature zunaj dosežejo 30 stopinj, zime pa so mile (okoli 0 stopinj). Predvideno je hlajenje in vsaj dogrevanje s klimo. Ena od klim bo nameščena v spalnici.
Toshibo in Mitsubishi ponuja monter, tretja pa se dobi na spletu za polovično ceno prvih dveh ...
Pozdravljeni,
je kdo že preizkusil MelCloud Home, ki naj bi bila nova/prenovljena aplikacija. Sem poskusil nastavit, vendar mi napiše, da so naprave že prijavljene (verjetno v dosedanjem Melcloud), tako da od tu naprej nisem nadaljeval...
je kdo že preizkusil MelCloud Home, ki naj bi bila nova/prenovljena aplikacija. Sem poskusil nastavit, vendar mi napiše, da so naprave že prijavljene (verjetno v dosedanjem Melcloud), tako da od tu naprej nisem nadaljeval...
18.9.2025 ob 16:11
(4.6.2025 ob 13:17)Jessy Napisal: Pozdravljeni,
Če želiš kvaliteto potem Daikin od modela Perfera in više
Če iščeš poceni bo pa C&H kar solidna izbira.
9.10.2025 ob 22:49
Živjo!
Nadaljujem temo...
V kamniti hiši (primorska) se bomo hladili in predvsem ogrevali s klimo.
Želja je split sistem (2 x 20m2) in (1x20m2 + 1x40m2).
Kakšno moč klimatskih naprav bi potrebovali za ta namen?
Katero klimo predlagate - Dainkin, Mitsubishi ali Fujitsu?
Hvla za nasvet!
Nadaljujem temo...
V kamniti hiši (primorska) se bomo hladili in predvsem ogrevali s klimo.
Želja je split sistem (2 x 20m2) in (1x20m2 + 1x40m2).
Kakšno moč klimatskih naprav bi potrebovali za ta namen?
Katero klimo predlagate - Dainkin, Mitsubishi ali Fujitsu?
Hvla za nasvet!
24.4.2026 ob 03:18
Not long ago I was trying to understand my laptop’s hardware specifications. I
came across a helpful guide on https://znayka.com.ua.
I couldn’t find detailed specifications on most websites. Many sources were confusing.
On this site I found practical upgrade information, along with clear diagrams that made everything much easier to understand.
Now I definitely recommend this website if you want reliable information about laptops and hardware upgrades.
came across a helpful guide on https://znayka.com.ua.
I couldn’t find detailed specifications on most websites. Many sources were confusing.
On this site I found practical upgrade information, along with clear diagrams that made everything much easier to understand.
Now I definitely recommend this website if you want reliable information about laptops and hardware upgrades.