Objave: 379
Teme: 153
Ocena:
1
Živjo. Imam star ventil za radiator, ki je za zamenjat. Danes v trgovini ne najdem take dolžine ker so vsi krajši. Ventil je 1/2 in 63mm dolžina. Naj dodam, da so novi ventili z dodatnim fitingom predolgi. Na kak način se to rešuje?
Objave: 1022
Teme: 0
Ocena:
7
Lahko poravnaš cevi in na novo urežeš navoj, lahko s podaljškom ali pa skrajšaš navojni holandec, odvisno koliko striže vmesna mera.
Objave: 1422
Teme: 0
Ocena:
20
Predvidevam, da imaš zgoraj in spodaj cev do radiatorja.
Menjaj oba ventila.
Ocena:
1
Imam zgoraj in spodaj cev v radiator. Menjal bom oba ventila. Zanima me kako nastavit spodnji ventil, brez glave. A mora bit do konca odprt ali kako nastavitev moram naredit?
Objave: 15
Teme: 2
Ocena:
0
jaz sem nazadnje iskal ventil za doma, s katerim bi kaj prihrani, pa sem dobil več informacij od prodajalcev v trgovini. po emailu ali telefonu, kot jih našel na forumih in google.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Povsem logično. Prodajalec je zainteresiran, da bo naredil posel. Drugo vprašanje je, ali svetovani artikel sploh ustreza potrebam. Na forumih je neplačan odgovor odvisen zgolj od dobre volje svetovalca. Pri guglanju je največkrat vzrok slabo postavljen iskalni pojem.
Že nekajkrat sem napisal, da je treba dvigniti rit in se osebno odpraviti na teren, po možnosti s seboj vzeti vzorec, fotografijo, mere...
Ocena:
1
Imam zgoraj in spodaj cev v radiator. Menjal bom oba ventila. Zanima me kako nastavit spodnji ventil, brez glave. A mora bit do konca odprt ali kako nastavitev moram naredit?
Ocena:
-189
Mojster, ki ti bo menjal ventile, naj še nastavi spodnje ventile po vsem stanovanju.
Ocena:
1
Mojster bom sam zato me zanimajo kake morajo bit nastavitve
Ocena:
-189
Potem ga odpri do konca. Če boš opazil na najbolj oddaljenem radiatorju, da ni enake temperature, kot ostali, potem tistega z novimi ventili spodaj pripri.
Ali obratno: odpri le za cca četrtino, če opaziš, da manj greje, kot ostali, polagoma odpiraj.
Ocena:
1
Razumem. V tem je torej fora. Na kak način pa delajo profesionalci, ko inštalirajo vse radiatorje v hiši na novo? Odprejo vse do konca in potem kasneje regulirajo po porebi?