PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Programska oprema Hitachi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(18.8.2019 ob 11:53)ajkster Napisal: Se pravi nič uporabe sobnega termostata, urnikov. Kaj pa ponoči ko želim imeti nižjo temperaturo, ali v prehodnih obdobjih. Greš vsakokrat spreminjat krivuljo? Ko dela TČ po vremenski krivulji vedno deluje obočna črpalka (bral sem o tem v eni temi tukaj na forumu, pa še zdaj ne vem kaj je bolje, da deluje vedno ali ne. Eni so takega mnenja drugi drugačnega). Pa zdi se mi da ko deluje TČ po vremenski krivulji se kompresor dosti pogosteje vključuje,  kar pa pravijo da ni najbolje, saj je življenjska doba TČ odvisna od števila vklopov kompresorja. Skratka toliko vprašanje na katera ne vem najboljše oziroma pravilnega odgovora.
Ker trenutno v pritličju ne živi nihče ali je smiselno ogrevati tudi pritličje na "normalno" temperaturo ali ga samo ogrevati na neko minimalno temperaturo. Kakšno je mnenje glede tega.
Pentax a lahko poveš koliko površine ogrevaš, na kakšno temperaturo, kako je izolirana hiša in kaka je poraba. Imaš talno ali radiatorsko ogrevanje. Nekje si zapisal da je v menu-ju  podatek o ustvarjeni toplotni energiji. Kje pa je, jaz ga ne najdem.

Ponoči lahko narediš, da se ti ECO modus vklopi in pol izklopi kdaj hočeš.
pentax glede izklapljanja TČ ponoči sem mislil bolj na okoljsko ozaveščenost. Zakaj bi grel če je lažje spati ko ni tako vroče. Sicer te pa popolnoma razumem. Drugače pa ogrevano nekje na 23C

Jaz upam da so TČ pravilno dimenzionirali...
pentax Eno nastavitev imaš za minimalni ON in OFF čas delovanja kompresorja. Eni sicer pravijo da funkcija ne dela pravilno, če dela po vremenski krivulji, pri sebi tega nisem ugotovil. Krivulja pri meni je ročno nastavljena, nekje med tovarniškima krivuljama 0.4 in 0.5.
Kje pa pa je ta nastavitev za minimalni On in Off delovanja kompresorja? Ne razumem pa tudi to da je krivulja nastavljena nekje med tovarniskima krivuljama 0,4 in 0,5. A si lahko bolj natančen kaj si mislil s tem.

Jaz sem priložil dve slikici Točkovna krivulja in pa Naklonska krivulja:

Katero ponavadi uporabljate? Bilo je tudi napisano da je potrebno krivuljo prilagoditi za vsako hišo posebej. Na kak način se tega lotiti, da bo TC optimalno nastavljena. Na kaj je treba biti pozoren?
hvala

lpv
Pri OTC mode Points sam definiraš pri kateri zun. temperaturi je koliko DV. Pri OTC gradient so pa že definirane krivulje. Krivuljo boš optimalno nastavil, ko ti bo pri plusu in pri minusu dosegala želeno temperaturo v prostorih. Nekaj približno nastaviš in potem tekom prvega leta skorigiraš da je to to.
Minimal ON in OFF time za kompresor imaš v priponki kje nastaviti v meniju: System conf. > Heat pump > system.

Kaj za en model TČ imaš in kater firmware? greš v glavnem meniju pod about:
Moji podatki:
Unit type: Yutaki-S
Unit capacity: 3HP
controller Firmware je H-0109
Indoor PCB firmware pa H-0094
Laguage package: 1

Priložene datoteke Predogledne slike

Oprosti ne razumem kaj  je DV?
Kolikor sem do zdaj razbral imas talno ogrevanje in uporabljas OTC gradient.
Mi imamo radiatorsko ogrevanje. Kateri OTC mode je bolj primeren za to vrsto ogrevanja?

Moji podatki:
Unit type: Yutaki-SC
Unit capacity: 4HP
controller Firmware je H-0160
Indoor PCB firmware pa H-0162
Laguage package: 1

Si mogoce priklopil zunanji elektricni stevec in locil merjenje za ogrevanje prostorov in sanitarne vode?
Koliko so kaj tocni podatki Energy data ki jih izmeri sama TC?
Si se mogoce kdaj probal prilopit na TC preko web-a?
DV je t.i. dvižni vod, oz. temperatura vtoka v radiatorje/talno gretje.

OTC gradient ne pomeni nič kaj drugega kot OTC points...razlika je le v temu, da pri gradients uporabljaš preddefinirane tovarniške krivulje (pri kateri zunanji temperaturi je kolikšen DV), pri OTC points pa si sam definiraš točke DV pri kateri zunanji temperaturi si želiš katero temperaturo vtoka v ogrevalno telo. Nastaviš si sam tisto, kar vidiš da odgovarja tvojemu objektu. Štartaš z neko krivuljo in potem tekom sezone prilagajaš, da prideš do prave.

Pri sebi uporabljam ločen električni števec, ki mi v elektro omarici pokriva kompletno porabo (3F) od TČ. Energy data podatki v TČ bi rekel da kažejo kar dosti točne podatke...to pišem zato, ker vidim razliko v porabi zdaj ko imam TČ in prej ko sem imel el. peč. In pa uporabnik Energetik81 je z meritvami pri svoji Vaillant TČ tudi prišel do te ugotovitve, da so ti podatki kar precej točni. Pač so tudi edini podatki ki so podani, zato jih uporabljam v svojih izračunih.

Prek Weba se nisem nikoli poskusil priklopiti, ker tudi nimam nameščene opreme za to..niti zdaj več ne rabim tega...prvo sezono sem se še toliko bolj poglabljal v samo delovanje/porabe...zdaj prižgem in enkrat konec sezone izključim, vmes parkrat pogledam zunanjo enoto, če še stoji na svojem mestu in če ni zamedena od snega, tekom meseca pa pri porabi vidim ali je poraba v tistih mejah, kjer naj bi bila in je to to.

Firmware vidim da imaš precej novejše od mojih. Ima kdo od serviserjev mogoče info, kako najlažje updatat firmwarje pri hitachi tč? Verjetno kaj veliko  škodilo ne bi, če updateam tisto prvo verzijo ki je nameščena gor (kupil sem jo na samem štartu Yutaki S serije tč - avg.2016.
Firmwara ni možno nadgradit. Potrebno je zamenjat PCB notranje enote in upravljalnik
PC-ARFHE.
Hvala za info. 
Torej super dela tudi s prvim firmwarjem  Big Grin .
Hvala za odgovor. Pred kratkim sem zmontiral en digitalni števec samo za TČ pa bo videl kako se bo to odneslo. V menu-ju Energy data je tudi postavka Capacity. Ali to kalorimeter?  Pa še nekaj . Uporablja kdo za omenjeno TČ aplikacijo Hi-Kumho? Kaj je tista temperatura zgoraj. Pri meni se ne sklada niti z zunanjo niti z notranjo temperaturo. Kaj bi naj kazala?

Priložene datoteke Predogledne slike

Kateri digitalni števec si nabavil za TC?
Tudi sam imam Hitachijevo črpalko yutaki s in se srečujem z podobnimi vprašanji.
Kako se je obnesla čez sezono?
Zanima me kolikokrat se vam vklopi kompresor na TČ Hitachi? Na moji Yutaki S se vklopi od 4 do 5 na uro. Je to normalno? Zdi se mi, da se non stop vklaplja in izklaplja. Timer za kompresor imam nastavljen na 6 minut, kot je bilo tovarniško. Je potrebno to kaj spremeniti?
Ker se začenja ogrevalna sezona, bo potrebno nastaviti krivuljo. Operater jo je nastavil na Gradient 1. Kako imate kaj nastavljene te krivulje na vaših TČ?
Nastavitev krivulje je vedno odvisna od potreb hiše, ne glede na TČ. Glede minimalnega časa mirovanja pri tej konkretni TČ ti bosta sassapo in pentax lažje kaj konkretnega povedala, 6 minut pa se meni zdi malo, sploh v prehodnem obdobju. Jaz imam na moji nastavljeno na 30 minut (drug proizvajalec).
1 2
Iskanje po temi