PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Visok strop - toplota

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri nas imamo mansardo odprto do slemena. Volumen daje neko dodatno kvaliteto prostoru, ki pa jasno pomeni kak evro več za ogrevanje. Lahko kaj vprašaš v zs (tukaj so potem takoj čudni komentarji in se mi ne da)

Lp, c
Citat: Lahko kaj vprašaš v zs (tukaj so potem takoj čudni komentarji in se mi ne da)
Nekateri so drugačnega mnenja.
Citat: so dobri nasveti in dosti kregarije, modelatorji pa naj pustijo kaj se napiše brez cenzure ( saj s pisanjem se nobenega nisi ubil, dobesedno)
Nimam časa - sem v penziji!
MatUrb Napisal:Pod talnim pride 15 izolacije, zunanje stene 20, strop 36 + agepan 6.

V tem primeru bi bil greh nižati strop.
Problem temperature je samo pri slabi izolaciji zidov oz. sten (ali ovoja, kot je en zapisal), ki jih je potrebno segrevati. Čim večji je volumen zraka v bivalnih prostorih tem prijetnejše je bivanje.
Spuščanje stropa lahko vodi v katastrofo, saj se ustvarja nad njim komora hladnega zraka in sten. Plesen, kondenzacija, smrad zaradi neprezračevanja,....
Torej, če se le da, je višina dobra izbira.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Jaz nebi nikoli spuščal strop!

Višje je, lepše je.
Sam bom imel 4,5m višine, odprta galerija.
Stvar se čisto enostavno rešuje z ventilatorjem.

Rabiš ventilator pri kateremu se da spreminjat smer vrtenja s tipko.
Večina te ventilatorje, če jih že ima, uporablja napačno. Da jim poleti piha dol.

Pozimi more potiskat topel zrak DOL!
Poleti ko deluje klima pa se more vrteti da dviga zrak GOR.
jaz bom to rešil z rekuperacijo+klima, odvzem je na eni strani 3x, vpis pa je 1x v galeriji in 2x na drugi strani, tako da bo vleklo čez hišo.
Jaz imam v mansardi 4,5 visok strop in talno, hiša s 16 cm fasade in 35 cm volne pod streho. Meril sem z laserjem in zidi so bili povsod enako topli, tako 10 cm nad talnim kot pri špici. Zidi so imeli ca 22 C, ogrevam pa na 23,5.

Meni je visok strop zakon, še enkrat bi isto naredil.
Imam dvovisinski prostor, največja višina 5,8m (izzidek ima dvokapno streho in je ta višina v špici), tlorisa tam nekje 20m2. Talno je položeno na 2 cepa v tem delu, mislim da je to 10cm. Razlik v T zgoraj in spodaj ni, je pa res, da je odvod rekuperacije v sami špici in ne dopušča da bi se topel zrak tam zadrževal.

Se enkrat naredim takoj isto.
Dnevna soba 30m2, brez stropa, višina v slemenu 4,8m. Talno ogrevanje 2 liniji, kamin na drva za gušt. Hiša iz leta 95, grajena po tedanjih standardih, 10cm kombi plošče.
Tri zunanje stene, od tega cca16m2 steklenih površin (dvoslojno).
Po tleh keramika.
Temperatura pri tleh (0,2m) je do 1stopinjo višja kot na 2,5m, višje nisem meril.
Pri temperaturah pod -5C se čuti tok hladnega zraka ob steklih.
Pogled iz galerije...

Priložene datoteke
.jpg   FB_IMG_1558073188374.jpg (Velikost: 150,45 KB / Prenosi: 195)
1 2 3
Iskanje po temi