PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TC zemlja-voda za pasivno hišo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@ g.o.dizzle in @sassapo (napisana sta po abecedi in ne favoriziram nikogar!)- Lepo, da človeku ponujata kvaliteto namesto "šrota" po najnižji možni ceni.
Za bojler, kompresor in USB slot je to peklensko visoka cena.
Ogromno razvojnikov mora biti obešenih na to škatlo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
JaBK Napisal:kaj je v tej ceni? Sprašujem oba. Samo mašina ali tudi neka "osnovna" montaža. Osnovna v narekovajih, tu se ve, da kje se malo več porabi in zamudi kot drugje...

12.000- 15.000€ pred subvencijo, če si do nje upravičena. Pa tlakovce nazaj sama zložiš.
A pol je jurja manj? Če jih sam zložiš?
F..., kake cifre za, Sašo bi rekel, pol klime z bojlerjem.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Glej @Fery- vsaka stvar stane toliko, kot je nekdo pripravljen plačati zanjo in jo je nekdo pripravljen prodati. Tako sem v Braziliji dobil za dolar 3 mange, pri nas pa dam za enega 1 €. Je mango pri nas predrag? Plačaj 1000€ za letalsko karto in ga pojdi kupit v Brazilijo. Zaradi padca vrednosti Reala (denarna valuta) boš danes za 1€ verjetno dobil 5 mangov.
Tudi tvoja bemfa je vredna ravni toliko, kot si bil ti pripravljen plačati in trgovc prodati. Ko ga boš prodajal bo pa situacija identična a z obrnjenim vlogami.
Cene so za JaBK primer. Geosonda.
Uf, nikoli dokončana zgodba o tem, kar je kdo pripravljen plačati. Na tem ali drugem forumu.
Če sam gledam na to iz zornega kota, da v Ljubljani gradijo privat nepremičnine tudi za 4000 €/m2 ali še več, potem bom prihranil slab miljon. Ta matematika gre vedno v obe strani... Big Grin
Je pa res, da so nas Hansi dobro prepričali, da so štiri kola + volan lahko vredna 100 k€ ali pa še več. Veš koliko razvojnikov je tam gor obešenih. Pa saj morajo biti, če pa se je vse dobro začelo že z Dolfetom, uradno še malo prej...

Drugače pa tudi sam mislim, da je čez zemlja-voda ni. Če imaš dovolj parcele seveda. Geosonda je pa malo prevelika investicija za normalne slovenske razmere, se mi osebno zdi. Pa saj je bolje, manj kot bo uporabnikov geotermalnih virov (zemlja, voda), manj možnosti je, da se država na kaj obesi.
Moj predlog je, da vas čim več ostane na zrak-voda. Jaz bom pa voda-voda gnal. Big Grin
12k€ - 5k€, ker sem upravičena do subvencije, ni tak denar za geosondo.

Vendar, ker me je ravno danes monter spraševal, če nas letos kaj zebe, sem ga vprašala se, koliko me pride če mi to zamenja z novo enako (nov model), pa tudi tu dobim subvencijo... No to je pa že smešen znesek. Kar naenkrat je tud 7k€ veliko.

Na naj najprej ta, ki jo imam, gre v maloro, pa naj bo to čim kasneje, pol bomo pa spet videli po koliko je kruh.
1 2
Iskanje po temi