PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ De dietrich - visoka poraba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A z bratom sta skregana al samo pretirano medsebojno tekmovalna?
Drugače bi ti verjetno on to lahko kaj pomagal. Takole v živo bi bilo lažje, kot preko foruma, al se mi samo zdi.
@bk9105

on se ukvarja z abdominalno kirurgijo... Kaj ima on pri mojem gretju, halooo!
Sam si ga vključil v vzgodbo, ali sem ga mogoče jaz? Po tem sem sklepal, da ima povezavo.
ojej (na slikah pomagač-a) tudi pri višjem rangu tč pocinkani fitingi,... Smile
Torej se tudi pri profi monterjih to dogaja,... Smile
PS: jaz sem pri meni na moje že pozabil...
Pomagač, pa si kaj poklical izvajalca? Če prav razumem, je zadeva nova, bo pa ja prišel pogledat in nastaviti, kar gor zdravapamet npr govori. Zakaj čakati do marca, ko bo konec zime, da boš imel čas in voljo še s tem ubadati?
@pomagač, ne vidim skupne točke tvojega problema z naslovom teme. Niti nimaš iste TČ, niti istega problema. Komaj smo dobili podatke o objektu, hiši, izolaciji in ogrevalnem sistemu odpiralca teme, pa si se »ubasal« ti s svojimi podatki. Zakaj si ne odpreš svoje teme????

Ostali ste rade volje poprijeli s standardnim besednjakom in še ena tema gre počasi v franže.
Remi hvala za vsa navodila, bom danes urejal naprej.

V nadstropju ni nič, samo stiropor direktno na AB plošči. No ja, še nekaj šare sem znosu gorSmile

V kleti imam samo 4 veje (utility room je brez, v garaži pa je samo ena veja).

Da bi dosegel željen pretok 32l/min bo potrebno čez vsako vejo spraviti 2,7l/min. Je to preveč? Mi preostane kaj drugega?
Hitrost obtočne črpalke sem nastavil na 5 (maksimalno vrednost) in pretok ne preseže 28l/min. To je skupaj s kletjo, vse veje do konca odprte.

Kaj pa sedaj?
Kakšna je sedaj dolžina takta in pavze? Temperatura dvižnega in povratnega voda vsako minuto med delovanjem in v pavzi? Napiši tudi, pri kateri zuanji T je potekala meritev in kakšna je temperatura, določena s krivuljo.

Preveri, če TČ prikazuje še kake druge temperature, predvsem bi bili zanimivi T v zalogovniku spodaj in zgoraj.

Nisi odgovoril na vprašanje par strani nazaj glede podatka DIFF.HP: Kako je nastavljen in kakšen vpliv ima na dolžino takta, če parameter povečaš?
Piše, da je to “Set point differential on the heat Pump”. Lahko bi bila to histereza kompresorja in toliko bo TČ šla čez nastavljen dvižni vod in ko bo dosegla dvižni vod + histerezo, se bo ugasnila.
(Čudno, da je podana v °C in ne v Kelvinih.=

Vprašaj svojega inštalaterja ali uvoznika, če se da omejiti izhodno moč toplotne črpalke na neko fiksno vrednost in kakšna je minimalna vrednost ter kje se to nastavi.
@remi, lahko še malo moj primer pogledaš. @zdravapamet mi je nekaj svetoval, vendar nič ne razumem. @sassapotu sem pa posredoval ves info, ki ga je želel and no reply.

Hvala ti.
Koliko pa imaš pretoke po posameznih vejah?
Jaz osebno nisem najbolj razumel, ali ti piska okrog zalogovnika (kar omenja zdravapamet v prvih 14. dneh kot normalno) al piskanje slišiš pri omaricah?
Glede črpalk, rekel bi, da so pwm, torej njihovo hitrost uravnava tč sama. Verjetno sekundarne ne vrti konstanto na polno, ampak ji kaj spreminja hitrost, glede na ogrevalne potrebe?
Sliši se vsepovsod v prostorih, največ okrog talnih omaric. Pretoka v kleti je na displeju 1600l/h. Odprtih je 27 zank, seštevek je 28l/min.
Imaš pretoke na razdelilcih do konca odprte?
Pomagač daj prosim odpri svojo temo, ta je mojaSmile
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi