PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Okvar zemeljskega kolektorja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz nikoli ne bi delal samo dve zanki, ampak bistveno več. Razdelilci in par ventilov so minimalen strošek v celotnih stroških kolektorja.
Kolektor bi zagotovo predimenzioniral, tako da bi lahko delal brez kakšne zanke.

Če je teren nestabilen, tako kot je v zgornjem primeru, bi bilo potrebno to prvo utrditi, izvire pa speljati tako da ne povzročajo plazenja. To je zagotovo velik zalogaj in strošek, a vseeno manj kot odpoved kolektorja v 5ih letih delovanja.

Ponovno razkopavanje, sanacija terena, nov kolektor in verjetno nobene garancije, da bo poseg trajen, najbrž res napeljuje k zamenjavi vira ogrevanja.
Jaz bi v tem primeru šel na TČ zrak-voda
Kako pa ste kaj s podtalnico?
Mogoce imate eno tistih variant tc, ki je za oboje, pa dodate predizmenjevalec ter dve vrtini in je…kasneje pa samo novo tc voda-voda, ko ta crkne.
Cena vrtine cc 60eur na m.
Ali pa geosonda.
Me kar srce boli ko prebiram tole kake probleme imate. Upam da mene tudi ne čakajo kaka presenečenja, čeprav bom šel v varianto zrak-voda. Nikoli se ne ve tudi to lahko crkne... Verjetno so stroški sanacije in popravil pri bilo katerem sistemu, kot če bi si v štartu kupil 2 enoti.

@droj01
Če bi bil na tvojem mestu in če je plan, da skopaš vse skupaj v lastni režiji še enkrat, potem še bi enkrat poskusil. Vendar bi preventivno začel dajat "cvenk" na stran za nek drug sistem, ali zrak-voda ali peleti (peleti mislim da imajo boljši izkoristek kot zrak-voda). Ampak je pa problem v kvaliteti peletov, noter se že meša zemlja in svašta....
Drugače pa, dobro reši zadevo.

LP
najprej je potrebno ugotovit kaj se sploh dogaja z zemljino ali cevjo, potem iskat rešitev.
ps. v svoji dolgoletni karieri še nisem naletel na takšen primer
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Dobre alkaten cevi se še dobi le vedeti je treba kje iskat in kaj iskat.
Če se sprijazniš da bo ok tista, ki bo najcenejša, znajo biti na dolgi rok problemi.

Npr:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pipelife.si/si/products/WATER/PEHD_voda.php">http://www.pipelife.si/si/products/WATER/PEHD_voda.php</a><!-- m -->

Čeprav jaz bolj sumim ali da je bilov materialu za zasipanje preveč ostrega kamenja ali pa bi odkopal na mestu kjer pridejo cevi na trdo ( preboj prek stene) kjer zna bit da jih je strižna sila zmečkala zaradi posedanja zemljine. Pri vodi je najpogostejši vzrok počene cevi ravno ta točka vstopa cevi v steno.
jaz sem ze naletel na take probleme. ce hoces pomoc se mi javi pa ti bom poskusal pomagat.
zemlja voda tc je tabol tc,

lp
Se opravicujem sem bil sluz.odsoten 4dni.par odgovorov.
Imam dve veji po 300m.Cev 5/4 tankostensko.Cevi lahko locim z zaprtjem ventila na na vsaki strani cevi.Cevi sta napeljani direktno v klet,kjer sta povezani.V steni je vsaka cev zascitena z rebrasto cevjo.Komplet material z vgradnjo priklopom montazo mi je opravil izvajalec,katerega sem nasel na spletu da prodaja in vgrajuje ta tip TC Junkers TE 110-1.Izvajalec mi je zagotavljal da sta dve veji po 300m boljsi za iskoristek kot pa 6*po 100m.Tlacni preiskus ?Prva veja je 1leto-do prve okvare delovala BP,po zamenjavi,katero je opravil izvajalec montaze-4leta je se vedno OK.Druga veja katera je spustila sedaj pa je delovala ispravno 5 sezon.TC je normalno zmogla 45-48 stopinj na povratnem toku,zakaj toliko?Toliko je potrebno da radijatori sploh odajajo toploto.Je pa tudi res da je TC pri mins15 delovala 2-3tedne brez ugasanja.Nekateri pravijo da je to za kompresor boljse,kot da se vklaplja-izklaplja (prosim za odgovor ce se motim).Koje TC preklopila na grelce pa sem prevezo da se avtomatsko vklopi pec na KO katera je ostala kot rezerva -nimam kamina,ter se avt.isklopi ko naj bi se se ugasnili grelci.
Se opravicujem ker sem se razpisal mogoce sem komu pomagal kako je delovala moja TC.V stanovanju smo imeli noc in dan 24-25 stopij LP.
1 2
Iskanje po temi