![]() |
|
Okvar zemeljskega kolektorja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Okvar zemeljskega kolektorja (/showthread.php?tid=66960) Strani:
1
2
|
Okvar zemeljskega kolektorja - droj01 - 2.10.2016 Pozdravljeni .TC zemlja-voda uporabljam 5 sezon,po enem letu delovanja mi je spustila ena veja ZK.Takrat smo zadevo sanirali tako da smo polozili nov kolektor-300m.Pred dvema dnevoma pa mi je spustila se druga veja.Po pravici povedano se mi ne da se enkrat razkopavat.Ima gdo kaksen nasvet kako ugotovit kje spusca,ker v kolektor sem spustil 5 kubikov vode pa se nikjer nic ne pozna. V slucaju ne uspeha se nagiban nakupu nove TC zrak-voda ali nakupu kotla na pelete. kaj mi svetujete?L.P. Re: Okvar zemeljskega kolektorja - Homer - 2.10.2016 Vodovodarji imajo neke geo-mikrofone s katerimi ugotavljajo mesto puščanja.... Re: Okvar zemeljskega kolektorja - droj01 - 2.10.2016 hvala,sem poskusil pri prvi okvari . vodovodar je hodil 3ure po liniji in v tem casu sem spuscal pritisk 3bare v kolektor pa nic. Re: Okvar zemeljskega kolektorja - vincent - 2.10.2016 Homer Napisal:Vodovodarji imajo neke geo-mikrofone s katerimi ugotavljajo mesto puščanja.... Če se sliši šum...v kolikor samo pronca čez oz. je luknja tako velika da neslišno izteka ne bo slišat ( še manj odkrit) ničesar. Re: Okvar zemeljskega kolektorja - cheba - 2.10.2016 Mogoče lahko probaš še s stisnjenim zrakom ali pa kakšnim obarvanim plinom. Re: Okvar zemeljskega kolektorja - Homer - 2.10.2016 vincent Napisal:Homer Napisal:Vodovodarji imajo neke geo-mikrofone s katerimi ugotavljajo mesto puščanja.... Bo najbrž držalo, ker tudi pri meni ni mogel natančno ugotoviti mesto puščanja in je bilo potrebno trikrat kopati. Je pa bilo počeno tako, da je voda prosto tekla "na polno"....... Re: Okvar zemeljskega kolektorja - Poldee - 2.10.2016 Homer: ti mas zemlja-voda? Zakaj imam v glavi, da mava enako TC? Al te mogoce mesam s Turbo-m? Re: Okvar zemeljskega kolektorja - alanford - 2.10.2016 Homer ima daikin ht. Verjetno mu je muščal vodovod. ______________________________________ Bolje nešto od nečega, nego ništa ni od čega. Re: Okvar zemeljskega kolektorja - Homer - 2.10.2016 Hvala za "posredovanje".... Res je, puščal je vodovod in je čez noč odteklo 25m3..... Re: Okvar zemeljskega kolektorja - Poldee - 2.10.2016 Aha, vzeto na znanje. Re: Okvar zemeljskega kolektorja - Fantocci - 2.10.2016 Pa kaj imate kamnit teren in niste nasuli čiste zemlje ali mivke okoli ali zakaj vam tako pokajo? Res je tudi to, da so zadnje čase alkatenke narejene s pretanko steno (šparanje pač) in s tem preobčutljive. Za vodovod, če so postavljene v rebrasto cev še gre nekako, za kolektor pa zaščite pač ne moreš uporabit. Tistih debelostenskih alkatenk, ki so se včasih dobile pa baje več ni, vsaj jaz jih nisem našel po trgovinah. Trgovci jih sploh poznajo ne, me je samo čudno gledal ko sem ga vparašal za njo. Re: Okvar zemeljskega kolektorja - droj01 - 2.10.2016 Cevi so bile 5/4 tanko stenske.Proizvajalec je bilo neko slovensko podjetje iz okolice Ljubljane.teren ni kamnit,je pa res da se mi se vedno poseda,ker na parcelo nad katero je hrib pod zemljo pritekajo velike kolicine vode.Na parceli imam ob vsakem vecjem nalivo kar dva izvira v katera lahko potisnem celo lopato do konca in iz kateri voda tece se dva dni po dezju.Ko smo polagali kolektor smo prekinili dve zili fi 200-300kateri pa sta takrat bili suhi. Re: Okvar zemeljskega kolektorja - Poldee - 2.10.2016 Glede na tako vodnato parcelo imas super pogoje za zemeljski kolektor, izkoristek bi moral bit zelo dober... ti pa gibanje terena povzroca problem, skoda res. Re: Okvar zemeljskega kolektorja - remi - 2.10.2016 Najprej preveri, ali lahko poškodovano vejo enostavno zapreš in bo TČ brez nje še vedno zadovoljivo funkcionirala? A lahko malo bolj razjasniš situacijo? Kot prvo je zelo čudno, da je ena veja spustila in sedaj še ena. Kakšno cev ste uporabili? Premer, debelina stene? So v zemlji kakšni spoji? Ste naredili tlačni preskus? Koliko vej in kako dolge so? Imate jašek? Se vsaka veja posebej zapre? Kakšna je moč TČ? Kako velik in kako dobro izoliran objekt ogrevate? Ko je spustila prva veja, ste položili nov kolektor 300 m. Samo eno vejo? Kakšno cev, kakšen premer? Koliko starega kolektorja je ostalo v obratovanju? Re: Okvar zemeljskega kolektorja - scuba123 - 3.10.2016 ne me prestrašit ker si bom premislil glede zemlja voda
|