PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Inox dimnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PS91 Napisal:Si siguren, da je to od kondenza?
Lahko, da ti pri strehi zamaka ... se mi zdi, da vidim fleke pri stiku strehe z dimnikom.
Kaj je ta folija okrog?Zaščita TI?

Pred 2 leti (predno so se začeli pojavljat fleki) nam je puščalo, smo imeli manjšo poplavo, ker je ob dimniku teklo. Takrat smo potem nad dimnik namontirali strehco in mojster je porabu 4 tube silikona na teh pločevinastih stikih med zunanjim dimnikom in strešniki. Pol ni več tekla voda, samo dimnik je na podstrešju še vedno moker.
Imaš prav, tam na sliki se vidi belo. Na podstrešju gor na vrhu dimnika (na stiku s streho) je malo belo, ampak ni mokro. Mokro je šele pod temi oranžnimi zidaki, tam spodaj pod to svetlečo folijo (prilagam slike). Zgleda kot da bi puščalo na stiku med ozkim (folija) in debelejšim (oranžni zidaki) delom dimnika.

Ta svetleča folija je že od nekdaj tam, nej bi bla kot neka izolacija, če to sploh kaj koristi.

Prilagam tudi slikice kako zgledajo fleki v sobi zgornjega nadstropja na izolaciji od dimnika. Mislite da je to od kondenza in žveplene kisline v dimniku, ali bi lahko zamakalo? Samo mi je čudno ker se fleki poznajo tudi 1 meter pod stropom, letos so se pa začeli delat tudi na stropu sobe (stik dimnika in stropa).

Res mi gredo že na živce ti fleki, tako da moram zadevi pridt do dna. Res hvala za vse komentarje in pomoč!

LP

Priložene datoteke
.jpg   IMG_3037.JPG (Velikost: 39,59 KB / Prenosi: 855)
.jpg   IMG_3029 (1).JPG (Velikost: 19,51 KB / Prenosi: 855)
.jpg   IMG_3027.JPG (Velikost: 21,26 KB / Prenosi: 852)
Takole sem tudi sam malo s silikonom "porihtu" in je blo pol malo manj vlažno, ampak še vedno. Zdej pa res ne vem a je to od kondenza al zamaka?

Se opravičujem za postrani slike vendar mi jih noče obrnt pa da se na glavo postavm :oops:

Priložene datoteke
.jpg   IMG_3038.JPG (Velikost: 44,03 KB / Prenosi: 852)
.jpg   FullSizeRender.jpg (Velikost: 41,34 KB / Prenosi: 852)
marlenka Napisal:Imel sem podoben problem,

voda mi je pri enem dimniku tekla pri vrhni plošči (zunaj) med tuljavo in
moduli dimnika, na drugem pa preko zidakov (fug) s katerimi
so obzidani moduli.
Posledićno fleki na dimniku in stropu v mansardi in namočena izolacija.
Nekaj časa sem se trudil s silikonom, na koncu smo dali obleči
oba dimnika s pločevino, od takrat problemv ni več.

Lp

Marko P.

Potem pa bi lahko res bla pr nas podobna zgodba..
Se spomniš kok € ste odštel za to da ste 1 dimnik oblekl? Ker s silikonom ne bom nikol pokril vseh lukenj.
To ti pa dobro napisal.
Pa upam, da se nikdar vec ne ponovi ta zgodba. <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=56950&hilit=Korozija">viewtopic.php?f=5&t=56950&hilit=Korozija</a><!-- l -->
ali niso potrebna dodatna vratica za višino14m?
Če se ga redno čisti, verjetno tudi zagorel ne bo, tak da vratica na podstrešju niso tak mimo. Razen, če človek še sam sebe ne spusti skozi bivalne prostore na podstrešje, ali pa če mu je bolje plezati po kritini kot po postrešnih stopnicah. No vsakomur svoje.
[b]zdravapamet,[/b]
res je, z obema zadnjima prispevkoma se strinjam. Najčistejše je ometanje iz strehe,
pa še streho prekontroliraš ob morebitni poškodbi kakšnega strešnika (lahko tudi preventivno). Tudi sam ne spustim dimnikarja na podstrešje, iz strehe ali pa nič z obveznim osebnim pregledom strešnikov za čiščenjem.(bolje preventiva kot kurativa). Mogoče res nekateri objekti ne omogočajo takega početja,( izhod na streho iz podstrešja ) kar je bolj slabo načrtovanje ......
Samo še nekaj,

kdaj se madeži pojavijo?
Med kurilno sezono ali po obilnem deževju?
Mene je oblačenje dimnika koštalo ~200€ po dimniku.
Res pa so se madeži in kaplanje pojavljali po obilnem deževju,

lp

Marko P.
Marko madeži se pojavijo predvsem, ko je zunaj bolj mrzlo. Oziroma sedaj ko sem malo povečal "moč" na peči se ne širijo več. Se pravi je najverjetneje kondenz. Je pa res da ko je sneg in ko se le ta topi so se tudi povečali. Inox + pregled dimnika bosta mislim da zaenkrat tapravi rešitevi, če bo pa še puščalo jih bomo pa še oblekli.

Hvala tudi "zdrava pamet", da se še javno zahvalim za dober nasvet Smile LP

LP
1 2 3 4
Iskanje po temi