5.1.2016 ob 10:36
Približno dve leti in pol uporabljam STČ Termotehnika z vodenim zrakom. Preko zime imam izpuh hladnega zraka speljan ven iz hiše. V zadnjem času se mi je začelo dogajati, da se TČ ne vključi več, ker naj bi bila temperatura vstopnega zraka prenizka (napaka A1). Napaka se zgodi vedno ko STČ miruje in ko se sanitarna voda porabi, se TČ ne zažene. Ugotovil sem, da se termometer vstopnega zraka pohladi preko izstopne cevi, ki je speljana na prosto. Če namreč izpušno cev snamem, se vstopna temperatura (L1) dokaj hitro zopet dvigne nad nastavljeno mejo. Temperatura v kleti namreč ne pade pod 10°C. Nisem še opazil, da bi se napaka zgodila med delovanjem kompresorja.
Zanimivo se mi zdi, da v preteklih dveh zimah še nisem opazil te napake. Na servisu Termotehnike so mi rekli, da STČ nima vgrajene kakšne protipovratne lopute, ki bi se lahko v mojem primeru zataknila.
Na Termotehniki so mi predlagali zunanje žaluzije na izpuhu, ki ob ustavljenem kompresorju izpuh zaprejo. Takšna rešitev pa se mi ne zdi preveč praktična, ker čez poletje cev le prestavim iz izpuha na sesalno odprtino in bi moral vsakič še snemati žaluzije. Ali ima še kdo takšne težave? Mogoče kakšna ideja kako težavo rešiti?
Zanimivo se mi zdi, da v preteklih dveh zimah še nisem opazil te napake. Na servisu Termotehnike so mi rekli, da STČ nima vgrajene kakšne protipovratne lopute, ki bi se lahko v mojem primeru zataknila.
Na Termotehniki so mi predlagali zunanje žaluzije na izpuhu, ki ob ustavljenem kompresorju izpuh zaprejo. Takšna rešitev pa se mi ne zdi preveč praktična, ker čez poletje cev le prestavim iz izpuha na sesalno odprtino in bi moral vsakič še snemati žaluzije. Ali ima še kdo takšne težave? Mogoče kakšna ideja kako težavo rešiti?