PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nov pravilnik o zaračunavanju ogrevanja v blokih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz sem v bloku za 57m2 plačeval 100€ letno. Sedaj v hiši še ne vem, a se tej številki ne bomo približali, kljub hudi izolaciji, pa še 140 kvadratov imamo.

V blokih je pa drugače: Ljubljana je na daljinskem ogrevanju in tam ni variante 100€/leto, pa če si pingvin in preživiš pri -50°C.
Ostali pa imajo (smo imeli) izbiro. a je problem v ljudeh, ne upravnikih, vsaj po mojih izkušnjah.
Imeli smo eno tako srednjeveško kurilnico na ELKO. Okrog naselja se je širil en tak lahen vonj po ogljikovodikih... Pa še okvare so bile redno na dnevnem redu, čeprav nič hujšega. Več kot 2 dni brez ogrevanja se ni zgodilo. Še malo otroci se navadijo.
Ampak ko si omenil, da je potrebno nekaj investirati, so te popadli kot hijene. Sedaj, ko je z novimi plinskimi kotli račun manjši od 50-70% (za packe manj, za pingvine več), pa se trkajo po prsih, kako daljnovidni so bili.
V ksiht jim pljunem.
Sem tako z enim očesom in enim ušesom gledal in poslušal na POP TV oddajo Preverjeno. Glede na pol videno in pol slišano Big Grin, ni čudno, da imamo takšne pravilnike.
N.pr.:
- predstavnik največjega podjetja za upravljanje stavb v Ljubljani je približno izjavil: "Stanovalec v svojem stanovanju ne sme početi nič takega, kar bi škodilo stanovanju soseda. Če sosed ne ogreva svojega stanovanja, povzroča škodo sosedu, ker mora sosed pač dovajati več toplote"
Ali ne povzroča tudi sosed, ki se ogreva nadpovprečno, škodo sosedu ker bo zaradi njega moral pri odprtih radiatorjih imeti odprto okno ali pa hladiti prostor s klimo, da bo imel zase primerno toploto?
- avtor pravilnika je samo gledal kot "tele v nova vrata" mimo kamere in ni imel nobenega konkretnega ali z dokazom podkrepljenega argumenta za spremembo pravilnika.
- direktor (mislim, da je bil direktor) toplarne pa se je tudi glede večje prodaje nekako medlo izgovarjal, da to ne drži.
Skratka, zopet je vsiljen nek pravilnik, ki bo nekaterim delal krivico. Bi pa problem pravične delitve stroškov ogrevanja v večstanovanjskih stavbah ob nekoliko večjem upoštevanju stroke, bilo vseeno možno pripraviti tako, da bi bile krivice enih ali drugih, minimalizirane.
Tresla se je gora, rodila se je miš...tudi pri vas?
Ali je že kdo sprožil ustavno presojo tega neumnega nepravičnega pravilnika ali kako drugo obliko, da zadeva pade ? Ve kdo kaj.

Zanimivo bo na obali imamo tak primer 25 stanovanj samo 6 domačinov, ostali smo wikendaši in ne rabimo gretja pozimi, ker imamo tudi klime z toplotnim izmenjevalnikom za gretje, če že kdaj rabimo. In kaj sedaj .... res smo prasci pokvarjeni vsi mi wikendaši in sedaj najbolje, da odpremo vsi radiatorje na full, da ne bo onih 6 revčkov, ki stalno tam bivajo zeblo, pa že do sedaj smo jim plačevali 30% stroškov skupnega gretja za cel blok.

Res pri tem pravilniku, gre samo zato, da se distributerji v našem primeru Petrol d.d. namastijo z denarjem, ki ga nikakor ne zaslužijo niti pod razno. Tam na obali, Lucija Portorož, kjer je res peklenski mraz , plačaš v zimskih mesecih če ogrevaš za ogrevanje 38 m2 počitniškega stanovanja cca 130 eur s tem, da če vse radiatorje odpreš v prostoru nikakor ne bo več, kot 20 st C. Občinski svet tam in občina, ki je bila prej lastnica kurilnice, je pa to za mastne pare prodala Petrolu in jim z občinsko odredbo uzakonila , da lahko bogato molzejo tamkajšnje stanovalce. Varuh konkurence, ki ga pa imamo v naši Banani, pa ni za to, da bi ukrepal, on je ja zato tam, da dobi plačo, se ne pretegne in razsodi kaj na temo, ko Hrvati kupijo Mercator , za občane pa on pravi, da ni kompetenten in nihče ni, kamor koli kličeš ...... Sad .
A torej domačini so revčki? :evil:
1 2 3
Iskanje po temi