PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri segrevanje zalogovnika - temp v peči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz sem tudi veliko eksperimentiral s priklopom povratne vode iz bojlerja.
Sedaj imam povratek speljan na polovico prvega zalogovnika, (imam dva).
Ventil na črpalki pa imam zaprt na polovico,zato,da voda počasi teče skozi bojler.Zadeva zelo lepo deluje in ne meša vode,kot je prej,ko je bil v začetku kurjenja drugi zalogovnik bolj topel od prvega,zaradi vroče povratne vode iz bojlerja.
Sicer je to ena od možnosti, vendar imam ogrevalni krog in bojler vezano med pečjo in HT. Tako da v zalogovnik bo šel samo višek. S tem da imam v planu narediti pri HT bypass v primeru da izklopim zalogovnik pri ogrevanju na pelete. Bom pa tudi še malo eksperimentiral koliko mi bo zalogovnik sploh vplival na ugodje in finance. Confusedhock:
Ne razumem tvojega predloga vezave.
Za majhen pretok skozi izmenjevalec v bojlerju morda uporabiš sanitarno črpalko, v osnovi ima veliko nižji pretok.
Tone.
Bojlerska črpalka wilo pico, regulirana preko peči. Vmes bi pa dal diferenčni termostat, ki bi v primeru izenačitve ( oz. odvisno od nastavitve) temperature na vtoku v bojler in iztoku iz bojlerja, izklopil črpalko. Pri padcu temperature na iztoku pa bi sledil ponoven krajši zagon črpalke, vse dokler voda v bojlerju ne doseže temperature nastavljene na kontrolerju peči. Skoraj preveč simpl :wink:
Opazim 2 problema:

- tipala temperature imajo svojo "vztrajnost" in bo minilo nekaj časa, preden bo zaznalo povišano temperaturo na iztoku iz bojlerja.
- ker tipalo ne bo montirano "v kači" bojlerja, ampak izven bojlerja, bo spet trajalo, da se mirujoča voda (v izolirani cevi) in nato še tipalo ohladita.

Bolj enostavna rešitev bi bila kak prilagodljiv timer (npr. 5s on, 20s off...)
Tudi o timerju sem razmišljal, vendar imam diferenčni termostat doma. Tulka pa pride v T kos na izhodu iz zgornje kače, gre pa voda še v solarno kačo kjer bo oddala še preostalo toploto. Verjetno bo treba samo še pretok prilagoditi
1 ... 29 30 31 32 33 Pojdi na stran 
Iskanje po temi