30.3.2015 ob 22:29
Pozdravljeni!
Glede na to da imam, dve spretni roki, nekaj tehničnega znanja in, da sem do zdaj veliko stvari naredil sam (talno z aluplast, vodovod, kanalizacjo, knauf, izolacijo....) seveda s pomočjo tega SUPER foruma!
Zdaj bi poskusil izdelati še kotlovnico v čim bolj enostavnem načinu in prišparal še nekaj €.
Da opišem zadevo:
- Gorenjska
- vila iz leta 1932, cca 260m2
- pritličje - radiatorji, 1 nadstropje - talno (12vej), mansarda talno (10vej), podstrešje neizdelano.
- okna nova Jelovica Ekoterm
- kapa ursa 25-30cm.
- fasada oz. izolacija ko bo pač bo
- toplozračni kamin 1 nadstropje
1. Plinska kondenzacijska peč
Ker je oče šel na drugi vir ogrevanja sem podedoval 5 let staro Di Dietrich Dpsm 3 plinsko kondezacijsko peč.
Zemeljski plin imam pri hiši, projekt PZI je že v izdelavi.
Zanima česa se lahko lotim sam oz. kaj moram prepustiti pooblaščenim izvajalcem?
Sam bi brez problema znal namontirati peč in sanitarni bojler, vgraditi koaksialni odvodnik v star dimniški jašek in odvod kondenza. Seveda vse po navodilih proizvajalca in projektanta. Prvi zagon, povezavo plina, nastavitev in povezavo peči bi prepustil pooblaščencu.
2. Razvod toplote
Tu bi potreboval malo več pomoči oz. nasvetov kje in kako začeti.
Opis:
1. etaža- radiatorji: do kotlovnice baker
2,3 etaža-talno: od razdelilne omarice do kotlovnice je cev aluplast 26x3
Glede delovanje čim bolj enostavno in čim manj elektronike.
Etaže naj bi imele svoj termostat in svoj kalorimeter.
Nabavil bi pripravljene sete, radelilec in kretnico.
Nekaj takega imam v mislih.
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/13/sm/9cziB0L/mikrazdelilciinpriklju00unichr("46")jpg[/img]
Razdvod bi delal z bakrenimi cevi. Povezavo črpalk na peč in ostalo bo delal tisti ki mi bo zagnal peč.
Glede materiala kar sem do zdaj preštudiral mislim, da potrebujem:
- 2x mešalni set z fixnim termostatom za talno gretje
- 1x direktni set
- 1x kotlovski razdelilec
- 1x kretnico
- varnostni odzračevalnik z manometrom
-3x merilnik toplote - kalorimeter
Prosim vas za nasvet oz. pomoč kje in kako začeti, kaj še potrebujem. Mogoče obstaja kakšna slika, navodilo?
Se je že kdo lotil samoizdelave?
HVALA!
Glede na to da imam, dve spretni roki, nekaj tehničnega znanja in, da sem do zdaj veliko stvari naredil sam (talno z aluplast, vodovod, kanalizacjo, knauf, izolacijo....) seveda s pomočjo tega SUPER foruma!
Zdaj bi poskusil izdelati še kotlovnico v čim bolj enostavnem načinu in prišparal še nekaj €.Da opišem zadevo:
- Gorenjska
- vila iz leta 1932, cca 260m2
- pritličje - radiatorji, 1 nadstropje - talno (12vej), mansarda talno (10vej), podstrešje neizdelano.
- okna nova Jelovica Ekoterm
- kapa ursa 25-30cm.
- fasada oz. izolacija ko bo pač bo

- toplozračni kamin 1 nadstropje
1. Plinska kondenzacijska peč
Ker je oče šel na drugi vir ogrevanja sem podedoval 5 let staro Di Dietrich Dpsm 3 plinsko kondezacijsko peč.
Zemeljski plin imam pri hiši, projekt PZI je že v izdelavi.
Zanima česa se lahko lotim sam oz. kaj moram prepustiti pooblaščenim izvajalcem?
Sam bi brez problema znal namontirati peč in sanitarni bojler, vgraditi koaksialni odvodnik v star dimniški jašek in odvod kondenza. Seveda vse po navodilih proizvajalca in projektanta. Prvi zagon, povezavo plina, nastavitev in povezavo peči bi prepustil pooblaščencu.
2. Razvod toplote
Tu bi potreboval malo več pomoči oz. nasvetov kje in kako začeti.
Opis:
1. etaža- radiatorji: do kotlovnice baker
2,3 etaža-talno: od razdelilne omarice do kotlovnice je cev aluplast 26x3
Glede delovanje čim bolj enostavno in čim manj elektronike.
Etaže naj bi imele svoj termostat in svoj kalorimeter.
Nabavil bi pripravljene sete, radelilec in kretnico.
Nekaj takega imam v mislih.
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/13/sm/9cziB0L/mikrazdelilciinpriklju00unichr("46")jpg[/img]
Razdvod bi delal z bakrenimi cevi. Povezavo črpalk na peč in ostalo bo delal tisti ki mi bo zagnal peč.
Glede materiala kar sem do zdaj preštudiral mislim, da potrebujem:
- 2x mešalni set z fixnim termostatom za talno gretje
- 1x direktni set
- 1x kotlovski razdelilec
- 1x kretnico
- varnostni odzračevalnik z manometrom
-3x merilnik toplote - kalorimeter
Prosim vas za nasvet oz. pomoč kje in kako začeti, kaj še potrebujem. Mogoče obstaja kakšna slika, navodilo?
Se je že kdo lotil samoizdelave?
HVALA!