PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno gretje in kamin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@fery, +1! Touche! 8)
simek Napisal:V eni drugi temi vedno svetujem: reži! 8)
V tejle svetujem: ne delaj kamina! Prišparaš €, nimaš težav z pregrevanjem, nimaš dela...Tako ali tako ga boš zakuril dvakrat letno, tako kot vsi, ki jih poznam! (Božič in Novo leto)

P.S. Sem kuril v življenju premog, drva, kurilca in sedaj T.Č. Če mi kdo samo omeni kamin in drva...... 8)
Ti boš kriv, ker bom potem zakuril hišo. Big Grin Big Grin Eni imamo v genih, da radi kurimo in kamin bo v uporabi. Ne sprašujem tu, ali ga naj naredim ali ne, ampak sprašujem kakšne izkušnje imate drugi. To naj bi bila vsa poanta foruma...
Dal sem toplovodni kamin.
Če imate talno, niti ne razmišljate o čem drugem.

Kako kuriti s toplozračnim, pa nimam pojma. Niti izkušenj.
Jaz nimam niti najmanjših problemov s pregrevanjem ali izklapljanjem talnega.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Seltronov termostat ima možnost ,da ko zakuriš kamin mu poveš( Klikneš tipko )in ogreva dalje ostale prostore ne glede na temperaturo pri termostatu.
Drgače pa jest kurim kamin sploh ko zamete.Talno pa dela 24/7.Včasih je mal vroče ampak jbga Smile
Mi imamo kamin v dnevnem prostoru, ki je večino časa v mrzlih dneh v uporabi.
TČ pa imam nastavljen po zunanji krivulji.
Hiša ima K+P+M in tri veje talnega ogrevanja.
Ves čas prezračujmo z rekuperatorjem.
Tako mi TČ in talno vzdržuje v hiši nekje 22 stopinj (razen klet), zvečer pa zakurimo v kamin in se temperatura v hiši dvigne do 24 stopinj (odvisno od prostora in bližine kaminu).
Načeloma pa kmalu po tem, ko kamin ugasne, temperatura prične padati in se do jutra stabilizira nazaj na 22 stopinj.
Koliko pa imate to kaj močne kamine? Po tehničnih podatkih?
Mi imamo 5.2 KW, sem ga ravno pred par dnevi sprobal pred obzidavanjem. Sicer pa cca 210m2 talnega s TC, kamin je samo za vikende in pa backup, za razlicne primere.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.marmorkamin-shop.de/Spartherm-Mini-R1V-4S-RLU.html?language=de">https://www.marmorkamin-shop.de/Sparthe ... anguage=de</a><!-- m -->
1 2 3
Iskanje po temi