PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Fujitsu Waterstage - izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(15.9.2026 ob 08:54)Turbo Napisal: Jaz z mehko krtačo in vodnim curkom sperem še rebra izmenjevalca, saj so lamele malce zelene in od pajčevine. Moja TČ je 30 cm od fasade, tako, da lahko na vsaki strani operem celotni izmenjevalnik. 
Letos sem po 15-tih letih snel vetrnico in z belo mastjo v spreju našprical v ležaj, ker sem lani pozimi že začel slišati ležaje. Pri ogrevanju vode sedaj ni slišati ležaja, predvidevam, da bo potrebna menjava ležaja, oz. kar celotnega motorja.

Ta domača naloga čaka tudi mene. Ležaje bom namazal preventivno. Zakaj pa ne vsako leto? In se mi poraja vprašanje, s kakšno mastjo, gostoto oziroma viskoznostjo. Imam TČ od novembra 2012, vendar zamenjano komplet zunanjo enoto januarja 2018.

(7.7.2026 ob 08:14)Irmscher Napisal: Forum še laufa? Smile
Slabo!
(7.7.2026 ob 08:14)Irmscher Napisal: Vprašanje za profije:
Fujitsu ima priklope 1 col, 3 potni ventil v vse smeri po 1 col, bojler za SV 5/4, glavna cev za radiatorje po hiši 5/4, razdalje so načeloma kratke (max. 1-2m), je bolje imeti vse cevi na 1col ali dati do bojlerja in rad. voda na 5/4? Kakšna bi bila razlika?
Nisem profi.
Čeprav imaš večino razvodnih cevi 5/4, tistih nekaj kratkih cevi 1" v sistemu ne predstavljajo bistvenega upora, ki bi ti kvaril učinkovitost. Zamenjava bi predstavljala zanemarljiv pozitivni učinek.
NNNP
1 ... 555 556 557 558 559 Pojdi na stran 
Iskanje po temi