PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Satelitska antena

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hudiča ste nekateri pametni glede plačevanja. Doma pa vrjetno loadate filme na veliko iz interneta. Nevem zakaj ne greste potem v trgovino in kupujete originale. 95% jih ima pa tudi vrjetno nelegale win.

Toliko o tem...
@rokodelček
Za informacije o sprejemu TV, ti svetujem za to "specializiran" forum:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://forum.sibila.si">http://forum.sibila.si</a><!-- m -->
Malo bi si sposodil temo:

Kakšen kabel gre od satelitske antene do receiverja za total tv. Navaden koaksialc? Nameravam ga dat notri, preden mi naredijo tlake, pa da še štromar vse lepo zveže.
Koaksialc je ja. Daj pa še kakšen kabel viška zraven (npr. UTP, dva koaksialca).

Nikoli ne veš kdaj pride prav...
Citat: Kater sploh lahko loviš in ali je kaj pametnih TV programov, ki niso zaklenjeni?
Z dveh satelitov sprejemam praktično vse, kar ponujajo kabelci z paketom 200 programov.

Izjema so bližnji oddajniki (SLO, HR, A), ki jih je treba sprejemati z zemeljsko anteno.
Nimam časa - sem v penziji!
Vprašanje, kaj je zate "navaden koaksialec"...
Torej koaksialni kabel, kot je sicer za TV, a ta naj ne bo najslabše kvalitete. Poleg opleta naj ima še Al ali Cu folijo.

Ne vem sicer kaj ima štromar za povezovati?
Kabel mora biti v enem kosu od sprejemnika do antene-

Pa tudi v tlak ga najbrž ne boš dal, ampak v cev, ki je v tlaku.
Če pa daješ kabel direktno v tlak, potem pa "bog pomagaj"........
Žerjavar Napisal:
Citat: Kater sploh lahko loviš in ali je kaj pametnih TV programov, ki niso zaklenjeni?
Z dveh satelitov sprejemam praktično vse, kar ponujajo kabelci z paketom 200 programov.

Izjema so bližnji oddajniki (SLO, HR, A), ki jih je treba sprejemati z zemeljsko anteno.

S katerih dveh satelitov? Astra in Hotbird?
Kateri receiver imaš?
Citat:S katerih dveh satelitov? Astra in Hotbird? Točno
Kateri receiver imaš? Gre brez reciverja, imam sprejemnik
Za znamko ne bom delal reklame.
@žerjavar, receiver in sprejemnik je eno in isto.
Ne vem kaj je lahko narobe če poveš znamko in tip sprejemnika, to ni nobena reklama.
Jaz imam Dreambox-a.
Citat:receiver in sprejemnik je eno in isto.
Tehnično da.
Je pa velika razlika z vidika domoljubja, lokalpatriotizma, nacionalnega ponosa, ... Ali te je sram povedati, da si lukar (morda kujlek)?

Imam načelo, da se imenom blagovnih namk, ... čim bolj izogibam. Tudi pri drugih pričakujem, da jih ne bodo brez potrebe uporabljali. V tej temi pa res ni bistvo, katere znamke sprejemnik imaš. Vsi sprejemajo.
Najbrž je s pojmom "sprejemnik" mišljen TV sprejemnik z vgrajenim satelitskim tunerjem,
pod pojmom "receiver" pa STB (set top box)...
@: Homer! Ali morda nalašč izzivaš? Ali ne veš slovenskega izraza za tuner?
Citat:(set top box).
Tudi tega?

Sprejemnik je sprejemnik, ne glede, kaj je sposoben sprejemati. Zato mu je običajno treba dodati to lastnost (radijski, TV, satelitski, ....). Vseeno je, če je to posebej škatlica, ali je plošča vgrajena v drugo škatlo s podobnim namenom kot dopolnilo.
Ti kar predvajaj "tlačenke", jaz pa bom CDje.

In po tvojem bi bil "tuner" sprejemnik?
Kaj pa če je "receiver" sprejemnik?
Imamo sploh izraz za "tuner"?
Morda uglaševalnik?

Bi te pa prosil za prevod STB....
Je to morda "gor stoječa škatla"?
In potem nadaljujmo še naprej; dioda, tranzistor, kompresor (morda tlačilnik?), radio, radiator, bojler, ....... in tako naprej še na tisoče izrazov, ki so mednarodno povzeti.
Morda pa "exciter" ni vzbujevalnik, ker bi ga nekdo zamenjal za "pacemaker", ampak vzburjevalnik in bi ga enostavno lahko zamenjali z vibratorjem ......

Eni res nimate mere!
Meni v redu dela Edision Argus mini Ip, že nekaj let. Imam noter vtaknjeno žico (drat) od zemeljske antene in še eno od krožnika (talarja), ki ima gor dva "sodčka" in eno napravo, v kateri sta združena dva "drata" od "sodčkov", tako, da gre do Argusa le en drat. Mi je montiral en fejst dec iz Valburge. Lovi pa ta Argus satelite (nebesna frčala) Astra in Hotbird (vroča ptica) ter, kot sem že omenil, še vse zemeljske...E moj Žerjavar, stara sva ratala...si me spomnil, ko je moj šef preimenoval kontni plan v računski načrt...

Lp K.
Jaz imam TV s satelitskim sprejemnikom. Krožnik obrnjen na Astro 19,2E. Programe lovi odvisno od tega, kaj si nastaviš kot domačo državo, izločiš kodirane programe in izklopiš ali vklopiš iskanje novih frekvenc. Veliko programov je brezveze, ( erotika, tv prodaja...) nekaj jih je z istim programom (to je značilno za nemške lokalne tv, ki imajo skoraj identične programe le drugo ime) vseeno je programov cirka 500 kar je preveč, da bi zvečer iskal po programih kaj boš gledal, ker te prej mine. Zanimiv primer je tv Polonia, kjer ob predvajanju filma komentator prevaja kar so igralci prej rekli :lol: ubogi ljudje, ki morajo to gledat.
Kateri programo so vse na katerem satelitu pa imaš tule:
[url]httpunichr("58")//enunichr("46")kingofsatunichr("46")net/freqsunichr("46")php?&pos=19unichr("46")2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear[/url]
1 2
Iskanje po temi