Pozdravljeni,
da ne odpiram teme, se s problemom / željo po nasvetu obračam na vas.
Stanje je naslednje:
S partnerjem živiva v lastniškem stanovanju v bloku z več nadstropji (16). Živiva v 15 nadstropju, nad nama pa družina s 14 člani (od tega 10 otrok). Problem, s katerim se dnevno soočava je grozen hrup iz njihove strani, saj se ljudje ne znajo normalno premikat po stanovanju (hoja po petah in dirjanje je nakaj normalnega), po 22. premikajo pohištvo po tleh (predvidevava, da raztegujejo postelje, da imajo kje spat).. Razumem normalno otroško vedenje, vendar to presega vse meje.
Do njih sva večkrat šla s prošnjo, če se lahko malce umirijo, ker je hrup preitairan, nanje sva se obrnila s prijaznim dopisom (v vednost je bil poslan tudi predsednici hišnega sveta), nihče naju ni ne ogovoril, ne se poizkusil pogovorit o problemu. Danes je ponovno počilo, saj so vzganjali tak hrup, da so se tresle stene v bloku. Partner je šel do njih in jih prosil, če lahko gibanje prilagodijo bloku - nakar so iz strani mame teh otrok letele besede, da oni lahko v stanovanju delajo kar želijo, da otroci pred spanjem plešejo, nakar mu je zagrozila s tožbo, da ga bo tožila (ne vemo prav kaj bi naj bil vrzok te tožbe), da bo poklicala policijo..Čez 3 minute, ko se je partner vrnil v stanovanje je gospa pozvonila na najina vrata in začela kričat, da kaj se mi gremo, da je partner pred 20mi leti (sosedje živijo tukaj 3 leta) razbijal stanovanje in pretepal starše (o tem, da so to nebuloze ne bom zgubljala besed), in da so se oni preden so kupili stanovanje pozanimali o izolaciji in da jim je bilo rečeno da je odlično izolirano (beton in parket nista odlična izolacija), in da ima ona 12 otrok in jih ne more krotit vseh in da se naj, če nama kaj ne paše odseliva.
Ima 12 otrok, prijavljenih jih je 10 (razlika 4h oseb me načeloma ne boli), boli pa me nespoštovanje moje in partnerjeve lastnine in pravice do normalnega življenja.
Na črno imajo zgrajeno / pregrajeno sobo, poseg v konstrukcijo bloka je bil delan brez dovoljenj (sva dobila potrdila iz inšpektorata in občine), policija nama je rekla, da bodo prišli 1x, 2x, potem pa več ne, varuh policijskega okrožja je bil pri njih na "poizkusu" pogovora in mu je gospa zabičala, da oni v svojem stanovanju lahko delajo kar želijo.
Ne vem več, kam se obrnit in kaj naredit, razen da res spokamo kufre in prodamo stanovanje. Samo kaj, ko ima nov potencialni lastnik možnost vračila stanovanja, ker je hrup od sosedov "prikrita napaka"..
Sosedje so VISOKO izobraženi, ona profesorica, on psiholog in res mi ni jasno kako ne znajo ukrotit in vzgojit (pre)velikega števila otrok.
Ima mogoče kdo kakšen nasvet (pa prosim ne, da smo preobčutljivi in nimamo strpnosti do otrok in razumevanja družin)..
T.