Objave: 232
Teme: 9
Ocena:
0
@hisamiha
tudi jaz težko razumem - OK spor glede parcele.
Samo ne razumem ali je sprt z bratom (tako sem razumel po prvem postu) ali s sosedom. Je pa qrc v vsakem primeru.
Upam, da se uspete dogovoriti v obojestransko zadovoljstvo (ne pa - kot je v navadi - da se bodo še tri generacije grdo gledale...).
Objave: 483
Teme: 60
Ocena:
0
Matmat...upam da tudi pri pogovoru z bratom/sosedom nisi tako raztresen kot pri pisanju.
Sosed in brat je ista oseba, če prav razumem?
Oba sta gradila (vsak svojo) hišo na maminem zemljišču, pri tem pa ste ustno dogovorili delitev zemljišča? Formalno je bila lastnica še vedno mama?
Po mamini smrti ste morali imet zapuščinsko razpravo? Sta takrat z bratom postala lastnika vsak polovice zemljišča?
Sedaj ste želeli delitev solastno premoženje in v naravi odmerit vsakemu svoj kos parcele?
Brat je dobil tudi zemljišče od starega očeta. Je tisto pisano nanj?
Skratka, če želiš dobit kak uporaben odgovor bodi prezicen.
Objave: 28
Teme: 2
Ocena:
0
Sumim, da sta si z bratom, ki je sosed pred leti "na oko" razdelila mamino parcelo 50:50.
Potem so dali zemljo odmeriti, pa se je po geodetski odmeri izkazalo, da je imel brat v uporabi 45% parcele, Matmat pa 55% in se je brat odločil, da ne bo spoštoval statusa quo, ampak, da si bo vzel teh 5% zemlje, ki mu po novih podatkih, še pripada ...
Matmat, se motim?
:?:
Objave: 93
Teme: 13
Ocena:
0
Koliko sem jest razumel sta si matmat in sosed/brat razdelila parcelo ustno in potem je sosed/brat dobil še od dedija parcelo in dovolil matmat-u, da lahko uporablja še določen del parcele, za katero sta se dogovorila, da pripada sosedu/bratu. Zdej pa; a je una dedijeva parcela, ki jo je dobil sosed/brat prepisana na soseda/brata al sta še oba lastnika ali celo mogoče pokojna mami in jo sosed/brat lasti v skladu z ustnim dogovorom. Ker če si matmat ti skozi dedovanja uradno še delni lastnik une parcele ga lahko tukaj držiš, ker je pol parcele, katero on celo uporablja tvoje. Če pa je sosed/brat dosegel, da so uno parcelo prepisali na njega potem pa je scenarij bolj črn.
Objave: 8
Teme: 1
Ocena:
0
moja hiša stoji zelo blizu meje, zato je ustno sosed (ki je brat seveda), dal se cirka 3metre svoje zemlje, da je naša. v zamenjavo pa je bobil od dedija DRUGO PARCELO, ki je pa še vedno pisana na dedija. katero tudi uporablja za garažo. vse to je bila stvar dogovara, uradnega prepisa ni bilo takrat, zdaj pa niti slisati noče o tem...
Objave: 28
Teme: 2
Ocena:
0
Je že bolj jasno.
Če se sosed = brat noče niti pogovarjati je najbolje stopiti do odvetnika, da vam pove kakšne so vaše možnosti (v skrajnem primeru tudi na sodišču, če bo potrebno).
Je dedek še živ? Če je in je pošten (ter vaša zgodba drži) naj odpove gostoljublje bratovi garaži na njegovi parceli v kolikor se brat ne ohladi in ne postane razumnejši...
Če je brat sam postavil ograjo, ki jo sedaj ruši, pomeni, da se je s takšno mejo strinjal :!:
Še vedno pa ne vemo kaj je vašega brata kar naenkrat popadlo, da spreminja "status quo".
Pa še ena, morda krivična opomba: če se znajdete na sodišču, kjer boste morali pričati oziroma razložiti svoj pogled na spor se vam ob vašem zapletanju slabo piše, saj nam še sedaj po toliko pisanja ni čisto jasno za kaj gre ... To ne pomeni, da vam ne verjamem, da se vam je zgodila krivica, le iz zapisanega je težko razbrati rep in glavo.
Objave: 8
Teme: 1
Ocena:
0
ata odstopi zemlje njemu, saj tako je bili rečeno, pa seveda tako kot si rekel, tudi sam je postvil ograjo na svojem in rekel da do tu imas ti od tle pa jaz... zakaj je do tega prišlo najbrž nebom nikoli izvedel, ampak vem pa da bom stvari prišel do konca... res vam hvala za pomoč