27.1.2012 ob 21:54
Nekdo je kupil parcelo, ki meji z našo. Na tej parceli gradi večstanovanjski objekt ( 12 stanovanj sigurno). To parcelo je kupil na firmo, kot fizična oseba pa je lastnik ene od parcel, ki meji na to parcelo, kjer se bo gradilo. Mi in še dva druga soseda nismo bili niti pozvani, da bi morali dati soglasje. Kasneje smo izvedeli, da je soglasje dobil od sebe kot fizične osebe in od dveh sosedov, ki mejiti le z enim delčkom. Parcela je take oblike, da ima metrski pas dolg cca 80m in tadva soseda mejita s to parcelo na koncu tega ozkega pasu.
Ali je to v redu? Počutimo se izigrane, saj mi kot neposredni sosedje, sploh nismo vedeli, da se bo gradila tako velika stavba. Izkoristili so še čas, ko je bila stavba lahko oddaljena le 2m od sosednje parcele. Tako, da imamo blok tik pred nosom.
Se da še kaj narediti?
Ali je to v redu? Počutimo se izigrane, saj mi kot neposredni sosedje, sploh nismo vedeli, da se bo gradila tako velika stavba. Izkoristili so še čas, ko je bila stavba lahko oddaljena le 2m od sosednje parcele. Tako, da imamo blok tik pred nosom.
Se da še kaj narediti?