PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Nihanje tlaka v sistemu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlak pade za 0,3 bara, ko preklopim črpalko iz 3. hitrosti v 1. Termomanometer je vezan takoj zanjo. Ali je možno, da le ta ne pokaže realne vrednosti?
Citat: Ali je možno, da le ta ne pokaže realne vrednosti?
Manometer kaže realno vrednost, ko je črpalka izključena. Če je vključena se za črpalko pritisk dvigne do 0,5 bar (zmogljivost črpalke). Tu je tudi razlog za razliko
Citat:v ekspanziji 2,4 bara izmerjeno na izhodu za zrak in 2,8 v sistemu izmerjeno na manomet

Domnevam, da je pritisk plina v ekspanzijski (ko ni z druge strani pritiska vode) znatno premajhen ali pa znatno prevelik za tvoje potrebe. Zate idealno (3 etaže = višina 9 m) je plin v ekspanzijski 0.9 bar (brez protipritiska vode) ter pritisk hladne vode 1,1 bar.Očitno imaš možnost meriti pritisk plina. Spuščaj vodo ven in spremljaj spremembo pritiska plina. Pri pritisku vode 0,8 bar nehaj spuščati vodo.
- Če je pritisk plina več kot 0,9 bar, spuščaj plin ven do 0,9 bar. Dopolni vodo na pritisk vode 1,1 bar.
- Če je pritisk plina še vedno enak pritisku vode, dopolni plin do 0,9 bar. V kolikor tudi pritisk vode narašča, jo izpuščaj ven. Ko dosežeš pritisk plina 0,9 bar in pritisk vode 0,8 ali manj, samo še dopolni vodo na pritisk 1,1 bar.

Potem segrej vodo na 90 stopinj in bo pritisk narastel največ na 1,9 bar.
Nimam časa - sem v penziji!
Glede na povezavo :[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")seltronunichr("46")si/indexunichr("46")php?mod=products&prodid=4957[/url] je posoda bila 'prednapolnjena' na 2,5 bar. Kar je glede na sistem zgleda znatno preveč.
Citat:je posoda bila 'prednapolnjena' na 2,5 bar.
Kdor ti je to vgradil, ne da bi spremenil pritisk predpolnjenja, ti je dolžan v okviru garancije na kvaliteto dela, urediti. Popolnoma nestrokovno je vgraditi varnostni ventil 2,5 bar in predpolnjenje raztezne posode na 2,5 bar.
Zadevo sem usposobil po zaslugi "Žerjavarja" - HVALA!!
Tlak niha samo še 0,4 bara (v obratovanju je tlak 1,5 bar). Me pa zanima na koliko lahko še dopolnim tlak plina v ekspanziji, če hočem imeti tlak vode 2 bara. To bi pa naredil zato, ker črpalke mešajo zrak pri 1,5 bara. V radiatorjih ni zraka in ni slišati pretoka vode, zrak se vrtinči le pri črpalkah (posebej pri črpalki laddomata, kjer nekaj tolče in poka, dokler je voda hladna).
Še enkrat hvala..
Citat: zrak se vrtinči le pri črpalkah (posebej pri črpalki laddomata, kjer nekaj tolče in poka, dokler je voda hladna).
Prvič slišim za kaj takega. V vsakem slučaju, če bi bil pri črpalki zrak, bi šel skupaj z vodo navzgor do odzračevalca, čez nekaj ur se ves zrak odzrači.

Znana je možnost kavitacije - pojava, da se v črpalki zaradi zelo visoke hitrosti in višje temperature prične voda uparjati. Ta pojav se res prepreči z povečanjem pritiska. Ne verjamem, da se to pojavi pri hladni vodi.
Citat:na koliko lahko še dopolnim tlak plina v ekspanziji, če hočem imeti tlak vode 2 bara
Pri kateri temperaturi bi rad imel 2 bar? Koliko pa želiš, da je max. temperatura vode zalogovnika?
Zdaj je v zalogovniku 60 stopinj zgoraj in je tlak 1,5 bar. Pri tej temperaturi bi imel pritisk vode 2 bara. Na koliko naj bo pritisk plina v ekspanziji?
Tlak plina moraš imeti ...

Si zadovoljen s samo pol odgovora?

PS: samo za poizkus, če bo nehalo v črpalki pokati, dopolni vodo na željeni pritisk.
1 2
Iskanje po temi