Objave: 9
Teme: 1
Ocena:
0
Glede da sem novi uporabnik peči na pelete bi prosil,da mi kdo razloži razlike med Bukovmi in smrekovi.Kakšne so njihove prednosti in slabosti teh dveh vrst pelet.
lp
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Bukovi imajo majnšo kurilno vrednost, kot smrekovi,majn pepela. Uporabljam samo smrekove oziroma les iglavcev. Kakšen kotel imaš?
Objave: 9
Teme: 1
Ocena:
0
Lp.imam pec Centrometal.sprasjem zaradi tega ker nekateri pravijo da so bukovi boljsi kot smrekovi.kaj pa mesani kako se obnesejo.lp
Objave: 208
Teme: 8
Ocena:
0
Kolikor vem samo smrekovi dosegajo kvakiteto A1
Objave: 90
Teme: 11
Ocena:
0
Les iglavcev je mehkejši od listavcev. Gostota stisnjenih pelet pri smreki je večja zaradi tega dejstva, zato je tudi kurilna vrednost iglavcev večja.
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Sam sem lani uporabljal hrastove pelete, prej vseskozi smreka/jelka.Bistvene razlike nisem opazil, vse je delovalo kot mora, s tem da sem moral pri hrastovih peletih zmanšati doziranje na gorilcu. Poraba/pepel ni bistvene razlike. Je pa veliko odvisno od gorilca in peči, pri sosedu ETA ne dela kot bi morala na te pelete.
Ocena:
1
Eta ne dela kot bi morala na te pelete,skuri pa enkrat majn :?: ali.
Ocena:
1
Sem pričakoval takšen odgovor. Tako je bilo tudi pri kotlih na olje razlika je bila smo v ceni ,tako je tudi pri kotlih na pelete.
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Sej ne rečem, da ni kak procent poraba bolje od mene, vendar pa vložek ne bo povrnjen še nekaj let (tudi glede na račun točno določenega goriva). Bolje je izolacija, pa potem ogrevanje. Če hiša ali stanovanje za ogrevanje rabi toliko kilovatov jih pač mora nekje dobiti pa je to lahko vesolska tehnika ali pa navadna kmečka peč.