PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Avtomatsko nalaganje polen

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
..bom zelo vesel, lahko ti dam tudi telefon.
lp
Kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo,
za denar, ki ga nimamo
in vse to zato, da bi natredili vtis na ljudi,
ki jih ne maramo! NN
Zdravo mrombi
ni kaj, dobra tema.

Moral sem še enkrat prečitat tvojo idejo in se mi zdi še kar edino...
verjetno bo problem z poleni (že napisano), enakomerno cepljenje (tu pa nastane precej odpadkov) ali pa bodo problemi z zatikanjem in pobiranjem iz zalogovnika,
ter ideja o polnjenju zalogovnika za daljše obdobje, kjer se bo pojavil dodaten problem pri odvzemu polen z avtomatsko roko, ki bo morala tako pokrivati večje delovno območje.

In če zalogovnik ne bo velik (za cca 14 dni), ne vem kaj sicer pridobiš, saj je načeloma vseeno ali navoziš drva v zalogovnik ali pa pripelješ eno karjolo zjutraj in eno zvečer in drva naložiš v peč.

Seveda pa dopuščam možnost, da si inovator in potem je stvar lahko zanimiva zato ti želim veliko uspeha

lp
Kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo,
za denar, ki ga nimamo
in vse to zato, da bi natredili vtis na ljudi,
ki jih ne maramo! NN
Tale ideja o nalaganju polen mi je všeč Big Grin
Zato sem malo razmišljal in dam v premislek oz. nadaljni razvoj osnovno idejo - kako nalagati peč avtomatsko. Sicer je meni največjhi minus to, da bi v tem primeru zalogovni pride precej visoko in pa kapaciteta je omejena, razen če se izvede več vzporednih stez. Bistvo je pa v tem, da je pred zavoro 1 poleno, ki ga drži loputa1. Ta se odpre takrat ko je odprta loputa2 - vrata v peč. Ko poleno zleti v peč, se seveda obe loputi zapreta, za kratek čas pa se dvigne zavora. Nisem risal primera z 90 stopinjskim lomom, kjer bi poleno šlo v peč vzdolžno - za loputo 1 je drča pravokotno na zalogovnik, poleno se zakotali na drčo, nato pa vzdolžno zdrsne v peč.
ideja je tukajle:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mobisux.com/album/showphoto.php?photo=187241&sort=2&cat=500&page=1">http://www.mobisux.com/album/showphoto. ... 500&page=1</a><!-- m -->
LP,
Samojed
moram malo pokomentirati samojeda.ta njegova zadeva ne bi delovala ker:
-bi mogla bit vsa polena okrogla da bi se kotalila
-zavora bi delovala samo takrat ko bi bila polena enakega premera,tako da bi stisnila obe poleni hkrati,sicer bi lahko šle obe hkrati in bi zabilo loputo ali peč
-vrata spodaj -napaka;polena se ne bi skotalila v peč ,če bi bilo še kakšno zoglenelo poleno v peči se naslednje ne bi skotalino not
imam svojo verzijo:
-viličasti transporter: bolj natančno in za lep primer si vzemi gosenice od bagerja (seveda to ne bi bilo tako masivno).če bi na vsak sklop te gosenice zavaril eno vilico (železno palico dolžine 30 cm) levo in eno desno ,ena od druge razmaknjena npr 8 do 10 cm in sicer nagnjene vse naprej pod kotom npr 60 stopinj,tako da bi poleno dal na te dve vilici in naslednje poleno na druge dve vilici zadaj itd.
-vrata zgoraj z avtomatsko loputo
-drča nad vrati,da poleno zdrsi not(drča naj bi bila široka do 8 ali 10 cm ,tako da bi vilice ,ko bi se transporter obrnil šle mimo drče in pustile poleno na drči,posledično pa bi zdrsnilo v peč.drča bi lahko bila tudi precej širša in bi imela izrezane luknje da bi vilice stekale skozi in puščale polena gor).zgleda komplicirano ampak bom zrisu načrt en dan ko bom imel kaj časa.AVTOMATIKA JE ZAKON.
He he, bomo izumli A je to varianto. No glede komentarjev - polena bi drsela, ni potrebe da se kotalijo. Zavora je narisana, izvedba je možna z trdo plastjo pene in pantom pri vpetju plošče, tako da se lahko postavi postrani, če je eno poleno višje. Res pa razlika ne sme biti prevelika, ker za vse je težko naštelat.
Peč je pa peč, kako tam rešit pa ne vem. Ali tako veliko kurišče, da lahko več drv prileti noter ali kaj drugega.
LP,
Samojed
Zanimiva tema :-)

Če imaš peč v kleti in nalaganje od zgoraj daš tak sistem z zavoro, s tem da naj polena nalagaš v cev, ki hre potem samo ravno gor (drva nalagaš 1xtedensko na strehi ali v mansardi ;-). S tem se reši problem oblike polen.
Trenutno sem se raje lotil gradnje,
tako da bom to zadevo malo pustil ob strani.

lp
Greg
danes zvečer bom dal gor načrt ki sem ga zrisal,boš videl da ni tako zapleteno.[/img]
1 2 3 4
Iskanje po temi