PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No tako pa smo končno prišli do tam kjer je treba prestaviti kabel.
Danes so mi v stari hiši priklopili nazaj elektriko.Sem pa malo sprševal tega od elektra in pravi da bomo sami mogli vse plačat.Tako da jutri stopim v akcijo da jih zbudim z omenjanjem odvetnika.Javim kako bo šlo.

Lp
Če imaš veljavno gradbeno dovoljenje, potem ti mora elektro, telekom ali kdorsibodi na svoje stroške prestaviti kable, posebej, če nisi ti ali kdo pred tabo dal posebej kakšnega soglasja ali zahteve, da mora kabel teči ravno tam, kjer je bil do sedaj.
Acrobat, jaz ne bi kar na prvo žogo z odvetnikom grozil.
Še vedno se je pokazalo, da lepa beseda lepo mesto najde.

Po mojih informacijah se Elektro izogiba vkopavanju zaradi stroškov z izkopom.
Jaz sem imel bager na parceli in sem plačal kopanje jarka... takole od oka ene 400m.
Elektro je dal pa material in opravil vsa elektro dela, naslednji dan je bagerist samo še zasul...
medo9 Napisal:Acrobat, jaz ne bi kar na prvo žogo z odvetnikom grozil.
Še vedno se je pokazalo, da lepa beseda lepo mesto najde.

Po mojih informacijah se Elektro izogiba vkopavanju zaradi stroškov z izkopom.
Jaz sem imel bager na parceli in sem plačal kopanje jarka... takole od oka ene 400m.
Elektro je dal pa material in opravil vsa elektro dela, naslednji dan je bagerist samo še zasul...
Se strinjam.Tako sem jaz rešil zadevo pred 2.mesecoma.Sam sem skopal in nato zasul,elektro pa je priklučil.
Mislis da so toliko za luno da ne pogledajo za kam dajo soglasja?
Zato se bom pa jaz izogibal dajanj soglasij za polaganje po moji parceli, raazen ce bodo pristali da na mojo "upraviceno"zahtevo premaknejo kabel brezplacno na drugi konec parcele.
Ob tem pogoju lahko polagajo free, sicer pa sem jaz zemljo kupil pa 200e/m2
Hanzi se čist strinjam s tabo..,tud jest sem pol hiše drago plačal po 150.Zato se pom tudi probal spogajati,upam da na lep način.
Sedaj smo poslali še za to zadnje soglasje za elektro in bomo videli kakšen bo odgovor,pol pa v akcijo.Ostala soglasja imam že vsa.

lp
Takole je šlo za začetek..
Dobil sem se z možakom od elektra in je kar sam rekel da ni problema da damo kabel v zemlo,jest naredim iskop in krijem stroške iskopa,oni pa vse ostalo kar se tiče kabelna.
Tako da se mi zdi kar fer,sem pa na srečo naletel na zelo uredu možakarja,tako da sva se zmenila v 5 minutah.
Kako bo pa v resnici potekal,pa še javim.

Lp
Pa bomo končno prestavili ta kabel.
Spet sem se dobil s tem od elektra,sem bil kar malo presenečen ko je rekel da naj skopljemo tam kjer jest hočem.Tako da jutri mi bodo skopali in naredili preboj pod dovozno pot,ki je takoj zraven,potem pokličem in čez dva dni pridejo prestavit kabel.Smo se pa še dogovarjali,da bi obenem še postavili zunanjo prostostoječo omarico.Tako da bo ta teden kabel v zemlji.Sem prav vesel da smo se tako lahko vse zmenili,še bolj pa bom ko bo konec tedna luknja zasuta.

Lp
Pozdravljeni.

Najboljše, da nadaljujem kar v tej temi - namreč po moji zazidljivi parceli teče po tleh električni kabel do sosedove hiše, prav tako tudi vodovod. Parcela je zazidljiva in kabli tečejo ravno tam, kjer bo stala hiša. Kako naj postopam v mojem primeru, se najprej obrnem na elektro in komunalno podjetje? ali počakam da pridobim PGD?
V idejni zasnovi obdelaj nameravano prestavitev vodov. Po odgovoru (soglasje ali projektni pogoji) se oglasi na komunali ali elektru za morebitno uskladitve in "glihanja".
V PGD dokumentaciji pa izvedeš tudi uradno papirnato prestavitev, seveda tako, da je skladna s soglasji pristojnih služb.
1 2
Iskanje po temi