PodSvojoStreho.net
Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO (/showthread.php?tid=32764)

Strani: 1 2

Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - acrobat - 23.9.2010

Pozdravljeni..

Sem nov na forumu,čeprav ga že kar nekaj časa prebiram.
Zanima me kakšne imate izkušnje z prestavitvijo el. kabelna,ki gre sedaj po zraku.
Namreč v naslednjem letu imam namen podreti staro hišo in postaviti novo montažno.
Je pa problem,ker bi jest hišo postavil malo drugače in pa seveda bi bila manjša,kot je stara.Gre pa ta kabel od ceste 6m in vzporedno ob cesti čez mojo parcelo,jest bi pa hišo postavil 6m od ceste in točno tam se začne kabel.
Zanima me ali bom moral sam plačati prestavitel,in koliko to stane.Je pa parcela dolga cca 35m,to se pravi da bi bilo treba od stebra do stebra cca 40 m kabelna dati v zemljo.

Hvala za odgovore
LP

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - boboxsi - 23.9.2010

Najprej se pozanimaj pri urbanistih če ti dovolijo tako prestavitev hiše.
Elektro na svoje stroške ne bo nič prestavljal. Na tvoje stroške pa delajo čudeže.
Koliko bi sam poseg stal je odvisno koliko se boš sam angažiral.
Ene 300 - 400 eur te stane projekt
Če boš sam jarek skopal (sam najdel stroj) je veliko ceneje kot če ti ga oni
Samo vem pa da ti 2000 eur ne uide. Tukaj je samo odklop in ponovni priklop cca 300 eur - tukaj je tudi v ceno vštet objava na javnem radiju.

Če ti občinarji dovolijo daj vlogo na elektro in izdelava projekta. Projektant ti bo predvidel stroške ki pa v 80 % držijo

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - acrobat - 23.9.2010

Hvala za zelo hiter odgovor.
Javim kako se bom zmenil..

lp

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - Elektricar - 12.10.2010

ej majster, lep pozdrav.

Ni res da boš mogu sam plačat, ker ti je upravljalec v tvojem primeru ELEKTRO dolžan prestavit kabel, če se infrastruktura nadaljuje naprej na sosednjo parcelo, če pa se na tvoji parceli konča, potem pa je tvoj strošek. To ti povem iz lastnih izkušenj, sam dok ne omeniš advokatov, ti nihče ne popusti

Upam da nisem prepozen

LP Klemen

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - acrobat - 13.10.2010

Električar ....hvala za ta odgovor,sem prav vesel in nisi prepozen.Sicer še čakam,da prepišemo pol hiše,potem moram pa še nazaj priklop naredit,pol jih bom pa klical za prestavitel kabelna.
Nisem pa zadnji v vrsti,pred mano je sosed in za mano tudi.
Sem pa tudi izvedel,da je dobro da imaš priklopljeno elektriko,zato moram nazaj priklopit,ker v nasprotnem primeru te kar oni izsiljujejo,primer
"če boš hotel imeti elektriko,nam boš podpisal služnost za napeljavo,...".Če pa imaš priklopleno elektriko pa ti njih lahko.
Bo pa to v roku enega meseca,tako da javim kako se bo odvijalo.

Lp

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - medo9 - 13.10.2010

Če elektro še nima služnosti na tej tvoji parceli, ti bodo verjetno hoteli uturit služnostno pogodbo, ki pa je dejansko napisana tako, da lahko oni potem delajo po tvoji parceli kar in kadar se jim zljubi.
Poskusi zavlačevati s podpisom (izgovarjaj se na starše, ženo, mamo, psa, mačka :wink: ).. ko bo enkrat elektrika prestavljena, pač ne podpišeš 8)
Mene so ene dvakrat poklicali, potem pa je bil mir.

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - snjsp - 14.10.2010

še naša izkušnja: kabel smo prestavili sami, elektro so dostavili material in prišli priklopit. njim nismo plačali nič.

saj bi dosegli tudi, da bi vse uredili oni, samo potem bi se dogovarjali še zdaj. tako smo raje malo sami prispevali in zdej imamo hišo že sezidano.

vsekakor moraš biti tečen in jih klicarit vsaj enkrat tedensko.

sosed je zidal hišo, pa so mu tudi bili dolžni prestavit kabel, ampak oni rabijo očitno za to ogromno časa (na terenu eno urco :roll: ). je klical, ko je prišel zid do kabla in rekel, da če ne pridejo takoj, da bo pač kabel vzidal v hišo. so prišli takoj :wink:

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - špohtl - 14.10.2010

Sam sem imel podoben problem z prestavitvijo kabla v zemljo. Adaptiral sem hišo, ki je imela na strehi "štango" z el. kablom (na strehi se je razdelil naprej k sosedu in k meni).

Imel pa sem že vse pripravljeno za vstop kabla v hišo pod zemljo in (kar je še pomembnejše) tudi elektro je imel v planu kable na našem območju spraviti pod zemljo.

Seveda sem jih klical tako kot omenja snjsp 1 tedensko. Po ca 1 mescu pa se mi je začelo malo muditi, ker sem imel v planu malo sanacijo strehe - zato sem poklical elektro (do takrat sem že vedel, kdo je zadolžen za moj rajon) in zajamral, da se mi res mudi, da moram urediti v ca. 5 dneh (čeprav sem imel še vsaj 10 dni do prihoda krovca !), ter mu vljudno povedal, da se mu bom osebno oddolžil - prišli so čez 2 dni, vse uredili - elektru nisem plačal nič, vodji ekipe pa sem se oddolžil z 50 evri in šestorčkom za ekipo.

Od tega je ca 3 leta in v okolici je še vedno nekaj el. kablov po zraku - pač včasih je treba malo težit in malo "podmazat", pa so zadeve hitro urejene !!

Dobro urihtaj !!

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - gmarky - 14.10.2010

Pozdravljeni

Podobno situacijo imam tudi jaz.
Postavil sem novogradnjo in elektricni kabel mi gre direkt cez sredo strehe naprej k sosedu. Ko so delali streho so morali elektricni kabel dvigniti za cca 50 cm, tko da je do sedaj ko je streha koncana enostavno naslonjen na vrhu strehe.

Torej, ce prav razumem je njihov strosek da mi zadevo uredijo tko da kabel ne bo naslonjen na streho? Zanima me tudi ce je njihov strosek da mi postavijo konzolo na hiso, torej da gre kabel na konzolo in potem naprej k sosedu?

Prosim za mnenja.

LP

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - McBobo - 31.10.2010

Eno vprašanje glede prestavitve elektro kabla, ki gre čez polovico parcele. Namreč čez parcelo gre 20 kV kabel, ki napaja bližnjo transformatorsko postajo in je od meje parcele oddaljena 20m. Ali je tak kabel sploh mogoče premakniti, glede na to, da je 20kV? Transformatorska postaja je končna in od nje ne gredo nobeni 20kV kabli več naprej? In če sploh obstaja opcija, koliko bi prišla taka prestavitev? Če bi kabel prestavil na rob parcele, koliko stran se lahko zida od takih kablov?

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - čukimuki - 31.10.2010

Mislim, da ne bo šlo.

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - McBobo - 31.10.2010

Ok, priznam, da sem to vedel že prej, ker imam sošolca pri elektru in mi je svetoval, naj na tako parcelo pozabim, pa vendar sem hotel slišati še kakšno mnenje v praksi, če se je kdo že srečal s tem in če mu je uspelo prestaviti. Sicer pa kupiti tako parcelo in potem živeti z mislijo, da imaš par korakov od hiše pod zemljo 20kV kabel ni ravno pomirjujoče.

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - Ericssson - 31.10.2010

eh lari fari... vse se da... problem je samo, kdo bo zadevo financiral. kolega je imel parcelo po sredini katere ne boš verjel je potekala 20 kV trasa. parcela zazidljiva on pa bi rad zidal... no malo je poklical na elektro pa bla bla in so se zmenili, da on izvede gradbena dela (izkop po robu parcele in polaganje zaščitnih cevi), elektro pa povleče nove kable ZASTONJ !
saj če je tisti trafo na koncu linije ne pomeni, da od njega naprej ne gredo kabli - nižje napetosti...
vse je pač stvar dogovarjanj, vez,...
nekdo je o tem na tem forumu že nekaj celo govoril (uporabi iskalnik) in je plačal projekt za izvedbo in še ne vem kaj... odmiki za gradnjo pa so potem 4m od voda (popravite me, če se motim)

LP, Erik

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - dimi - 31.10.2010

Mi smo imeli sredi travnika 2 droga, in smo slučajno enkrat se zanimali če bi bilo možno to podkopati in kot čudež so res podrli droge in podkopali in to zastojn. Skoraj neverjetno ane Big Grin. Drugače sem pa nek slišal ko so se pogovarjali, da najdražji je izkop in da sama napeljava kabla skoraj nič ne stane, čeprav malo čudno glede da izkop nemore biti tako drag, ali pa nezastopim njihove logike Big Grin .

Re: Električni kabel ČEZ MOJO PARCELO - čukimuki - 31.10.2010

No ja saj nisem mislil, da se sploh ne da to izvest, ima pa Ericssson čisto vse prav.

Vse se da, če so ljudje zato.