PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri ZVP skupinski nakup klime

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Experienced

Skrajni čas je,da nehaš iskati pozornost oz. da si vsakemu piskru/loncu pokrov.
Po domače,ne uči fotra,kako se otroci delajo.
Rabiš kilometrino na forumu,da bi vedel kdo je kdo,kar pomeni,da se lepo umiriš.
Ga3 Napisal:Na kratko imaš problem zaradi:
Nekondenzirajočih plinov, Dušik, Kisik itd. ki so v zraku in slabšajo izkoristek sistema, saj zavzemajo prostor v izmenjevalcih in slabšajo pretoke ter povečujejo tlake v sistemu.
Povzročanja kislin v sistemu
Voda in kisik razkrajata olje in hladivo ki sta v sistemu in posledično nastanejo kisline ki od znotraj uničijo celoten sistem.
Nekaj malega zadržijo in nevtralizirajo filtri, samo ti niso vsemogočni in samo zamaknejo crk naprave za kakšno leto. Ko se enkrat začnejo tvorit kisline se razkroj še pohitri.
Vsaka klima ki je imela v nekem trenutku prisotnost vlage in kisika in ima estersko olje bo zaradi tega zaribala.
Vakumira se tudi zato, da se posuši cevi, ker se v njih, razen če niso bile sveže zapakirane in inertirane z dušikom, nabere vlaga.
Same kisline v sistemu pa poleg korozije, tudi premikajo baker iz hladnega na vroče dele. Požirajo izmenjevalce in izločajo baker v vročih delih kompresorja, posledično kompresor kuri čedalje večjo moč, dokler zaradi prenizkih toleranc ne zmore več obrnti.
Pri samih kislinah pa dobivaš tudi lokalne preboje ko razgradijo izolacijo in začne vse skupaj prevajat.

Na kratko, nič dobrega.
Klime niso šlosarska posla in to ni odzračevanje. 1000€ vržeš v kanto, ker je bil postopek montaže napačen.
Za same priklope in delo s hladivi pa moraš tako ali tako imeti certifikat.

20 minut za priklop klime? Možno, če je že vse postavljeno in pripravljeno in se samo še konektira s quick-connect spojkami in samo privijači kable.
Drugače pa je 20 minut samo toliko da razpakiraš vse skupaj in razmontiraš notranjo enoto, da jo lahko priklopiš, kje je še vrtanje, montaža, nato ravnanje cevi, pertlanje, vakumiranje ...

Kako je potem možno da v vseh teh letih ni imel še ene reklamacije da bi klima zaribala ali karkoli od zgoraj naštetega? Že pri nas doma imamo tri klime zmontirane na tak način najstarejša 15 let, najmlajša 10 let...

Kolikor jaz vem, ima klima, ko jo odpakiraš z bakrenim pokrovčkom zatesnjene priključke. Torej predvidevam, da jih zatesnijo zaradi tega da se notri ne nabira vlaga in to pred tem, ko bi se notri lahko začela nabirati vlaga. Torej če pri montaži ne nalivaš vode not, vlage nebi smelo biti notri.

Preden da majstri začnejo napadat, ne pravim da je vaš način montaže napačen ali kaj podobnega, mene samo zanima ta fenomen napačne ali ''šlosarske'' montaže kot je bilo omenjeno.

Je pa stari bil prej monter hladilne tehnike kot pa šlosar za centralne, od leta 1990 ko je začel pri gorenje toplotne črpalke :lol: Tk da tudi komentarji da je šalabajzer niso potrebni, ker je mojster v pravem pomenu besede :lol:
@mplazl
Ključnega pomena je to,kar bom citiral iz tvojega prejšnjega posta.
Torej,vakumiranje je po novem,ta opcija,katero citiram je po moje tudi ok,ker plin izrine zrak ostane v ceveh je opcija,da se pri hlajenju (nizka temperatura)naredi led,dovolj je ena mala frnikula pa se sistem zabaše,kompresor ribne in smo tam,kjer je potem jaooo - v zraku je vlaga,kisik ipd.
Tako to jaz vidim.
Citat: Plin je že v klimi, midva sma samo odprla plin, povratno cev v kompresor pa sma pritegnila tisti trenutek, ko je plin prišel do tja. V bistvu sma samo odzračila vsako klimo. Po xyz zmontiranih klimah vse delajo tako kot je treba.
pre-izkušeni
Le eno - ne smeši se.
Maher bom še jaz in samo to bom rekel, če se kdo smeši se lahko samo ti v danem trenutku kar sem zapisal za tem stojim, če tega nebi izkusil kar vem nebi upal trditi, ti pa vozi dalje, res si smešen. Pa sem le mislil da imaš kaj več pameti v glavi, pa vidim da je upanje zaman.
Tko da "Štrom-mojster" ne ga biksat samo to.
Ti lahko o tem pišeš še cele romane. O verodostojnosti najinih komentarjev pa bodo tako presojali člani ali pa obiskovalci foruma. Kar se tega tiče imam čisto vest in se ne obremenjujem. Še najmanj s teboj, ki si kot ihtast otrok.
Meni očitaš pa sam ne premoreš niti malo zrelosti in seveda jokaš kot otrok.
Dejstvo pa je da se dejansko nobenemu ne da z vami pregajat, ker vam tak ni pomoči v določenih primerih.
Tebi se da - preganjat. :lol: :lol: :lol:
Seveda, zakaj pa ne? Big Grin
Pa ti kupim kanglico pa lopatko?
Ne rabiš, sam se ti igraj dalje.
...
Lahko se po tleh mečeš, da boš vesel, za to ne rabiš nobenega Big Grin
Sam povem...
1 2 3 4
Iskanje po temi