PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Pohodno neogrevano podstrešje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem je že kupljen material, ki ga je prejšnji lastnik pustil na objektu...zato bi rad našel primerno rešitev.
Jeronimo,
ob uporabi PP/PE folije mi pokaže kontrola nastanek kondenza.
Če se uporabi ALU parna zapora gre skozi.
[attachment=o30097]

Priložene datoteke
.png   Jeronimo kontrola-1.png (Velikost: 219,97 KB / Prenosi: 185)
Lep pozdrav
To je na plati. Kaj bo pa na stropu? Ce ni stalno prezracevano...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Jeronimo Napisal:Pozdravljeni!

Sposojam si temo, da ne odpiram nove.

Obnavljam hišo letnik 65 in bi rad izoliral podstrešje. Streha je nova (pločevina s filcem) brez zračnega mostu in izolacije. Podstrešje bo neogrevano in namenjeno odlaganju krame.
Ideja je, da na ploščo položim 20 cm stiroporja in nanj OSB plošče, med stiropor in ploščo pa parno zaporo. Ostrešje bi zaprl s knaufom. Je to ok ali naj naredim drugače?

Hvala za odgovore!
Na plato zaporo, namesto OSB pa položiš Agepan DWD.
Ostrešje lahko zapreš z GK ploščami brez zapore/ovire, vendar prej preveri, če se na spodnji strani pločevine kdaj pojavi kondenz. Ta bi lahko kapljal na gips.
V vsakem primeru pa zagotovi, da se podstrešje zrači, npr. odprtini na nasprotnih čelnih stenah.
Kaj bi v mojem primeru bilo najbolje, da pridobim pohodno podstrešje?

1. razkriti streho, narediti zračni most in izolirati ostrešje in ploščo
2. razkriti streho, narediti zračni most in izolirati samo ostrešje
3. kako drugače

Možnost imam napeljati tudi radiator..
Hiša je dvojček, z samo eno čelno steno in oknom

Prosim za nasvet, ker v tej poplavi različnih informacij, nevem kako naprej.

Hvala za pomoč!
Kaj zdaj hočeš imeti gor, samo za shranjevanje krame ali zaprt ogrevan prostor?
Če to drugo, potem tvoja druga varianta, če imaš možnost razkrivati streho, narediš klasiko, od znotraj gips, zapora, volna, sekundarna kritina, kanal, kritina.
Na tleh če je plata in bo podstrešje samo občasno v uporabi lahko npr. samo razliješ izravnalno maso in položiš laminat.
V prvi vrsti vsekakor za odlaganje krame, ampak se bojim "švicanja" zaradi temperaturnih razlik. Zato iščem primerno rešitev, ker nebi rad čez leto ali dve vse zmetal v kanto in ponovil vajo.
Podstrešno ploščo imam namen izolirati z urso sf 34. Sedaj imam možnost zelo ugodno dobiti volno  oblepljeno z alu folijo ali natron papirjem ( ne vem točno kakšna volna je to ).
Ali bi bil kakšen problem, če bi tako volno polagal v več plasteh križno eno vrh druge ?
Je problem. Folijo dol potrgat. Men se je ne bi dalo. Ta volna tudi bolj "bode". Pa se na kose je narezana verjetno.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Hvala, to je vse kar sem hotel vedeti. Bom ostal na klasiki, kot so sem si na začetku zamislil.
1 2
Iskanje po temi