PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri gretje v prehodnem obdobju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Po mojem bi bilo najbolje ogrevat vse stene v kopalnici razen stropa. To bi jaz rešil s stenskim ogrevanjem v kombinaciji s talnim. Po mojem bi to bil raj. 27 - 30°C tople stene, neglede kje se jih dotakneš. Tako bi bila temperatura v kopalnici tudi v tem rangu. Regulacijo bi imel rešeno tako, da bi poleti začelo greti stene ob neki določeni uri, pozimi pa bi imel nonstop "vštekano". Tongue

Kopalnica je zame mesto topline in sprostitve. Poleg tega pa je to prostor v katerem smo ponavadi najmanj oblečeni. Ni ga večje jebe, kot to, da se moraš briti v mrzli kopalnici! Tudi sam sem namreč bolj zmrzljive narave in bi se zaradi tega hitro odločil za kako tako investicijo. Smile
Sam imam stene tuš kabine obložene z 2cm stiropora in PVC talno oblogo čez. S tušem pogrejem tuš kad, steklena vrata in dve PVC steni, četrto stekleno steno pa ponavadi pustim. Temperatura se v 10 sekundah dvigne na prijetno tudi iz 20 ali manj°C.
Prostor pa grejemo s kaloriferjem, ko sem pa v kopalnici pa vklopim infra peč. Pozimi je začetna temperatura lahko tudi samo 13°C - sem letos meril, pa je v recimo pol ure od kaloriferja toplo, med tuširanjem se počasi segreje infra, obrišem se pa obvezno v topli tuš kabini (sem pač eden tistih, ki me mokrega zebe ko cucka, pa četudi je 27°C v prostoru).
To je seveda zasilna rešitev, ko mi ne dela peč, grejem se pa na sonce preko atlnega, ki ga v kopalnici ni.
Za ogrevanje kopalnic predlagam talno ogrevanje in vgradnjo "lojtrce".

Pri tem posebej opozarjam, da je potrebno "lojtrco" vezati na dotok tople vode iz bojlerja (za). Zaradi poletnega režima ,pa je možno vgraditi ustrezen ventil za zapiranje.

termal
čista energija
Za ogrevanje kopalnic predlagam talno ogrevanje in vgradnjo "lojtrce".

Pri tem posebej opozarjam, da je potrebno "lojtrco" vezati na dotok tople vode iz bojlerja (za). Zaradi poletnega režima ,pa je možno vgraditi ustrezen ventil za zapiranje.

termal[url][/url]
čista energija
Talno ogrevanje kopalnice in "lojtrca" !!!

Verjetno je še premalo znanega o talnem ogrevanju. V talno ogrevanje se spušča medij maksimalno 35 stopinj C, kar je premalo za dobro delovanje lojtrce.
Lojtrce se vedno veže na vodo za bojler ali na radiatorski vod. Običajno se pripravlja topla voda za bojler do 50 stopinj C.

Vse to mora predvideti že strojni projektant pri izdelavi strojnega projekta, če ne predvidi, morate to zahtevati od njega,saj plačate strojni projekt skupaj s pripravo gradbene dokumentacije.

termal[url][/url]
čista energija
termal,
sam tudi planiram dat lojtrco za dodatno ogrevanje,...
vse neumnosti sem odpisal,..

problem temperature se reši s pomočjo majhnega električnega grelca, ki se da na vhodno priključno mesto
Gorenje mi je potrdil, da zadevo imajo,..

a se zadeva zakomplicira, ker potem lahko ogrevaš cel sicer nizkotemperaturni krog z el. grelcem,...
tako da je treba dat zraven dodaten regulator :twisted: :twisted: , ki ustavi pretok, ko se cel radiatopr segreje,..

tako da zadeva res ni enostavna,..

kako si pa mislil tole z bojlerjem ??
da bi sanitarno vodo, ogreto v el. bojlerju ali solarnem bojlerju peljal direktno preko radijatorja ??
potem bi moral biti neoporečen ,če bi šla skozi njega voda, ki gre drugače v uporabo ??!!

kateri radijatorji pa so dobri za to ??

da ne omenjem, da se solarni bojelrji lahko segrejejo do 90 stopinj, potem pa spet mešalni ventil z bimetalnim termostatom na max 60 stopinj ??

potem pa črpalko na tajmer ( zvečer, zjutraj ali na stikalo )
1 2
Iskanje po temi