PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Seltron pko25b135

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam omenjeno peč in mi javlja napako presostat error,kaj to pomeni?Imam še eno vprašanje...imam nastavljeno po časovnem programu in kadar bi morala biti ugašjena se vseeno vklaplja...imam sobni termostat milslum da je wdc20 in regulator kpd10.
Presostat je naprava, ki ugotavlja, če je peč oz. dimnik prehoden oz. ni zabit z oblogami, ki bi preprečevale prehod dimnih plinov. Priporočam klic na servis.

Časovni program ti verjetno kontrolira delovanje obtočne črpalke za ogrevanje hiše, medtem ko je peč vedno na delovni temperaturi. Če se sama ohladi zaradi lastnih izgub (skozi dimnik, telo kotla), se seveda vklopi in dogreje.
zdravo,
si ugotovil napako? Tudi meni se je začela pojavljati.
lp
Ne...je potem samo od sebe izginila....zdaj pa sem na drvah...bom videl ko bom prešaltal na, pelete.Drugače pa mi je tehnična pomoč na njihovi strani rekla da je mogoče cevka zabita....odvijači zgornji pokrov in pod pokrovom je presostat in iz njega cevka v peč...to preglej!
Hvala,
Sem ga ocistil ter spihal cev in deluje.
Lp
Bom jaz tudi preventivno..kako si to,naredil?
Tale bela zadeva. Na zunanji strani imas 2 vijaka. Potegni dol iz cevi. Nezno spihaj (z usti) in ocisti priklop. Cev lahko spihas bolj na trdo, jaz sem potem notri porinil drat (žico). Sem pa ponovno ocistil tudi ventilator ter tipalo temp. Dimnih plinov.
[img]httpsunichr("58")//iunichr("46")imgurunichr("46")com/dL0IcWp_dunichr("46")jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium[/img]
Iskanje po temi