Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Seveda za hiše tudi večje je 1cola dovolj. Pri nas so bile vgrajene 6/4 in 5/4 cevi skoraj do radiatorjev. Sedaj imam Cu 28, 22, 15 in nekaj plastike 22 in 16.
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Torej so konkretno na tem kwbju 6/4 čisto za brezveze, glede na njegovih 18kW moči
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Bom sporocil presek cevi do zalogovnika na vec kot dvakrat mocnejsem kwb. Mogoce je pa tam tudi presek cevi 2x vecji (12/4).
Osebno imam premajhno porabo energije(in prepoceni "lastna" ze pripravljena drva za naslednje desetletje) da bi se stegnil do kwb. Sem dal cetrtino njegove cene za attacka.
In ja, za petnajst jurjev dobis solidno TČ ki ti brez da bi s prstom mignil ogreva hišo desetletje ali vec. V teh 15 jurjih je se prakticno precej energije ze vkljuceno v ceno, ce imas vsaj povprecno izoliran objekt.
Objave: 50
Teme: 0
Ocena:
2
@selassie1
priključni set za 600€ je navaden rop sredi belega dne!
Ocena:
8
Merlin: in kdo bo mesalni ventil odprl? Laddomat naj bi delal tudi pri izpadu elektrike, me pa zanima kako uspesen je.
Ocena:
44
Glede na to, da sta loputi za PZ in SZ kar na ročni pogon, čemu potem služi lambda pri tem kotlu?
Ocena:
44
@Hanzi: se ti ne zdi, da je pri pečeh s tako ceno popolnoma neumestno debatirati o izvedbenih rešitvah montaže, ki bi morale za silo funkcionirat? Če je že peč špica, naj bo še montaža temu primerna, ne nekaj za silo.
Zakaj KWB tlači teh 6/4 tudi na peletne kotle z nazivno močjo 10kW pa vedo samo oni.
Ocena:
8
in zakaj potem tlači 32mm (reducira 6/4 na 5/4) na 43 kw kotel na polena (pooblaščeni monter, ne nek burekmajster ki sem ga za šankom spoznal)?
Aja pišem o KWB da ne bo nesporazuma.
Kot ob ponudbah vsi "zahtevajo" 4 vremensko vode ogrevalne kroge, na koncu pa se izvede dva vremenska kroga (kar sem tudi sam govoril ob povpraševanju, oni bi pa še dva zraven radi prodali) .
Ocena:
44
Škoda, da ti ni obrazložil, zakaj KWB tlači vse povprek 6/4. Če je pooblaščeni monter, je ziher bil že kdaj na kaki ekskurziji v matični tovarni in je mogoče tam kaj slišal o tem. Je pa 6/4 že kar (pre)konkretna dimezija v rangu ogrevanja enostanovanjskih hiš, tudi ladomat mislim da je samo 5/4, tak da brez reduciranja ne gre, čeprav cevi, ki gredo na zalogovnik, pa je po moje pametno pustiti takšne kot so priključki, brez reduciranja.
Ocena:
8
Poslji mejl na kwb.at pa jih vprašaj zakaj ima 18kw kotel 6/4 priključke.
Objave: 172
Teme: 0
Ocena:
1
kdo ma res vlko željo ga peljem pogledati , kotel VW term LT25 naviti na 40kW ki je na 22 bakru in ima kasneje celo 2 zaporedno vezana zalogovnika in za čuda vse dela, gori je elektronika od seltrona in črpalka je wilo 25/6 delta vhodni izhodna temperatura je pa 20 stopinj...
termosifonske zadeve NE morejo krožiti tam kjer je mešalni ventil na primarnem tokokrogu in potem če zmanjka elektrike to nalogo opravijo sledeče zadeve :
primarna in sekundarna loputa ki imata vgrajeno vzmet ki ob izpadu elektrike le to zapre ali drugi način da se zapre dovod kisika in se ustavi + zaduši gorenje
termo varovalo ki je vgrajeno v sam kotel.
Plus mojih 5 centov , jaz nisem delal kurilnice da bom notri hodil v copatih pa pometal pa gor umival , ker notri je prah od peči ... 99% folka pride zakuri odide in ne sedi in boža peči ampak najbolj je važno da zadeva DELA !!!