PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Zabavna elektronika Shranjevanje podatkov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mi shranjujemo na dveh trdih diskih (2TB, 1TB, noben še ni poln in ne bo kaj kmalu). Slike pa vrtimo na "digitaliziranih" slikah po stanovanju.
Mogoče sem kje spregledal pa bom kar vprašal;
Kake izkušnje imate z zunanjimi trdimi diski za back up?
Nekaj bom moral nabaviti vsaj v rangu 2TB.
Trenutnu v PC-ju laufajo
1 TB WD
500 Gb WD
120 intel SSD 330
Kaj priporočate?
Kupi karkoli. 2 kosa, če eden crkne.
Jaz mam kar vse v Pc-ju. Not je pet SSD-jev in štirje diski. In gor čuda šare, ki nikogar ne zanima.
Preživeto pač. Paše v neko drugo obdobje.
Mogoče bi vsaj slike moral kam dati. Na eno mesto. Če jih bo sploh kdo kdaj gledal.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
NAS Synology recimo. Z dvema diskoma po 2-3TB tako, da imaš vse dvojno. Če disk crkne ga menjaš med delovanjem. Vse imaš dostopno iz vseh računalnikov, telefonov in lahko do njega dostopaš iz povsod. Omogoča tudi direkten priklop kamer in še marsikaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk
jst synology nucam bolj za sinhronizacijo podatkov, kot arhiv (je pa zelo veliko možnosti in nastavitev, kot omenjeno). no ja, na večih koncih imaš podvojene zadeve, bolje je, tako da..
meni v glavnem veliko pomeni to, da imamo usklajene podatke na vseh računalnikih za delo, tako da odpade vse to lovljenje z usb ključki, mejli itd. model ds218+, 2 x 4tb.
še ipad nekako vključim v to štorijo ipd, pa bo kr celovito pokrito vse.
Jaz vse zaupam NSA (dropbox 1TB)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Jaz imam:
1) En centralni server, kjer so vsi podatki in posamezni PC-ji dostopajo do njih. Tu je postavljen RAID 1 sistem z dvema trdima diskoma (WD red serija, ki je namenska za serverje in "statistično" bolj zanesljiva).
2) En zunanji trdi disk na isti lokaciji, kjer dnevno naredim zrcaljenje vseh podatkov iz serverja. Ta disk priklopim na napajanje in USB samo ob backupu, potem ga izklopim, zaradi primera strele, virusa, itd.
3) En zunanji trdi disk na banki v sefu. Ta je backapiran enkrat mesečno. Prinesem ga domov in odnesem nazaj v sef. Ta je dislociran zaradi primera požara, itd.

Za zrcaljenje na diske uporabljam prosto dostopen program [url]httpsunichr("58")//freefilesyncunichr("46")org/[/url].

To izgleda malo overkill. Je pa zato, ker imam vse podatke podjetja na teh diskih in mi je backup izredno pomemben. So pa zraven tudi privat podatki...

V prihodnosti bo mogoče dobro razmisliti tudi o oblačnih Big Grin storitvah.
Podobno, le da nimam diska na banki. :lol:
Sicer pa za zrcaljenje Goodsync.
Vsi računalniki imajo še lokalno kopijo podatkov

Nekaj malega imam še v oblakih..... (kar je free) :wink:
1 2
Iskanje po temi