PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na pelete -talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Povzemi:
si sam odgovoril da niso peleti krivi ampak gorilnik.
Ne obračaj besed. Je bila reakcija na tvoj zapis, "gorilnika na pelete ne bo več možno dobit." Kdo pa pravi, da so (ali bodo) vsi gorilniki na pelete izven zakona?

Jaz to pravim! Peletni gorilniki, kateri se sedaj dograjujejo ali na stare peči na drva, ali na oljne kotle ne dosegajo niti približno standardov oziroma zakonov, kateri bodo šli v veljavo (bogve kdaj).
Ne verjameš? Preveri!

Po tvoje ima kotel na pelete za 10k iste lastnosti kot gorilnik za 1k..in je to za izpuste vseeno
Citat:Po tvoje ima kotel na pelete za 10k iste lastnosti kot gorilnik za 1k..in je to za izpuste vseeno
Ne trdim, da imata iste lastnosti. Trdim pa, da sta lahko oba v skladu z zakonom.
Nekdo se vozi z merdžotom, drugi pa z jugecom. Oba naredita tehnični pregled pozitivno.
Nimam časa - sem v penziji!
Saj se strinjam s tabo, lahko sta oba v skladu z zakonom.
Ampak - po tem kar obljubljajo, bodo predpisi zelo strogi.

Če bi na tehničnem upošteval vse kar morajo pa še kak hud predpis dodali zraven bi tudi marsikeri jugec odpadel Big Grin
azuprej
Pepel na dve leti ,v redu. Nam lahko zaupaš kateri kotel je to, katere pelete uporabljaš in kako velika je ta posoda za pepel ? Moje izkušnje z dobrimi peleti ,če porabiš na sezono 4,5 tone je to v dveh sezonah 9 ton ,kar je med 27 in 30kg pepela.
Kotel KWB Easyfire + Peleti Ekspres A1.

Nevem več točnega podatka koliko je volumen posode, lahko pa pogledam v katalog.

Če je še kakšen uporabnik tega kotla na forumu, naj poroča njegovo stanje.
Pepel 8kw do 35kw
Volumen posode za pepel l 28 28 28 28 28 28 28
Posoda za pepel polna kg 27 27 27 27 27 27 27
Tvoj kotel ima kw ?
Ogrevaš m2 ?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kwb-easyfire.si/fileadmin/media/Einbaubeispiele/TP_Easyfire2_2011_SI_2Aufl_Low.pdf">http://www.kwb-easyfire.si/fileadmin/me ... fl_Low.pdf</a><!-- m -->
Sam se tudi za to, da se omejijo izpusti v zrak, ampak ne na ta način, da se vse prepove, ker to tudi po logiki ne gre.
Je pa tako kot je napisal zdravapamet, kaj pa šporheti, krušne peči, kamini a potem bodo to vse zaplombiral in ljudje bomo zmrznli.

In, če se od teh navadnih kotlov in peletnih gorilnikov ne bo smelo nič več prodajat, bo tudi en kup slovenskih podjetjih ugasnilo, ker imamo kar nekaj slo proizvajalcev v kar pa dvomim.
azuprej Napisal:
spartan Napisal:Ogrevam le pritlicje (trenutno), 90 m2.

Izkusnje s pecjo, za katero sem dobil subvencijo, so dobre. Pec cistim 1x tedensko (ce ne pozabim :wink: ), zgorevanje je dobro, kurim vse pelete (kar mi pride pod roke).
Confusedhock: Confusedhock: :lol:
Za ogrevanje 90m2 peč čistiš 1x tedensko in trdiš da je zgorevanje dobro? :roll:
Kaj naj potem rečem kakšno zgorevanje je pri nas, ki čistimo samo posodo za pepel (ne peči in gorilnika) vsako drugo kurilno sezono? Smile
Koliko ton pa porabiš na leto, če ni skrivnost?

Uglavnem skrajni čas da pride naslednje leto evropska direktiva o izpustih trdih delcev in teh peletnih indijanskih vrjant nebo nikjer več možno dobit. (vsaj uradno ne).

Pec cistim 1x tedensko, ker sem redoljubne narave :wink:

Na leto (ne kurilno sezono, ker ogrevam sanitarno vodo s peleti vse leto) pokurim za tono pelet. Mislim da sem lani dal za tono tam okoli 250 € Smile

Upam, da sem ti odgovoril :wink:
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi