PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na drva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakor koli zalogovnik je koristen zaradi več razlogov:
Neprimerno boljše izgorevanje in izkoristek kuriva
Večji komfort
(Ne nazadnje) Izpolnitev zakonskih zahtev.
colinmcrae Napisal:In potem naj kdo rece da pec na pelete ne rabi zalogovnika, in lahko z modulacijo resis vse in imas optimalne izkoristke.....

Lp
Colin

Ne razumem te. Peč na pelete ne potrebuje zalogovnika. Ne potrebuje tudi regulacije povratnega voda. Oboje pa zmanjšuje porabo peletov in se investicijsko hitro povrne.
Za otimalno delovanje in boljse izkoristke se kako potrebujes zalogovni, samo ne tako velikeka korlt pri kurjenju z drvami....
[url=httpunichr("58")//zenlesunichr("46")net/]les je lep[/url]
... Vaja dela mojstra - Mojstri pa vajo ...
Zalogovnik potrebujemo vedno kadar sistem ogrevanja
vsebuje vir energije, ki ga ne moremo kadarkoli izklopit ali
ugasniti oziroma popolnoma nadzorovati njegove moči.
Pri tem je pomembno, da zagotovimo optimalno delovanje
takih virov toplote. Takšni generatorji toplote so predvsem
kotli na polena.
Brezdomec Napisal:Moti me edino to, da se bom ob menjavi kotla moral "dimnikarju" zlagati, da imam 2000l zalogovnik namesto 1000l.

hja, moj je od mene kar papirje zahteval. ker imam certifikatno "tablico" v obliki nalepke, je nisem nalimal na kotel, in se zlagal, da je proizvajalec ni dal gor, oz da je najbrž dol padla ... dečko je dejal, da je obvezna zaradi vpisa v register kotlov, in da naj mi proizvajalec pač pošlje nadomestno. ob naslednjem obisku se nisem več delal pametnega ... tablico sem pokazal, in sva skupaj izpolnila formular vpisa kotlov v register. hkrati je seveda izračunal minimalni volumen hranilnika, in mi, tako med (skoraj) prijatelji, svetoval čimprejšnjo montažo.
Hanzi Napisal:Ima pa Aleks laddana ki mu za silo dela tudi brez zalogovnika.
Nove klasične peči jaz ne bi kupil.
Se glede zalogovnika. Mu bo dimnikar povedal da ga rabi, pa se s kakšno položnico podkrepil. Poglej kakšen teden staro temo.

dela, ampak je treba vedeti, da to ni čisto to. drva se še vedno pajsajo, je pa res, da lahko ogrevaš bajto čez noč. to potegne za sabo pogostejše čiščenje tako kotla kot dimnika. veliko bolje hranilnik in kotel iz bolhe če trenutno ni denarja. moram pa povedat, da je možno sem in tja toplotni hranilnik dobiti tudi do 20% ceneje, kot so običajno. moj kolega je kupil 1200 litrski hranilnik za okrog 850 €, z izolacijo.
Dobra cena, za približno tako ceno sem si jaz postavil 2000l. Je pa res da je bilo nekaj lastnega dela, pa izolacija 20 cm eps namesto 10 cm pene.
Pa še za kakšnega je materiala ostalo.
Material naj bi se nekoč dobival za ceno starega železa. (pa je bil "zalogovnik" že narejen, samo ne vem kakšne veze bi moral imeti da bi prišel do njega. )
pogosto mislim na tvoj izdelek, in me zanima kako je kaj z zdravjem eps-ja, saj so na steni hranilnika kar visoke temperature? pri kakšni temepraturi se zažnejo mehurčki eps sesedati?
Meni so rekli (proizvajalec) da do 90 ni nobene panike. Zdaj pa ne vem. Moraš ga pa skriti pred svetlobo.
1 2
Iskanje po temi