PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Sidrna obešala

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nikoli ne uporabljam samoreznih. Navadna 25mm.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Bi vedel kdo... ali lahko v poševninah mansarde uporabim direktna obešala d=20cm? V eni ne ravno jasni knaufovi brošuri je zavedeno, da je max 12,5cm. Pa tudi če so samo 12,5cm, se gips plošče ne bodo posedle? Je bolje da kupim sidrna obešala, da bo ziher?
To tudi mene zanima. Slike na googlu kažejo, da ljudje uporabljajo oboje za poševnino. Me pa zanima kaj je bolje uporabit?
Jst jih do 16 cm. Pa spodnjo in zgornjo linijo na sidra. Ni prostora za obe usesi direktnih...
Če prav razumem do 16cm nižje od špirovca uporabljaš sidrna, nad 16cm pa direktna, ker direktna pri majhnih razdaljah nimajo placa?
Ne. Do 16 ker kar je vec prevec plavajo profili. Zame. Prvo vrsto spodaj potisnes cisto do stene in s spodnje strani nimas prostora za pritrdit cd na profil. Uporabis sidrnega. Enako zgornjo vrsto na spoju posevnina/strop.
Firefly, vidim, da se spoznaš ampak tvojih odgovorov žal ne razumem. Ok, prvi in zadnji sta na sidrih. Kaj je sedaj z tistih 16cm? Ostali profili vmes med prvim in zadnjim so pa na direktnih?
Do 16 cm spuscanja dam jst na direktna. Ce spuscas za vec kot 16 dam na sidrna.
če hočem dati v spodnji plasti pod špitovci na poševnem delu SF34 od 24cm, je sidrno obešalo od 27cm prekratko. Obstaja daljše?
Če bi delal s SF34, potem bi dal 12+24cm.
SF32 pa gre samo do 16cm in bi potem imel skupno debelino od 28cm (12+16) na poševnem delu...kaj pa vem če je zadosti Smile
Sidro si lahko podaljsas s kosom CD in 2ma vijakoma. Ali pa naredis dvonivojsko konstrukcijo ce ti 3cm manjka.
sem prišel na idejo, da jih podaljšam kar s še enim sidrnim obešalom in dva M4 vijaka v obstoječe izvrtine.
Pozdravljeni,

izdelujem mansardo in za poševnino bom uporabil sidrna obešala. 
Zanima me ali lahko tudi za strop uporabim sidrna obešala?

Lp, Blaž
Lahko
1 2
Iskanje po temi