Objave: 878
Teme: 139
Ocena:
0
Sem zakuril ja ampak še nisem spreminjal nastavitev.Danes sem zakuril pozno popoldne tako da zalogovnika itak ne bom segrel na tako visoko temperaturo.
ASAP ta izjava zgoraj je smiselna.
Objave: 978
Teme: 2
Ocena:
2
Jaz imam starešji ND3, ki ima 95°C kot varovanje kotla. Če vržem v peč nekaj kartona in imam črpalko na 2 potem mi hitro peč preseže 95°C. Kaj se takrat zgodi je zelo pomembno. Pri meni nima dodatnega varovanje peči z vodovodnim priključkom. Ko peč doseže 95°C se samodejno začne odpirati motorni pogon ventila na max hladni dotok v peč. Tako dolgo je odprt, dokler temp. v peči ne pade na 90°C. Tako vso energijo na visoki temp. pošlje v zalogovnik in ne v kanalizacijo. Drugo imam še ByPass, ki se samodejno odpre, če je izpad elektrike. Enkrat sem že to doživel, ko sem slučajo stopil na podaljšek in se je izklopil kabel do kurilnice. V peči je bilo 103°C - odprti sistem in na vrhu zalogovnika 100°C. Ko sem priklopil el. kabel nazaj se je sistem počasi umiril edino mi je WDC20 začel ohlajati zalogovnik preko ogrevanja v hiši. Pač sem potem popravil parameret varovanja zalogovnika.
Objave: 65
Teme: 5
Ocena:
0
najrad,
še zadnjič, črpalke ne sme izklopiti visoka temp v peči, zato če bi bilo mogoče bi izklopil omejitev, ker pa se je ne da je na max 99°C. S samsonom še vedno lahko nastavi tudi 60 če želiš.