Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
@vincent:
ja, gre že vzdrževanje minimalne temperature v bajti kar 2 kili peletov na uro, je to sicer teoretično 10 kWh toplote. ampak ker izkoristek najbrž ni prav velik, ker je peč kombinirana, bo to kake 5 kWh toplote. se pravi meni klima niti temperirati ne bo mogla ... in to pri temperaturah krog ničle. na žalost se mi s klimo najbrž ne bo izšlo.
Objave: 271
Teme: 18
Ocena:
0
Povedal bom eno zanimivost glede klimatiziranja poleti.
Letos sem izoliral hišo.Ugotovili smo pa, da nam je bilo poleti bolj vroče kot prejšnja leta. Zakaj?
Na JZ stani hiše smo imeli celo fasado "oblečeno" s plezalko.Senca te plezalke je dajala več učinka kot 10 cm izolacije. Preverjeno!
Dejan; tebi pa lahko naredim uslugo.! Ko boš pod stresom , greš lahko v gozd in še za mene nacepiš nekaj polenov.Lani sem postavil odprt kamin, ki noče delati brez drv! Joke!!
Sem pa presenečen za take učinke klime kar se tiče ogrevanja in že razmišljam o nakupu!
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
@vincent:
okna lesena, navaden termopan. pozimi grdo vleče zraven šipe ( šipa mrzla, ohlajen zrak ob šipi "kar dol pade"). hiša ima kombiniran opečno kamnat zdi debeline 50 cm, in hiša leži delno na skali. ta skala po mojem odlično hladi bajto, tako poleti kot pozimi. v naslednji hiši pa bom sigurn klimo naštelal, ni hudič. peletni gorilc, ki je itak moje lastne izdelave bom pa predelal na žitarce in adijo peleti. sej zdaj pelete žgem itak sam še za ta velike praznike ... drugač pa kar drva. edino zoprno je, ker me zjutraj zebe.