PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Vsak nasvet pride prav

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če vama je všeč in če so papirji res čisti... potem vsaj po mojem mnenju, ne odlašajta.

Srečno!
Če primerjam s ceno in z velikostjo našega stanovanja, ki mu je v notranjosti manjkalo še vse, je cena zelo ugodna.
Hm... me je pa pri vpogledu v javne podatke na netu nekaj vendarle zmotilo. Namreč vpisanega ni javnega podatka o lastniku (možno???), kot dejanska raba stavbe je navedena "nestanovanjska" in ni priključka na kanalizacijsko omrežje. Verjetno so podatki sveži in ni možno, da bi bili zastareli... In kako nestanovanjska, če ima hišno številko? Potem se nebi dalo bivati v njej, če je pisana kot zidanica?

Bolj kot gledam, manj vem in bolj sem zmedena. Največji problem, ki ga vidi pa moj (moški pač Tongue) pa je... kaj če ne bom mogel gradit garaže (ja pa in, pač podstaviš nadstrešek in to je to Tongue)
Podatki o lastnikih na portalu Prostor niso več vidni (tako je zahtevala Informacijska pooblaščenka). Lahko pa najdeš v Zemljiški knjigi (so na voljo brezplačno).

Glede ostalih podatkov: če praviš, da je zidanica, potem to morda pomeni, da so v katastru še vedno vpisani stari podatki.
Če ni priključena na kanalizacijo, ima morda čistilno napravo?

Vprašaj lastnika za geodetski elaborat in za VSO dokumentacijo, vključno s podatki o priklopu na elektriko, vodovod.. ali pa preveri na geodetski upravi.
(Sem že malo pozabil: ali si pravnomočno gradbeno dovoljenje videla?)
Medo9, upam da mi je uspelo in da sem ti poslala ZS... vidite, kako kratke pameti sem, še to ne znam (se pa trudim Smile
1 2 3
Iskanje po temi