PodSvojoStreho.net
Vsak nasvet pride prav - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: Vsak nasvet pride prav (/showthread.php?tid=54888)

Strani: 1 2 3

Vsak nasvet pride prav - SR8480 - 19.1.2014

Po pravici sem popolnoma zmedena, pa me boste mogoče speljali na pravo pot. Torej, s fantom že nekaj časa iščeva manjšo hišo ali bivalni vikend na dolenjskem. Majhno, lušno, cca.100-120kvadratov bi zadostovalo. Ko bodo prišli otroci, bi se dalo solidno živeti. Cene so različne, strah vedno isti- se bova "nategnila". Glede na to, da se zakreditiraš za ker dolgo dobo, si to res nebi rada privoščila. Nekaj malega imava navarčevanega.

Berem vas že nekaj časa, zato sem se odločila, da se vam tudi pridružim. Znali mi boste pomagati, da se ne rinem z glavo skozi zid (ker načeloma to zelo obvladam Smile ). Zasledila sem, da agencij ne priporočate... bojim pa se zadevo sama speljati skozi. Nisem vešča tem stvarem- kot večina, to počnem prvič v življenju. Ko bo prišlo do te točke, da se odločiva za nakup, vem, da lahko računam na vas Smile

Kaj menite o <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/nepremicnine/hise/jugovzhodna-slovenija/hisa-dolenjska-dolenjske-toplice-cerovec-samostojna-novogradnja115-m2-prodam-inf-041592-841-1285741004.html?aclct=1388301197">http://www.bolha.com/nepremicnine/hise/ ... 1388301197</a><!-- m --> Se splača? Se ne splača? Hišo sva si že ogledala, pred dobre pol leta. Nisva se odločila, sva si vzela čas še za druge oglede. Ampak meni žal ne gre iz glave..

Tako, čakam na kakršnokoli mnenje, kaj bi vi naredili na najinem mestu. Bi raje kupili parcelo in gradili montažno hišo? Tudi o tem sva se že pogovarjala, pa zna vse skupaj verjetno tajati predolgo (nisva pa več ravno rosno mlada, da bi čakala še nekaj let).

Re: Vsak nasvet pride prav - đozo - 19.1.2014

...da ti ne bo predolga pot v vrtec,šolo,službo,da ne bo 1/2h hoda do avtobusa,da ne bo off road do bajte in navsezadnje, za takšne idilične deželne pokrajine svojga domovanja,moraš imet"državno službo v bližini,kajti vozit se na šiht nekam v LJ,ve sčasoma presedat :wink:
..to velja za oba :!:
...če se želiš izognit agencijski proviziji,ti lahko pogodbo nepristransko in pod"odgovornostjo naredi edino notar...je dejansko ceneje
...pa stopnic se je za izogibat v bajti
...pa cena je navita
..pa peč je v kleti in(zastarela),bo treba specialko dodat
....a se hrib"pelje :?:
...KAKŠNI SO SOSEDJE
PS
če je kje službi bliže,kakšen"vikend,dobro dostopen in za kakšnih 25-30 kovačev,si raje tam po svoji predstavi dozidaj,kaj manjšega,kajti na"stara leta boš itak"samevala :wink:

Re: Vsak nasvet pride prav - čukimuki - 19.1.2014

Men je pa všeč tale hiška.

Đozo za kolk denarja bi mi pa ti naredil takole hiško na 2500kvadratih zemlje?

Re: Vsak nasvet pride prav - medo9 - 20.1.2014

Novogradnja je tole in če ti lokacija ustreza, izgleda dober nakup.
Praktično zvozita notri pohištvo in se vselita.
Prihranila bosta vsaj dve leti (če bi expresno urejala papirje pa zagotovo vsaj eno leto) in ogromno živcev na račun birokratov, izvajalcev, podizvajalcev itd... in dvomim, da bi za tak denar naredila hišo. Razen seveda, če bi gradila sama, s sorodniki, prijatelji... potem pa zagotovo ne boste v dveh letih not.

Če vama torej lokacija ustreza, poiščita kakšnega gradbenika/projektanta, naj hišo pogleda (ali pa prodajalcu recita za dokumentacijo in gradbene dnevnike).
Potem pa k notarju... in uživajta pod svojo streho.

Glede cene je pa tako: če se že leto dni prodaja po 115, bi vsak pameten prodajalec vzel 100. Upam, da imata kaj pogajalskih spretnosti ;-)

Re: Vsak nasvet pride prav - andrej7777 - 20.1.2014

Glede lokacije nepremičnine (ki je po mojem mnenju vedno najbolj pomembna) sta itak sama najbolj sigurna, če je to to.
Samo gradnjo (kumunalna ureditev, papirji, izvedba, nadzor, PZI-ji, izvedba izolacije, kleti, streha...) potrebno res detajlno pregledati, preden podpišeta.
Dandanes je potrebno paziti tudi, da gradnja ni nelegalna (preveriti GD, prostorski načrti - lokacijska informacija - saj je lahko gradnja tudi neskladna in ne samo nedovoljena; kakšni bodoči DPN-ji ali OPN, ki bi ti kakšen večji npr. daljnovod pripeljali mimo hiše, ali kakšno avtocesto ali kaj podobnega?).
So potrebne kakšne služnosti za dostop npr.? Kako je s pravnim stanjem nepremičnine (hipoteke, služnosti, ipd.), kakšna plomba?

Sicer pa je najbolj pomembno, da je vama všeč in tako kot pri drugih stvareh, je tukaj potreben tisti "ta pravi feeling" Smile) in kot je že medo9 povedal...pogajalskih spretnosti Smile

*na eni sliki v kopalnici je videl silikon...povprašaj, če je kaj puščalo kje, da so morali naknadno zalimatiSmile
Mi smo enkrat gledali neko nepremičnino, ki se je že nekaj mesecev prodajala in so v kopalnici pustili eno vedro z materialom od slikoniranja in kitanja...pogledam na strop in se je še malo videl flek od zamakanja, zato smo po hitrem postopku zaključili z ogledom Smile

Re: Vsak nasvet pride prav - đozo - 20.1.2014

čukimuki Napisal:Men je pa všeč tale hiška.

Đozo za kolk denarja bi mi pa ti naredil takole hiško na 2500kvadratih zemlje?

..te čist razumem na kaj ciljaš
...žal pa ceno vedno je in bo določala LOKACIJA
...če"podeduješ lokacijo,oziroma parcelo,se,še ajde splača dnevno vozit,iz,kakšne prekrasne"panorame, nekam dalj v službo,ti pa z leti vseeno začne presedat,kakor tudi košnja tako velike parcele :wink:
ps
ko kupiš kakšnega večjega novega forda in pozneje spoznaš,da to ni to...pozneje nekaj časa slabo spiš z mislijo..za kakšen denar si ga bil"primoran prodat
ps
kolegica
...ljubezen na prvi pogled,je tudi kdaj slepa Sad

Re: Vsak nasvet pride prav - sašo65 - 20.1.2014

medo9 Napisal:Glede cene je pa tako: če se že leto dni prodaja po 115, bi vsak pameten prodajalec vzel 100. Upam, da imata kaj pogajalskih spretnosti ;-)
tukaj tudi jaz vidim "maneverski prostor" ker vsak € ki ostane kupcu, pride še kako prav, ker:
medo9 Napisal:Praktično zvozita notri pohištvo in se vselita.
...tukaj si nažalost fulal Arrow jaz vidim "luknjo" za enih 30.000€ najmanj..

Re: Vsak nasvet pride prav - gt001 - 20.1.2014

brez zamere: zakaj bi ti v tem primeru rabil 30k€?

Re: Vsak nasvet pride prav - sašo65 - 20.1.2014

okolica, ter okoli "cokla" ter pred vhodom bo popacalo (vse v grobem) 5k€, kuhinja 5k€, kurilnica 5k€ da ne rečem še zadeve, ki na slikah niso pokazane....

Re: Vsak nasvet pride prav - čukimuki - 20.1.2014

đozo imaš prav, vendar so časi takšni, da računati na službo zraven doma je utopija. Jaz se danes vozim 70km v eno smer, jutri se bom morda 33km ali pa 130km.

Je pa pomembno kako je z vrtcom, šolo, prevoz do šole itd....

Okolica bo najbrž kar nekaj denarja pobrala ampak v hiši se, da živet tudi z delno urejeno okolico.

Kuhinja je lahko veliko cenejša, če nisi zahteven. Za kurilnico ne vem, mislim, da je v fazi delovanja.

Potrebno bo dati še nekaj denarja za stikala in vtičnice in električarja, če ne bo samoizvedba, drugače pa kot je rečeno pripravljeno za vselitev, vsaj tako izgleda.

Re: Vsak nasvet pride prav - medo9 - 20.1.2014

Okolica pa res ni "must have" oziroma pogoj za vselitev. Tudi cokl ne.
Kurilnica deluje, pec na drva je IMHO najcenejsi nacin ogrevanja.... Kuhinjo smatram za pohistvo....predvsem pa: tole je vseljivo takoj za recimo 100k...alternativa je pa nekaj takega zgraditi v dveh letih. Kot sem rekel: ce jima lokacija ustreza in so papirji cisti...se vedo trdim, da je to bolje kot zaceti z nakupom parcele.
Vsak, ki je gradil pa tocno vel kaj pomeni dve leti zivcev.

Re: Vsak nasvet pride prav - Sushi - 20.1.2014

Madonca, mi smo samo za podobno veliko parcelo dali skoraj 100.000 €...., ok okolica Ljubljane, pa vendar....
Ne vem no, meni je tole ok cena, itak še malo barantanja, pa preverita papirje.
Tisti cokel ni omembe vreden.
Glede vožnje: kolega se vsak dan vozi iz MB v LJ, drug iz Kranjske gore.

Re: Vsak nasvet pride prav - SR8480 - 20.1.2014

Sem vedela, da sem naletela na dobro družbo Smile Priznam, da je takoj boljši občutek, ko te nekdo začne usmerjat. Jaz gledam preveč ozko, sploh, kadar mi je nekaj všeč. Težko je najti nekaj primernega za ceno 100k, ki sva si jo postavila. Vsekakor jo bova morala preseči.

Pri tej hiši tudi mene malo moti cena. Se je pa dalo s prodajalcem pogajati in je prvotno ceno tudi še spustil. Pa kljub temu tudi jaz mislim, da bo treba še dosti vložiti. Glede na to, da je to bivalni vikend in da se mi zdi, da je tip rekel, da je v fazi pridobivanja hišne št., bi se dalo tu živeti stalno brez problema? Dograditi se verjetno nebi dalo nič, ker načrti so za te bivalne vikende taki, kot pač so, ali kako? Vsaj kak nadstrešek za avto bi bil vsekakor še potreben. Pa se to sploh sme?

Pač sprašujem tule, ker prodajalci vedno vse oblubijo, pa vse se da in oh in sploh naj nebi blo nobenga problema. Če me malo podučite, se pa lahko na polno pametno naredim Wink

Re: Vsak nasvet pride prav - som16 - 20.1.2014

SR8480,
morda ne bo ravno lepo, a sanitarno opremo imaš notri.
Za kuhinjo: imaš doma staro, ki ti za nekaj let še bo služila, ali je ___ :? Sad _____; Spalnico: staro posteljo , ker je že uležana in ne bosta imela velikih težav pri "fiskulturi" v novem domu. Big Grin
Za ostalo pohištvo: se bo že našlo; kakšne razšprodaje,.....Malce preberi stare poste, kako smo se vselili v naše hiše!! Big Grin :lol: ..., pa stara postla ni bila nič man udobna kot prej, glavno da si na svojem!!
Naredi sliko od hiše od daleč, da se vidi teren, kako umestiti nadstrešek, a kar je pomembneje, ali je sploh dovoljen.

Re: Vsak nasvet pride prav - izotop - 20.1.2014

Glede na to, da je to bivalni vikend in da se mi zdi, da je tip rekel, da je v fazi pridobivanja hišne št., bi se dalo tu živeti stalno brez problema?

.. in tukaj se začne.. ne nujno, vseeno pa pozor.