PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Vrtna uta - kje kupiti ali narediti sam?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nekateri prodajajo čudo. Sem pred leti v enem od Baubau videl vrtno lopo zelo nežne izvedbe in ustrezno poceni. Sem pri prodajalcu povprašal o dopustni obremenitvi. Sva le našla da je za 90 kg/m2 snega in veter do 72 km/h. Prav gotovo ni primerno za naše kraje.
Nimam časa - sem v penziji!
Glede na to, da na tvoje mnenje dam veliko - koliko misliš, da je neka OK dopustna obremenitev za naše kraje?
Iščem novo vrtno lopo za svoje domače dvorišče.

Všeč mi je vrtna lopa Modules, ki sem jo našel na spletu:
https://modules.si/

Kaj menite kako se obnesejo kompakt plošče čez čas?
Pozdravljeni,

Pridobil sem več predračunov (Hrovat, Modules, Čarman, Cafuta),  za 3x2m vrtno lopo (z ometno fasado na OSB) in cene se gibljejo okrog 5-6k brez prevoza, kar je za moj žep absolutno preveč. Odločil sem se, da jo zgradim sam (lesena podkonstrukcija, osb, 2-3cm stirodur, lepilo, mrežica, zaključni sloj).

Edini detajli, ki mi v tem trenutku manjkajo, so vezani na streho. Na streho nameravam dati najdebelejši osb s padcem 5cm na 2m. Želim si videza ravne obrobe, kot to dosegajo pri zgoraj omenjenih izvajalcih. Nekateri izmed njih imajo sistem ravne strehe s siko, drugi varijo bitumensko kritino s posipom.

Kako bi se tega najbolje lotil? Razmišljam, da bi (po treh robovih, spredaj, levo, desno) na strešni osb dal letve (višine 5cm?) in s tem ustvaril bazen, ki bi ga obdelal s samolepilno bitumensko kritino. Preko letev na robih bi nato namestil strešno obrobo (celotne višine nekje 20cm, da lahko premostim padec in ustvarim videz ravne obrobe).

Če je kdorkoli iz skupine v okolici Maribora in bi, seveda proti plačilu, bil pripravljen izdelati vse v zvezi s streho ali le pomagati z nasveti, sem tudi za Smile
Čist tako v vednost, da ne bo z uto komplikacij kot pri meni.

UTA je po CC-SI 12745, do 10 m2 definirana kot enostavni objekt, za kar rabiš mnenje DRSV in potem občina in prijava začetka gradnje... pa še to mora stati na zazidljivi parceli v sklopu glavnega objekta.

In sedaj čakam že 6 mesece papirje za lopo 3x3 m...
Ta naša birokracija pa se iz danes na jutri spreminja - gre pri tebi za zidano lopo ali konec koncev za srednje mobilno stvar na nogicah? Bi torej podobno dovoljenje potreboval, če bi naročil leseno vrtno lopo pri izvajalcu?
Odgovor naše občine...

"Ko boste imeli vsa soglasja, pošljite na Občino izpolnjen obrazec priloge 6 in obrazec prijave začetka gradnje ter vsa prejeta soglasja. Nato vam bomo izdali soglasje za postavitev, gradnjo enostavnega objekta."
1 6 7 8 9 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi