Pozdravljeni,
Pridobil sem več predračunov (Hrovat, Modules, Čarman, Cafuta), za 3x2m vrtno lopo (z ometno fasado na OSB) in cene se gibljejo okrog 5-6k brez prevoza, kar je za moj žep absolutno preveč. Odločil sem se, da jo zgradim sam (lesena podkonstrukcija, osb, 2-3cm stirodur, lepilo, mrežica, zaključni sloj).
Edini detajli, ki mi v tem trenutku manjkajo, so vezani na streho. Na streho nameravam dati najdebelejši osb s padcem 5cm na 2m. Želim si videza ravne obrobe, kot to dosegajo pri zgoraj omenjenih izvajalcih. Nekateri izmed njih imajo sistem ravne strehe s siko, drugi varijo bitumensko kritino s posipom.
Kako bi se tega najbolje lotil? Razmišljam, da bi (po treh robovih, spredaj, levo, desno) na strešni osb dal letve (višine 5cm?) in s tem ustvaril bazen, ki bi ga obdelal s samolepilno bitumensko kritino. Preko letev na robih bi nato namestil strešno obrobo (celotne višine nekje 20cm, da lahko premostim padec in ustvarim videz ravne obrobe).
Če je kdorkoli iz skupine v okolici Maribora in bi, seveda proti plačilu, bil pripravljen izdelati vse v zvezi s streho ali le pomagati z nasveti, sem tudi za