Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Poglej račun za porabo vode. Plačuješ tudi:
- Števnina = strošek najema, kontrole točnosti in odčitavanja števca. Števec torej ni tvoj.
- Omrežnina voda = strošek vzdrževanja in amortizacije vodovodnega omrežja. Ni mi jasno, da je del tega omrežja, ki ga koristim samo jaz tudi moja last in se nekdo "uturi" s svojim števcem v srčiko moje lastnine. Če se prav spomnim, sem ob izgradnji priključka podpisal izjavo, da priključek z vključno števcem, dajem brezplačno komunali. Podobno izjavo sem podpisal za priključek elektrike.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 781
Teme: 13
Ocena:
0
Žerjavar jah se strinjam
Samo zgodba je drugačna občina odločila da je treba monopolistu(vodovodu) zagotoviti kruh in je tako kao tvoje od glavnega voda jaz sem imel od odcepa do števca 10(deset) metrov !! in so za obnovo teh 10 m hoteli 1200 EUROV !!?? ker bi morali še kao 1m lokalne ceste razkopat... no tisto kar pa kao plačuješ za vdrževanje je pa za tiste metre cevi od glavnega odcepa pa do črpališča, so me razsvetlili lani :roll:
Recimo ura JCB kombinirke (lani) je pri javnem vodovodu 70 EUR !!?? vemo koliko je drugače (30 :wink: )na trgu...samo za pokušino okrog cen
Zato pa se decembra trepljajo med seboj po ramenih da so v rahlem plusu pustimo zakaj niso v debelem plusu
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
Takoj od njih zahtevaj pisno pojasnilo izjavo, da je cev od glavne cevi do tvojega števca tvoja last. Če ne dobiš dopisa v ....dneh napiši, da smatraš, da je celoten vodovod do števca njihov. Če bodo odgovorili, da je tvoja cev od glavnega vodovoda do števca tvoja si lahko narediš odcep kjer koli mimo števca. Če pa je njihova bi jim zaračunal odškodnino za razkopano zemljišče in še to, da ste bila brez vode. Ker pa so vam vodo zaprli brez obvestila pojasnila oziroma niso poskrbeli , da bi vi vodo imeli . Pa če jo tudi pripeljejo, bi jaz vložil tožbo za motenje posesti!!
Objave: 781
Teme: 13
Ocena:
0
Glej cev je NJIHOVA samo ti si dolžan plačati popravila, ker gre SAMO k tebi tako so me razsvetlili,
je pa res da lahko udarimo kakšno tožbico in bom v našem super pravosodju čez 15-20 let dobil svoj prav ali pa tudi ne
Objave: 111
Teme: 9
Ocena:
0
55225, prav imaš, tudi mene so v teh dneh tako razsvetlili, sva vsaj dva. Cev je bila moja, da sem jo popravila - plačala bom stroške popravila, ni pa moja, da bi z njo karkoli delala. Kje to piše? Baje v občinskem odloku! Razsvetlili so me tudi, da je pomembna beseda hišni priključek! Zame je to bilo od števca, pa ni res, to je tam, kjer ti prerežejo glavno cev, da gre k tebi in že tisti spoj je hišni priključek, torej ga popravlja lastnik hišnega priključka. Občine pobirajo omrežnino in ne vem kaj še za vzdrževanje omrežja, same pa določijo, kateri del omrežja bodo vzdrževale. In ker je porabniku najlažje zapreti vodo, saj je ja iztekala v mojem primeru in se je delala škoda, če ne pa že najdejo kakšen argument, pa potem porabniku naložiti plačilo, če ne pa prisilno izterjajo,kar od malega človeka danes ni težko. Občine pa zgleda da niso bile redni plačniki, imajo pravnike, svojo administracijo....pa sprejmejo takšne odloke.
Si predstavljate da na Celovški v Ljubljani poči cev, pa rečejo, da bodo popravilo plačali vsi tisti, ki imajo v bližini narejen odcep?Katera občina sprašujete? Pesnica pri MB. Pa našteli so mi vsaj deset občin v bližini, ki baje imajo enako. Prepričana sem, da to ne velja za mestne občine.
Na koncu sem popustila, lokalni begerist je skopal, danes zakopal, velja solidarnost, ker je starejši gospod prišel samovoljno pomagat z lopato, vodovodar je bil korekten, računal eno uro in nekaj materiala, račun pride z naslednjo položnico. Voda teče, kar je bistveno, nekaj sem se pa naučila. Upam,da me do prejete položnice ne mine jeza, da bom z njo vseeno stopila do občinskih uradnikov. da bi kaj dosegla, sem v teh dneh ugotovila, da se "borim z mlini na veter".
Morda bo kdo od bralcev tega zapisa tudi začel spraševati v svoji občini, kaj je njegov hišni priključek, da ne bo šokiran tako kot jaz. In ne čudite se, če vidite kje iztekati vodo, ker če ne gre na moj števec, jaz tudi ne bom več obvestila vodovoda. Je bila ena šola dovolj draga.
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Ta zgodba je samo dokaz kako se je razrasla hobotnica zvez in navez v Sloveniji. Občina Pesnica ni edina, Mariborski vodovod je dosegel, da so številni občinski sveti (brez slabe vesti?) sprejeli take odloke. Verjetno ni naklučje, da v mariborski in okoliških občinah načelujejo "ljudski" župani, direktor Mariborskega vodovoda, pa je njihov "ex"-koalicijski kolega.
Tudi mene so hoteli v isti situacijo podobno potegniti za par sto evrov, a se nisem dal. Okej zgodbice o odloku in lastništvu priključka, a hotel sem, da mi dokažejo, da gre ta priključek res samo do nas. In niso mogli, ker imajo tako pomanjkljivo dokumentacijo, da se o drugih pravnih spodrsljajih niti ne pogovarjamo. Kljub vsemu so grozili, da nam bodo zaprli vodo, a sem jim povedal (pravzaprav priporočeno poslal tudi po pošti), da tega dokler porabljeno vodo redno plačujem, ne bodo storili in jim napovedal tožbo. Hotel sem, da mi pokažejo del, ki so ga zamenjali, a ga niso imeli oziroma več našli. Hotel sem, da mi pokažejo garancijo za novi del, a so se izmotavali - povedal sem jim, da jih bom zato prijavil inšpekciji. Račun sem ignoriral. Čez kakšna dva meseca sem brez obrazložitve prejel storno računa.
Vsi ti monopolisti računajo, da bodo ljudi z ustrahovanjem pripravili (zaprli vam bomo vodo ipd), do tega, da plačajo takšne fantomske račune brez vprašanj.
In vsak, ki se takoj vda je samo žebelj v krsti vseh drugih, ki se znajdejo v podobni situaciji.
Obrni se vsaj na občinske svetnike in na občinski odbor za komunalo, da bodo vsaj vedeli kakšne odloke (s kakšnimi posledicami) sploh sprejemajo.
Glede na to, da so Slovenske gorice precej plazovite - če zaradi premikov zemlje poči cev (oziroma jo zamakne na celi trasi) in je ta dolga recimo 2 kilometra -a je potem rekonstrukcija vodovoda tvoj osebni strošek?
Iz vidika poštenih poslovnih odnosov mislim, da se ne more vse prevaliti na posameznika, medtem ko si ta javna podjetja delajo maksi profite.
In se potem čudijo, če ljudem nekega dne poči film ...